Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų ir kitų saldumynų puošimas - NEKOMENTUOJAMA

Kaip iškepti tokiais raštuotais šonais tortą?

user posted image

user posted image

Šaltinis

Kad padaryti tokį raštuotais šonais tortą reikia:
1. Paruošti bet kokio šokoladinio biskvito tešlą.
2. Nupiesti raštus silikonineje formoje arba tiesiog skardoje anr kepimo popieriaus ir įdėti į šaldiklį, kol bus ruošiama norimo balto biskvito tešlą.
3. Paruoštą balto biskvito tešlą užpilti ant užsaldytų šokoladinių raštų ir nedelsiant įdėti į jau įkaitintą orkaitę.
4. Kepti biskvitą pagal nustatytą recepte temperatūrą ir laiką.
5. Iškeptą biskvitą ataušinti ir nupjauti reikiamo pločio juostą.
6. Juostą įdėti į formą o vidų užpildyti norimo torto lakstais ir kremu.

Originalus torto receptas lietuvių kalba čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 balandžio 2009 - 07:33
user posted image

user posted image

user posted image
cia gelyciu darymo eiga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diora: 30 kovo 2009 - 19:30
ŠOKOLADINĖ APLIKACIJA

user posted image

user posted image

Šokoladinei aplikacijai reikia: paveiksliukas (veidrodinis variantas), popierinis maišelis, šokoladas, konditeriniai dažai, šiek tiek aliejaus.
1. Atspausdinti veidrodinį norimo paveiksliuko variantą, ant jo padėti pergamentinį popierių bei sutvirtinti, kad nejudėtu.
user posted image

2. Paruošiam maišelį su šokoladu. Kad kontūrai būtų lygūs maišelyje reikalinga labai maža skilutė. Tačiau šokoladas labai greitai stingsta, dėl to spausti jį per mažą skilutę sudetinga, kad būtų lengviau reiktu įdėti truputuką aliejaus. Be to maišeli su šokoladu kartais galima įdėti į mikrobanginę pašildyti.
user posted image

3. Paveiksliuką reikia dengti šokoladu didėjimo tvarka. Pradžioje turi buti apvesti visi konturai ir tik tada galima pildyti kitas detales.
user posted image

4. Reikalingai spalvai gauti reikia ištirpintą šokoladą sumaišyti su konditeriniais dažais
user posted image

5. Pildom kitas detales
user posted image

6. Pagražinimui darom norima apvadą ir dedam paveiksliuką į šaldytuvą 15 min.
Va taip jis atrodo jau apverstas
user posted image

Tokiu pat principu galima padaryti ir kokią nors šokoladinę plytelę su žodžiais.
user posted image

Šaltinis kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 31 kovo 2009 - 21:40
CUKRINĖ MASĖ TORTAMS DENGT (autorė Meian)

Masė gaunasi švelni, lanksti, o išdžiuvusi laiko formą, bet nesukieteja "į ragą". Idealiai pjaustosi, todėl labai tinka deti ant torto, ir daryti įvairias dekoracijas, kurios turės būti pjaustomos (gelėms ir pan. dalykams, kurių norite kietų, jos nesiūlyčiau).


Masės receptas ir gamybos procesas su foto (Meian)

user posted image

user posted image
Atsakyti
PINTINĖ SU MEZGINIAIS

Labai orinaliai papuoštas tortas, ypač pribloškia tiroviškumas.

user posted image

Pintinės detalus paaiškinimas ČIA. O žemiau pateikiu siūlų bei pačio mezgimo principą.

user posted imageuser posted image

Siūlų kamuoliukams už pagrindą galima paimti tiek gabaliuką tos pačios masės (jeigu kamuoliukai maži), tiek bulvytę arba nediduką tortuką. Tokius siūlus galima padaryti iš bet kokios masės (marcipanas, saldainių masė, masė su gliukoze, Meian masė...), čia jau pagal kiekvieno skonį. Nors aš manau, kad geriausiai čia tiktų būtent marcipanas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 14 balandžio 2009 - 15:10
KAIP PADARYTI PAVEIKSLIUKUS ŽELE ARBA SALDAINIŲ IŠ MARMELADO PAGALBA.....

Žele arba saldainių iš marmelado pagalba galima padaryti įvairius paveiksliukus ant jau paruošto torto.

