QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 01, 19:42)
Norėčiau žinoti viską iš anskto, dabar labiausiai baugina ta nežinomybė
Vėliau pradeda bauginti žinomybė.
QUOTE(Ugn*Ine @ 2008 12 01, 19:42)
Šiandien ryte, kai atvažiavau tai labai verkiau
bet paskui susiėmiau ir nusprendžiau verkti tik tada kai jau ašaros lips lauk per ausis
Psichologai sako, jog nuolatos būti pozityviam sergant mūsų liga sunku, net neįmanoma. Verkiant liūdint, pykstant vyksta iškrova ir tai visai sveiki jausmai. Todėl, kai norėsis verkti ir verk. Nieko gera iš slopinamų jausmų. Dar jie teigia, jog emocijos yra sukeltos mūsų minčių. O mes galim pasirinkti apie ką mąstyti, nes tai yra valingas veiksmas. Todėl galim kontroliuoti savo emocijas kontroliuodami savo mintis. Ką tu ir darai:
man kartais užplaukia neina tikėti kad viskas bus gerai, turbūt gailestis užpuola, pradedu galvoti apie dukrytę kuriai dar tik 3 metukai....bet paskui persiverčia viskas ir ir galvoju kad man būtina pasveikti jau vien dėl jos, o ką jau bekalbėti apie kitus artimuosius bei draugus, kuriems esu reikalinga .
Tiesiog šaunuolė.
Dar jie sako, jog nuo minčių nei pasveiksi, nei nepasveiksi, o kad pasijusi geriau ar blogiau, tai FAKTAS.
Visiems žinomas pavyzdys su stikline, kurioje vandens pripilta iki vidurio, vienam tai puspilnė, kitam tai pustuštė. Kaip mano dukrytė pasakė, vienas džiaugiasi, o kitas liūdi, o esmė ta pati.
Dar siūloma susitelkti ties gyvenimu, negailėt sau malonumų, užsiimti ir daryti, kai sustiprėji ir gali tai, kas tau malonu: gal nebuvo anksčiau tam laiko ar noro, tiesiog toks laikas dabar atėjo, toks savęs palepinimas. Labai aktualu palaikyti sveiką balansą tarp realios situacijos ir optimizmo. Yra net toks išsireikimas pas psichologus kaip
pozityvaus mąstymo pinklės. Kas perdaug tas nesveika ar į vieną pusę, ar į kitą: kraštutinumai.
Pusę paskaitos išdėsčiau, kurioje kažkada buvau, pati taip galvodavau visada, o kai išgirdau savo pozicijos patvirtinimą kitų žmonių lūpomis, ji tik dar labiau sustiprėjo.
domina, kaip po operacijos jautėtės, ir kaip prieš...aš tai labai bijau operacijos, nors gi skausmas turbūt bus tik po jos aišku baisu ir dėl rezultatų...
Bijojau. Skausmas kelias dienas buvo slopinamas vaistais, po to jau nereikėjo, nelabai skaudėjo. Išsiuntė į sanatoriją, tokio gražaus rudens neteko matyti, pilna ta žodžio prasme, auksinis, Birštoną įsimylėjau.
P. s. kai būna blogai bandau susitelkti ties kokiu nors gražiu vaizdu ar įvykiu ir atgaivinti jausmą, kurį sukėlė, paprastai tai būna labai šviesūs, šilti jausmai. Tiesa, to įvykio ir vaizdo nesiilgint, o tiesiog prisimenat jausmą. Atsargiai! Pradėjus galvot, kad daugiau to nebus, tuoj pasipils ašarų upeliai. Tada geriau pagalvoti, kad bus daug dar gražių kitokių dalykėlių.