Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:
* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)
Straipsnis Kaip suprasti kosmetikos sudėtį? (lietuvių kalba apie kenksmingus ingredientus)
Vokietijos natūralios kosmetikos gamintojų sąrašas
Natūralią kosmetiką perkame:
* Nimfali, PC Mada (Vilnius) (Senteurs du Sud, Fenigia, Lauralep, Cieal d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* Sarma (Madara)
* Drogas (Alterra, įvairių rūšių rusiškas molis)
* Operos vaistinė (Vilnius) (Negyvosios jūros purvas, Negyvosios jūros druska)
* Stepono g. 10 (Vilnius) (Madara, GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* Stepono g. 6 (Vilnius) (Dr. Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi)
* Bioboutique (CUP ir Savanorių pr. 1 Helioscity, Vilnius) (Logona, Sante, Florame)
* Holos Užupio g. 4 (Vilnius) (Weleda, Urtekram)
* kvapų namai Aromata Mirabilia (Čiurlionio g. 4, Vilnius) (įvairūs aliejai ir jų mišiniai, hidrolatai, eteriniai aliejai ir kt.)
Užsisakome internetu:
* http://www.natractiv.de/ (Vokietijos gamintojų natūrali kosmetika)
* eBay: Kein Plunder (Vokietijos gamintojų natūrali kosmetika)
* eBay: http://stores.ebay.c...ural-Beauty4all (Dr. Hauschka kosmetika)
* Nikovita (ECO, Speick, deTRAAY kosmetika)
Papildyta:
15 tema
QUOTE(Dorela @ 2008 11 30, 20:30)
as irgi daziau su basma, bet smilkiniai vistiek oranziniai o dar plius nuo tos basmos ilgainiui kazkokia bordo -violetine spalva isimesdavo..
taip, čia basmos "blogumas" ir slypi. anksčiau, ar vėliau tas violetinumas išlenda.
QUOTE(dzemute @ 2008 12 01, 12:48)
na reikes bandyti turbut urtekram chna pirkti, bet dar pasikaupsiu piniginiu atzvilgiu
o kur jos yra? Holos? kiek kaštuoja?
Sveikos. Turiu klausimėlį Vienas draugas paprašė paslaugos, kad surasčiau jam kosmetikos veido odai. Jo oda mišri, tai sugalvojo žmogus veidą prausti paprastu muilu Sausos vietos dar labiau nusausėja, o kur riebu (kakta ir nosis), tai vos ne riebalų lašiukai sunkiasi. Tai vat, ką jam patartumėt. Kuo odą prausti ir kuo tepti? Kur ieškot - bioboutique ar kvapų namuose, noriu šiandien užlėktir nupirkt, o man abi šios parduotuvės arčiausiai. Kaina irgi svarbi, geriau, kad pigiau Ką jūs naudojat mišriai odai?
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 12 01, 11:59)
Ir kaip jus taip ilgai naudojat As per koki pora menesiu ji subaigiau, jei ne greiciau Plaukai ji tiesiog sugere O gal koki didesni kieki pirkot?
na mano svelnus plaukuciai, tai nesugeria daug, o ir tepu tik galiukus, nes man tik tiek ir uztenka, o beto dabar jau i savaite jei karta panaudoju tai gerai, kadangi nebereikia kaip ir
Papildyta:
QUOTE(Irėja @ 2008 12 01, 14:09)
taip, čia basmos "blogumas" ir slypi. anksčiau, ar vėliau tas violetinumas išlenda.
man Dorela sake :
stepono 6 lyg ir po 30 Lt, ir holos po 28 lt uz 100 g.
QUOTE(dzemute @ 2008 12 01, 13:48)
o iki kada nuolaida? ir kur jus ten randates, kad nerandu as toj madoj jusu
Na nuolaidos tikrai iki sausio bus, o randamės antram aukšte, šalia Danijos arba priešais Bliss drabužių parduotuvę.