Marmeladas:
Štai taip atrodo saldainiai iš marmelado. Jų visada rasite parduotuvėse prie saldainių. Būna įvairių spalvų: žalių, geltonų, raudonų. Norint išgauti kitą spalvą, galite įlašinti konditerinių dažų.
user posted image
Ant jau paruošto gaminio padarom kontūrą, tarkim šokoladu, ir leidžiam jam sustingt.
user posted image
Ištirpinam mikrobangų krosnelėje (apie 40 s.) arba tiesiog ant viryklės 2-3 saldainius su 1 valg. šauktu vandens
user posted image
Turi būti vientisa skysta masė. Masė yra labai karšta, ją reikia atvėsinam iki kambario temperatūros pastoviai maišant, kitaip istirps ne tik kontūras, bet gali pasileist ir kremas ant torto.
user posted image
Kai masė tapo kambario temperatūros atsargiai su šaukšteliu užpildom kontūrą. Štai kokį grožį gaunam.
user posted image

----------------------------------------

O štai čia Meian receptas, kaip pagaminti panašią masę iš žele. Čia komentarai, kaip galima dar ją panaudot (Meian)

1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viską paverdam, kol cukrus galutinai ištirps ir nebeliks kristalų. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. šaukstus želatinos (jei silpna, dėti šaukstus su kaupiuku) išleidžiam 2-juose šaukstuose šalto vandens (geriausia būtų tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam indą, kol želatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neužverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam į želatiną cukraus sirupą ir gerai viską išmaišom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvėsinam.
6. Naudojam. Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuošimams (naudojant nedažyta), arba dažyti ją (geriausia "gel paste" konsistencijos dažais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 15 balandžio 2009 - 14:49
PAPUOŠIMAS PLAKTA GRIETINĖLE

Jūsų pageidavimu dedu informaciją apie plaktą grietinėle, bei kelis raštų (džibų) iš gerai išplaktos grietinėlės pavyzdžius

Prieš plakant, grietinėlę būtina gerai atšaldyti. Kad pagaminti gerą plaktą grietinėlę reikia mokėti nutaikyti cukraus kiekį. Be cukraus nebus standi grietinėlė, tačiau kai jo per daug vėl gi gaunasi tas pats. Taip pat patartina įpilti kelis grūdelius citrinos rūgšties (TIK NE PER DAUG), tai irgi padeda.

Proporcijos:
Cukraus kiekis lygus 1/4 grietinėlės svorio. Taigi nuo 420 g gaunasi apie 100 g. Pvz. 2 indeliai po 420 g tai maždaug 200 g cukraus ir apie 1/4 arb.š. citrinos rūgšties

Taip atrodo gerai išplakta grietinėlė.
user posted image

Taip atrodo raštai ant torto iš plaktos grietinėlės .
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 17 balandžio 2009 - 22:54
PAPUOŠIMAS BEZE

Taip pat įdedu dar vieną ypač populiarų papuošimą beze kremu.

Beze receptas ir pagaminimo procesas CIA

Štai taip atrodo verdantis sirupas
user posted image

Taip atrodo iki sirupo įpilymo išplakti baltymai
user posted image

ČIA Rugiagele ir RiMami ūkiškai paaiškina, kaip galima patikrinti ar jau sirupas yra tinkamos konsistencijos.

O va taip atrodo jau išplakta bezė
user posted image
user posted image

Štai ČIA galite pamatyti kelis tortus papuoštus beze kremu.

O jeigu Jums liko beze, tai nepamirškite, kad taip pat galite padaryti štai tokius morengus
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 17 balandžio 2009 - 23:52
KAIP PADARYTI KUOKELIUS CUKRINĖMS GELĖMS...

Kad Jūsų gėlės atrodytų dar naturaliau - mokomes daryti jiems kuokelius

1-a pamoka nuo Meian

user posted image

2-a pamoka nuo Cipciukas

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 20 balandžio 2009 - 21:47
GELIŲ GAMYBA BE FORMELIŲ Autorė Meain

Išssamūs paaiškinimai su foto

user posted image

user posted image
Atsakyti
MOKOMES FORMUOTI ĮVAIRIŲ FORMŲ TORTUS

Kadangi mūsų mielosios forumietės pasirūpino mumis ir parengė labai iššsamias ir visom naudingos fotosesijas, turiu pareigą, kad nepasimestu bendrame forume, visas fotosesijas perkelti čia smile.gif

TORTAS MEŠKUTIS NE FORMOJE

Štai čia, šitos temos 2-ame puslapyje buvo parodyta, kai galima iškepti tortą-meškutį silikoninės formos pagalba. Dabar, Cipciuko dėka, nebūtina turėti formą, kad pagaminti tokį pat mielą meškiuką. Šitas meškiukas yra padarytas iš medaus torto, bet galite ir pasirinkti ir kitokį smile.gif

user posted image

Pradedam:
Iš kartono ar kito storesnio popieriaus reikia padaryti mešliuko maketą, dydį turėtumete pasirinkti tokį, kokio Jums reikia meškiuko.

