Įkraunama...
Įkraunama...

Želė, želė tortai ir desertai-2

Turiu kvaila klausimeli ax.gif kai darot zele tortukus is daug sluoksniu ar vienam sluoksnsiui imat tiek vandens kiek nurodyta ant pakelio (0,5L) ar maziau? Ir antrajy sluoksny reikia pilti kai pirmasis jau buna pilnai sustinges ar kai tik pradeda stingti? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 21, 18:03)
davija, ką tik ragavau putėsį pagal Tavo receptą, niamnis, jaučiu kokio torto pertepimui tiktų ax.gif

idėja gera bigsmile.gif man jį reikia u kažkuo užsikąst lotuliukas.gif Bet va nužiūrėjau tokiam senam žurnale Paragaukite vieną receptuką: į desertinę taurę pripjaustyta įvairių vaisų ir sumaišyta su šitais putėsiais supjaustytais gabaliukais. Tikrai skanu turėtų būti ax.gif

lialytia
jau, kad atmušus ranką ant želiukų bigsmile.gif

Aš šian eisiu bandyt daryt labai rekomnduotą želiuką su rūgpieniu, sausainiais gaideliais ir šaldytom uoytėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 02 22, 09:43)
:

Aš šian eisiu bandyt daryt labai rekomnduotą želiuką su rūgpieniu, sausainiais gaideliais ir šaldytom uoytėm mirksiukas.gif

aš tokį anksčiau darydavau,bet jogurto dėdavau,sausainių,,ir su plikytais sausainiais dariau,irgi skanu.
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2009 02 21, 22:55)
Tą pusgaminį galima paruošti dviem būdais su pienu ir su saldžiais varškės sūreliais. Išbandžiau abu būdus, man labiau patiko su pienu, skonis toks bent man priminė paukščių pieną. Dar galima į tą masę primauti konservuotų vaisių, irgi skanu būna.

Aciuks 4u.gif

QUOTE(juodukeee @ 2009 02 22, 08:24)
Turiu kvaila klausimeli ax.gif  kai darot zele tortukus is daug sluoksniu ar vienam sluoksnsiui imat tiek vandens kiek nurodyta ant pakelio (0,5L) ar maziau? Ir antrajy sluoksny reikia pilti kai pirmasis jau buna pilnai sustinges ar kai tik pradeda stingti? blush2.gif  smile.gif

Geriau pilti maziau, jei, tarkim, parasyta ant pokelio, kad reikia 500 ml valdens, tai pilk kokius 300 ml, geriau sustings. O antra sluoksni reikia pilti ant pirmo, kai tas yra apstinges (bet ne iki galo sustinges) ir , aisku, pilamas zeliukas turi buti visiskai atveses.

QUOTE(davija @ 2009 02 22, 09:43)
Aš šian eisiu bandyt daryt labai rekomnduotą želiuką su rūgpieniu, sausainiais gaideliais ir šaldytom uoytėm mirksiukas.gif

Pasirodyk paskui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 02 22, 09:24)
Turiu kvaila klausimeli ax.gif  kai darot zele tortukus is daug sluoksniu ar vienam sluoksnsiui imat tiek vandens kiek nurodyta ant pakelio (0,5L) ar maziau? Ir antrajy sluoksny reikia pilti kai pirmasis jau buna pilnai sustinges ar kai tik pradeda stingti? blush2.gif  smile.gif

Vandens pilti reikia mažiau nei parašyta ant pakelio, aš pilu apie 350ml, o antrą sluoksnį, aišku atvėsusį, pilu tada, kai prieš tai buvęs sluoksnis jau sustingęs pilnai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Jeigu , norite , kad verčiant iš formos neatsiskirtų sluoksniai , juos reikia pilti , kol prieš tai piltas dar ne visai kietai susutingo ( prilieti pirštu , o ant žele lieka anspaudas ) tada labai atsargiai , geriau plačiai , pilamas sekantis sluoksnis ....tokiu būdu supilstyta žele , verčiant iš formos niekada neatsiskirs sluoksniais , ir neliks puse lekštėje , o kita pusė dar formoje .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 23, 02:32)
Jeigu , norite , kad verčiant iš formos neatsiskirtų sluoksniai , juos reikia pilti , kol prieš tai piltas dar ne visai kietai susutingo ( prilieti pirštu , o ant žele lieka anspaudas  ) tada labai atsargiai , geriau plačiai , pilamas sekantis sluoksnis ....tokiu būdu supilstyta žele , verčiant iš formos niekada neatsiskirs sluoksniais , ir neliks puse lekštėje , o kita pusė dar formoje .

as pilu is bliudo i sauksta, tada srove siek tiek issiskirsto ir duobiu neismusa smile.gif
Atsakyti
Apie putėsius. Būsima anyta daro irgi su kondensuotu pienu ir želė, bet man labai saldu. Daug gaiviau su grietinėle arba jogurtu. Jogurtinius putėsius aš asmeniškai darau taip:

Braškių ir jogurto putėsiai

1 pakelio braškių skonio želė
350 g braškių skonio jogurto
300 ml vandens

Paruošti želė naudojant 300 ml karšto virinto vandens (ne 500 ml kaip dažniausiai rašo pakelio instrukcijoje), dėti į šaldytuvą ir leisti pradėti stingti. Kai želė pradės stingti, bet dar bus nestangrios/ drebutiškos konsistencijos sudėti jogurtą ir, į pagalbą pasitelkus elektrinį plaktuvą, plakti. Ilgai. Kokias geras 10 min, kad susidarytų daug mažų oro burbuliukų. Išpilstyti į norimus indelius ir atšaldyti šaldytuve 3-4 val.

user posted image
Atsakyti
Alexxandra ....vien už nuotraukos grožį tau medalį reikia duoti wub.gif ....jau nusikopinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 15:47)
Alexxandra ....vien už nuotraukos grožį tau medalį reikia duoti  wub.gif ....jau nusikopinau  ax.gif


Cipciuk 4u.gif
Ačiū smile.gif Labai smagu iš Jūsų išgirsti gerą žodį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 03 07, 15:36)
Apie putėsius. Būsima anyta daro irgi su kondensuotu pienu ir želė, bet man labai saldu. Daug gaiviau su grietinėle arba jogurtu. Jogurtinius putėsius aš asmeniškai darau taip:

Braškių ir jogurto putėsiai

1 pakelio braškių skonio želė
350 g braškių skonio jogurto
300 ml vandens

Paruošti želė naudojant 300 ml karšto virinto vandens (ne 500 ml kaip dažniausiai rašo pakelio instrukcijoje), dėti į šaldytuvą ir leisti pradėti stingti. Kai želė pradės stingti, bet dar bus nestangrios/ drebutiškos konsistencijos sudėti jogurtą ir, į pagalbą pasitelkus elektrinį plaktuvą, plakti. Ilgai. Kokias geras 10 min, kad susidarytų daug mažų oro burbuliukų. Išpilstyti į norimus indelius ir atšaldyti šaldytuve 3-4 val.

[]

labai gražiai atrodo 4u.gif
Atsakyti