Sekmadieni kepiau trupininį obuolių pyragą ir šeimai jis labai patiko. Taigi pasidalinsiu su jumis
Tešlai
350 g miltų
180 g margarino
120 g cukraus
Įdarui:
obuoliai
cukrus
cinamonas
1 šaukštas krakmolo
Mano kepimo forma buvo apvali apytikriai 26 cm skersmens. Išklojau dugną kepimo popieriumi ir ištepiau šonus kepimo margarinu. Tešla daroma taip: miltai tarp pirštų, kapojami peiliu arba kombaine maišomi su margarinu kol pasidaro trupiniai (geriausia manau kombainu, greitai ir paprasta), tada įmaišomas cukrus. Pusę tešlos suberiame į kepimo formą ir truputį paspaudžiame pirštais. Ant tešlos dedame smulkiai supjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi (aš dėjau nepilną stiklinę cukraus), cinamonu (pusę arbatinio šaukštelio) ir krakmolu. Kas mėgsta galima įberti razinų ar riešutų, galima įspausti citrinos. Obuolius tolygiai paskirsčiau ir irgi truputį paspaudžiau. Tada uždėjau ant jų keletą gabalėlių sviesto (nebūtina) ir ant viršaus subėriau likusią tešlą ir išlyginau paviršių. Kepiau apie valandą su puse 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus.
o kas tas S Ū R M A I Š I S,kaip jis atrodo,kur jį nusipirkt???
Man tas trupininis gavosi labai kietas
Nu koks skanus trupinins obuoliu pyragas Ypatingai pagrindas skanus pasidaro, toks karamelinis. Valgėm karštą su ledais. Nu labai labai.
QUOTE(Eima @ 2005 09 30, 08:35)
Nu koks skanus trupinins obuoliu pyragas Ypatingai pagrindas skanus pasidaro, toks karamelinis. Valgėm karštą su ledais. Nu labai labai.
o pagal kuri recepta darei?
QUOTE(Amazing @ 2005 09 26, 17:13)
o kas tas S Ū R M A I Š I S,kaip jis atrodo,kur jį nusipirkt???
Kaip atrodo - paimk didele nosine, perlenk per priesingus kampus, gausi trikampi, tada uzlenk viena smaila kampa kokiu 4-5cm. Taip atrodo surmaisis.Tas uzlenktas kampas ir krastas nuo jo aukstyn susiuvami. Va ir turi surmaisi. Na, is nosines nieks nedaro, bet cia isivaizdavimui. Paprastai imama drobe, nes ji stipri, ir skyles tarp siulu pakankamai dideles skysciui isvarvet. Gali ranksluostuka imti, tada turesi atsiuletus krastus. Kai ji kemsi, palik neversta, kad siules is lauko puses butu. Tas galas, kur atviras, taip ir paliekamas istrizas - tada lengviau uzristi mazgu pripildzius. Tada padedi ant lenteles, kita ant virsaus, ir paslegi.Mano babyte turejo tas lenteles vienam gale surisusi, - i ta gala dedamas smailusis surmaisio kampas - kaip knyga uzdaroma, kiti galai lieka auksciau, jie per toki medini sripstoka suverziami, kai skystis isteka, vel paverziami. Gal suprasi, nes paveiksliuko pasiust nemoku.
QUOTE(philps @ 2005 02 09, 18:04)
o as daznai kepu toki:
3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline miltu
Kiausinius su cukrum reik stipriai isplakti (patartina su mikseriu, nes nuo to priklauso kiek pyragas iskils), tada supilti miltus ir plakti kol pasidarys vientisa mase. Tada i orkaite ir kepti apie 30 min 180 laipsniu temperaturoje. Iskepus palaukt, kol atves ir pespjovus horizontaliai sutepti uogiene, grietinele ar dar kuo nors, ka tik fantazija leis.
Labai skanu ir greita ir darbo mazai
3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline miltu
Kiausinius su cukrum reik stipriai isplakti (patartina su mikseriu, nes nuo to priklauso kiek pyragas iskils), tada supilti miltus ir plakti kol pasidarys vientisa mase. Tada i orkaite ir kepti apie 30 min 180 laipsniu temperaturoje. Iskepus palaukt, kol atves ir pespjovus horizontaliai sutepti uogiene, grietinele ar dar kuo nors, ka tik fantazija leis.