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 01, 12:06)
Kelios merginos prase is uk atsiusti alieju. Si menesi ruosiuosi pasiusti siuntini su kokoso aliejum, taukmedzio, kakavos sviestais (gal dar kokiu aliejum). Siuntimas iki tam tikro svorio kainuoja tiek pat, tai merginoms iseis pigiau, jei dar kas prisijungs. Jei kas susigundysit, parasykit man pm
o i koki miesta siunti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 12 01, 13:10)
kvapų namuose
jie pirmadieniais nedirba
QUOTE(Vergine @ 2008 12 01, 14:45)
Na nuolaidos tikrai iki sausio bus, o randamės antram aukšte, šalia Danijos arba priešais Bliss drabužių parduotuvę.
aaaa viskas aisku jau, o as ratus vis pirmam aukste suku , suku ir galvoju ar as kvaila ar netaip supratau, nes kazkodel buvau isitikinusi , kad jus pirmam aukste.O kada tu dirbsi ateisiu pas tave, nes kaip suprantu, tu gera labai ir megineliu duodi o kaip ten su nuolaidu kortelem jau pas jus?
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 01, 13:49)
jie pirmadieniais nedirba
Ačiū, apsaugojai nuo bereikalingo vaikščiojimo. Bet ryt vistiek ten pat važiuosiu, tai gal gali ką patart? visiškai neišmanau apie mišrią odą
Merginos, o kur Jus naudojat kakavos sviesta?
QUOTE(Žirklutės @ 2008 12 01, 14:15)
Ačiū, apsaugojai nuo bereikalingo vaikščiojimo. Bet ryt vistiek ten pat važiuosiu, tai gal gali ką patart? visiškai neišmanau apie mišrią odą
aš iš KN tai tik levandų hidrolatą naudoju savo mišriai odai. kol šilčiau buvo, tiko idealiai, dabar truputį pleiskanoja veidas, kai pasipurškiu juo.
daugiau veidui iš KN nieko neturiu (kol kas)
QUOTE(Žirklutės @ 2008 12 01, 14:15)
apie efektyvias priemones misriai odai daugiausia galetu pasakyti tokia oda turincios
mano sesers odai labai padejo naudojamos priemones is naturaliu -tai nerolio hidrolatas, medetku fitolis, H. cleansing cream, rejuvenating kauke, dabar turi levandu hidrolata. Dabar jos oda tikrai visai grazi, aisku buna ir spuogeliu is visko, bet ji ir maista labai renkasi.
Mano pusbroio oda tragiska, nes visa nuseta raudonom demelem su spuogeliais- tai planuoju gimtadienio proga dovanoti lebandu hidrolata, misinuka meridianams (pas ji problemos su skrandziu), cleansing creama ir weledos kremuka su cinku - tikiuosi nors kiek pades jam susitvarkyti oda, nes jis tikrai grazus berniokas, bet oda tikrai jam "trukdo" gyventi
sveikos pasigirsiu savo grobiu is norvegijos nors visai nenorvegisku
orouoste duty free uzmaciau "origins" kosmetikos tai kaip puoliau prie prausikliu cielus du nusipirkau prausiklis1 prausiklis2 pirmasis maloniai kvepia, antrasis su baltu moliu ir kitom gerybem turi pylingo grudeliu ir tinka naudoti kaip kauke, labai tikiuos savo inkstiriuku daugiau nebepamatyti
dar kalediniam turgely osle pirkau lupu balzama vienuoliu gaminta sudetis vien aliejai
ir siandien rimi buvau maloniai nustebinta kad ekoskyrelyje atsirado duso zele (15lt) ir truputi kosmetikos, kaip duso zelei labai nebloga kaina, kai isbandysiu rasysiu atsiliepimus
orouoste duty free uzmaciau "origins" kosmetikos tai kaip puoliau prie prausikliu cielus du nusipirkau prausiklis1 prausiklis2 pirmasis maloniai kvepia, antrasis su baltu moliu ir kitom gerybem turi pylingo grudeliu ir tinka naudoti kaip kauke, labai tikiuos savo inkstiriuku daugiau nebepamatyti
dar kalediniam turgely osle pirkau lupu balzama vienuoliu gaminta sudetis vien aliejai
ir siandien rimi buvau maloniai nustebinta kad ekoskyrelyje atsirado duso zele (15lt) ir truputi kosmetikos, kaip duso zelei labai nebloga kaina, kai isbandysiu rasysiu atsiliepimus