Išplakta , 36 procentų ( Žemaitijos ) grietinėlė atrodo taip ....mes ja pertepsime tortą ( medutį ) ....

user posted image

Meškino forma iškirpta iš kardono , apipjauta prieš kepimą , dėta į skardą be jokio popieriaus , tiesiog rankomis .....taip atrodo , jau pertepti lakšteliai , kaip matosi , kremas nedateptas iki kraštų , juos užpildys beze ...

user posted image

user posted image

Taip atrodo , gerai išplakta beze , šaukštą laikau apversta aukštyn kojom.....

user posted image

Krečiame ją ant netepto grietinėle , paviršiaus ....

user posted image

Aptepame visą tortą ( nebūtinai , kad nesimatytų lakštelių ) nes vistiek dzibuosime .....

user posted image

Dabar turime nusipiešti , kur bus snukutis , lepciukai , kur pilvukas tongue.gif .....tada imame reikalingos spalvos beze ir į darbą ----dzibuojam.....taip apdzibavome tik ten kur reikia rusvos beze .....

user posted image

Dabar imame baltą beze ir dzibuojame , tan kur reikia jos ....vaizdelis toks ... tongue.gif

user posted image

Nu ką ...liko tamsiausia spalva , su ja taip pat apdirbame ten , kur to reikia.....
Darome dar tamsesnę spalvą ( vis damaišydami dažų ) , su ja pro visai mažutį antgaliuką ( 2 mm. ) padarome paryškinimus ( pėdutes , aplink veiduką , pilvuką , nosį ir burnyte , akis ) ......su žaliu geliu ( iš tūtelių ) paspalvinam akis , užrašom ( jei taip prašo užsakovas ) , pagrąžinam karoliukais , vistik tai vaiko gimtadienis .... smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 16 gegužės 2009 - 21:03
TORTAS BORUŽĖLĖ

O dabar, mergaites, Olestos dėka darysim tortą-boružėlę

Boružiuko formavimas iš juodojo miško torto.

user posted image

Kepam du biskvitukus, nupjaunam kupreles ir dar kiekvieną dalinam į dvi dalis:

user posted image

surenkame tortą

user posted image

kuprelės tarnauja kaip galva ir nugara mirksiukas.gif
iš likusio biskvito formuojame galvą, galima tai daryti ir iš trupinių-grietinėlės masės, tik tada be galo sunku perkelti paskui į tortinę, geriau, jei lieka biskvito

user posted image

tarp galvos ir kūno pridedame grietinėlės, kad turėtų sukibimo ir susiformuojame galvą kokia išeina iš likusio biskvito

user posted image

o dabar peiliu padarome „šniai“ iš šonų, pasidailinam viršų, kad nebūtų kampuotas tarpuakis ir t.t. pačią kaktą irgi stengiamės pasidaryti iš biskvito kuprelės

user posted image

ir belieka smagiausi darbai, liejimas šokoladu pats sunkiausias, nes jis nenori lipti prie grietinėlės, išbandžiau jau kelis variantus ir labiausiai pasiteisino, liejimas per du kartus, kai pirmas sluoksnis jau apstingęs

user posted image

o dabar boružiukas keliaus sutvirtėjimui į šaldytuvą, paskui mes jį ant plataus peilio perkelsime jau ant tikrojo padėklo, galite bandyti kelti iš karto, pusnormė dar persikels, bet jei sumanysite pilnos normos ir dar galva iš trupinių-grietinėlės masės, tai gali būti be galo sunku, nors su plačia plona lentute ir tas įmanoma, bet lengviau, kai apstingsta šaldytuve mirksiukas.gif

user posted image

na ir „finito la komedia“, imam antgalius į rankas ir liejam fantaziją

user posted image

rezultate turime vabaliuką boružiuką 4u.gif ir nėra taip sunku, kaip atrodo smile.gif

user posted image

Daugiau apie boruzėles štai čia, šios temos 2-ame puslapyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 16 gegužės 2009 - 21:46