Labai skanu ir greita ir darbo mazai
as toki darau tik + obuoliu irgi skanu
QUOTE(Ladija @ 2003 10 16, 22:11)
Labbai neblogas obuoliu pyragas, gal kas nores isbandyti?????
http://www.delfi.lt/....php?id=3000021
http://www.delfi.lt/....php?id=3000021
kaip tik vakar bandziau sita. Laaaabai skanus ir laaabai paprastas. Seima vakar susveite visa, todel siandien vel kepsiu
Sveikos
Užklydau į šią temelę, taip skaniai prisiskaičiau, kad per savaitę 3 pyragus išbandžiau (po kokios metų-dviejų pertraukos ).
Šitas vyrui labiausiai patiko , man irgi skanu buvo, bet ...
va šitas tai man niam niam . Degustavom jį kartu su draugais, tai ir jie tos pat nuomonės, tik gal šiek tiek kietokas viršus gavosi . Valgėm karštą su ledais , bet ir šaltas labai .
Šitas irgi neblogas, bet man kažkodėl labai iškilęs vėliau truputį susmego, tai nelabai purus gavosi. Bet skonis irgi .
Dėkui už tokius skanumėlius , užsikrėčiau pyragų kepimu ir ne kitaip
Užklydau į šią temelę, taip skaniai prisiskaičiau, kad per savaitę 3 pyragus išbandžiau (po kokios metų-dviejų pertraukos ).
QUOTE(Giedrule @ 2003 10 08, 05:12)
Aš darau Trapų obuolių pyragą
Šitas vyrui labiausiai patiko , man irgi skanu buvo, bet ...
QUOTE(ginija @ 2005 02 26, 17:44)
Tarp tokios gausos pyragu neradau visai paprastucio, kuri kepu kai ikvepimas kepu jau kokia 10 metu. Labai skanu. Draugai sita pyraga labai giria, o as pati ji labai megstu. Ir ne tik skanus, bet pigus ir greitai paruosiamas.
va šitas tai man niam niam . Degustavom jį kartu su draugais, tai ir jie tos pat nuomonės, tik gal šiek tiek kietokas viršus gavosi . Valgėm karštą su ledais , bet ir šaltas labai .
QUOTE(lilijal @ 2005 06 10, 14:17)
Dar vienas obuolių pyrago receptas.
Šitas irgi neblogas, bet man kažkodėl labai iškilęs vėliau truputį susmego, tai nelabai purus gavosi. Bet skonis irgi .
Dėkui už tokius skanumėlius , užsikrėčiau pyragų kepimu ir ne kitaip
Nežinau gal kas jau rašėt kažką panašaus, bet parašysiu ir aš, nes šis receptas surinktas iš kelių, ir pavadinau šį pyragą "Minkštuku". Beje jis toks kaip Picoje džiaz obuolių pyragas su ledais
Reikia:
400g miltų;
120g cukraus pudros, jei obuoliai rūgštūs galima iki 200g;
150 margarino ar sviesto;
1 kiaušinis;
30% riebumo 1,5 šaukšto grietinės;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
16g vanilinio cukraus.
Įdarui kokie 6 nemaži obuoliai, sauja didelių razinų, 2 šaukštai cukraus ir cinamono.
Taigi, tešlai visus produktus sumaišome ir gerai išminkome, kombaine minkau apie 3,5min. Trečdalį tešlos pasiliekame, o kitą dalį išklojame į skardą patepta riebalais ar pabarstytą miltais (aš kepu stiklinėj kvadratinėj formoj 24cm ant 24cm.nors galima ir didesnėje). Tešlą pirštais paskirstome formoj, kočioti jos nelabai išeis , nes minkšta. Tada sudedame įdarą, (įdarui: obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, sudedame išmirkytas razinas, cukrų , cinamoną ir išmaišome). Į likusią tešlą įdedame truputį miltų iškočiojame ir uždedame ant viršaus, jei kočiojasi ir be miltų tai nė nededame. Dedame į 150 laipsnių elektrinę orkaitę ir kepame apie 45-50min.
Valgyti karštą su ledais
Beje, tokį patį pyragą dar darau pridėdama ir sluoksnį varškės, viskas tas pats, o varškės sluoksniui dedu 2 pakelius varškės, cukraus 2 šaukštus, 1-2kiaušinius. Ir tada ant tešlos dedu pirma šitą įdarą, o paskui obuolius ir užkloju likusia tešla
Reikia:
400g miltų;
120g cukraus pudros, jei obuoliai rūgštūs galima iki 200g;
150 margarino ar sviesto;
1 kiaušinis;
30% riebumo 1,5 šaukšto grietinės;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
16g vanilinio cukraus.
Įdarui kokie 6 nemaži obuoliai, sauja didelių razinų, 2 šaukštai cukraus ir cinamono.
Taigi, tešlai visus produktus sumaišome ir gerai išminkome, kombaine minkau apie 3,5min. Trečdalį tešlos pasiliekame, o kitą dalį išklojame į skardą patepta riebalais ar pabarstytą miltais (aš kepu stiklinėj kvadratinėj formoj 24cm ant 24cm.nors galima ir didesnėje). Tešlą pirštais paskirstome formoj, kočioti jos nelabai išeis , nes minkšta. Tada sudedame įdarą, (įdarui: obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, sudedame išmirkytas razinas, cukrų , cinamoną ir išmaišome). Į likusią tešlą įdedame truputį miltų iškočiojame ir uždedame ant viršaus, jei kočiojasi ir be miltų tai nė nededame. Dedame į 150 laipsnių elektrinę orkaitę ir kepame apie 45-50min.
Valgyti karštą su ledais
Beje, tokį patį pyragą dar darau pridėdama ir sluoksnį varškės, viskas tas pats, o varškės sluoksniui dedu 2 pakelius varškės, cukraus 2 šaukštus, 1-2kiaušinius. Ir tada ant tešlos dedu pirma šitą įdarą, o paskui obuolius ir užkloju likusia tešla
O gal turite kuri obuoliu tesloje receptuka? Kazkada paauglystej dariau, bet dabar nerandu to recepto...Tokius kvadratelius ispjaustai, dedi vidurin obuoli, uzsuki virsuj ale mazgeli ir kepi orkaitej. Gal galit patart kokia tesla tam reikalui daryt?
sunaudok pyragams
jei per rūgštu įdėk cukraus ir cinamono.
mes darom tokį obuolinį pyragą:
250 g margarino
3 kiaušiniai
100 g grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių (gesint grietinėj)
2 stiklinės miltų (gali būti iki 3 stiklinių)
1 šaukštas cukraus
žiupsnis druskos
jei turi kombainą tai viską sumeti ir sumaišai.
jei ne, tai margariną sutarkuoji, dedi visus ingridientus ir minkai.
tešla turi pastovėt 1-2 val. šaldytuve, bet ne kameroj.
iš tešlos darai lakštus kaip sluoksniuotai tešlai, t.y. kelis kart perlenki tešlą.
paprastai iš tokio kiekio išeina 3 lakštai.
lakštą iškočioji stačiakampio formos. į vidų dedam obuolienę ir kraštus vieną ant kito uždedam, kad uždengtų obuolius. gaunas toks pailgas ilgas vokas.
dedam į pateptą riebalais skardą, vieną šalia kito. viršų aptepam kiaušiniu, kad neišsišieptų ir dedam į 180-190 C orkaitę. kepam apie 1 val arba kol gražiai paruduoja.
beje, tešlą galima pirkt sluoksniuotą bemielę tešlos, kur parduotuvėse parduoda. tik kad brangiau bus.
mes jį darom, kai obuolienė užsistovi. gerai, kad daug jos sueina, ir pyrago daug gaunas.
jei per rūgštu įdėk cukraus ir cinamono.
mes darom tokį obuolinį pyragą:
250 g margarino
3 kiaušiniai
100 g grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių (gesint grietinėj)
2 stiklinės miltų (gali būti iki 3 stiklinių)
1 šaukštas cukraus
žiupsnis druskos
jei turi kombainą tai viską sumeti ir sumaišai.
jei ne, tai margariną sutarkuoji, dedi visus ingridientus ir minkai.
tešla turi pastovėt 1-2 val. šaldytuve, bet ne kameroj.
iš tešlos darai lakštus kaip sluoksniuotai tešlai, t.y. kelis kart perlenki tešlą.
paprastai iš tokio kiekio išeina 3 lakštai.
lakštą iškočioji stačiakampio formos. į vidų dedam obuolienę ir kraštus vieną ant kito uždedam, kad uždengtų obuolius. gaunas toks pailgas ilgas vokas.
dedam į pateptą riebalais skardą, vieną šalia kito. viršų aptepam kiaušiniu, kad neišsišieptų ir dedam į 180-190 C orkaitę. kepam apie 1 val arba kol gražiai paruduoja.
beje, tešlą galima pirkt sluoksniuotą bemielę tešlos, kur parduotuvėse parduoda. tik kad brangiau bus.
mes jį darom, kai obuolienė užsistovi. gerai, kad daug jos sueina, ir pyrago daug gaunas.