Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų ir kitų saldumynų puošimas - NEKOMENTUOJAMA

SVARBI INFORMACIJA DĖL MAISTINIŲ DAŽŲ

CIPCIUKAS DAR KARTA ATSAKO KUR IR KAIP RASTI DAŽŲ KAUNE !!!!
Kaune , Urmo Bazeje , ieinate pro stiklines duris i zuvies turgu , pasukate i desine (kaireje darzoves) , pirmas staliukas - visokie kepiniai , kampe prekes gyvunams , sekantis - buitine tehnika , o va dar sekanciame ir prasykite dazu , tik tyliai , kad niekas negirdetu , tame skyriuje prekiauna ivairiais konditeriniais maisto papildais ( prekemis ) , nenustebkite , jei pasakys , kad nieko nezino ( vienai jau taip buvo ), jei jus nesukelsite itarimo - tai parduos , jei sukelsite - grysite namo be dazu , fsio ....
Atsakyti
MEDAUS TORTO GAMYBA IR PUOŠIMAS (Autorius CIPCIUKAS)

Medaus torto receptas

taip atrodo gabalas uzminkytos teslos ( ji turi laikyti forma ) bet negali buti per kieta ,bus sunku kocioti ir trupes , lakstai kociojami , kol tesla silta ( netgi karsta )!!!
user posted image
Padalijeme i norimo dydzio gabalelius ( kiek bus sluoksniu)
user posted image
Stala gausiai pabarstome miltais !!! ( tesla lipni ) ir iskaciojeme norimo dydzio lakstus
user posted image
Taip atrodo iskepia ir apipjauti lakstai
user posted image
Cia like apipjauti krastai trupiniams
user posted image
Trupinukai: stambus sonams, smulkus virsui
user posted image
Taip atrodo gerai isplakta 36% zemaitijos grietinele
user posted image
Cia ji uzdeta ant laksto ir paruosta aptepimui
user posted image
Taip atrodo apteptas lakstelis
user posted image
Cia visas suteptas tortukas. Taip sutepta torta galima puosti beze , nes kremas nedateptas iki krastu , krastus uzpildys beze , ir kaip matote virsus neapteptas.
user posted image
Papildyta:
Taip aptepta torta galite puosti trupiniais
user posted image
Apibarstytas trupiniais
user posted image
4u.gif
Atsakyti
DAR VIENA MASĖ TIEK TORTUI DENGTI, TIEK GĖLYTĖMS BEI FIGURĖLĖMS LIPDYTI

user posted image
Receptas:
7 g. bekvapės zelatinos ( kuo brengesnes ir šviesesnės)
60 ml. salto vandens
25 g. riebalu ( augaliniai , kuo tirstesni , aliejai )
120 ml. gliukozes ( skystos)
15 ml. glicerino
5 ml. vanilės ekstrakto
1005 g. geros , smulkios cukraus pudros .

masės gamybos procesas vaizdžiai (anglų k.)
komentaras (Cipciukas)
komentaras2 (Cipciukas)

Taip pat pridėsiu: viename rusiškame puslapyje radau panašios masės receptą, ten autorė rašo, kad vietoje skystos gliukozės naudoja medų (geriau dirbtinį).
Štai tos masės receptas autorės žodžiais:
10 gr. želatinos + 50 ml. vandens
10 ml. medaus (pagal receptą t.b. gliukozė, tačiau jos neturiu)
10 ml. aliejaus (pagal receptą glicerinas)
1 kiaušinių baltymas
450 gr. cukraus pudros (tačiau aš sunaudojau apie 1 kg.)
Šita masė labai elastinga, kiek savo konsistencija panaši į saldainių masę. Ji tinka tiek tortui dengti, tiek gėlytėms bei figurėlėms lipdyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 15 sausio 2009 - 22:13
MAŽŲ FIGURĖLIŲ LIPDYMAS (su nuotraukomis)
iš marcipano, saldainių masės, cukrinės masės

Čia įdėsiu mažų figurėliu, kaip sako Daividija, baibokų pavyzdžius (lipdymas žingsnis po žingsnio) . Gal kam pravers. Tiesa, puslapis, į kurį bus pateikta nuoroda ilgai kraunasi, dėl didelio nuotraukų kiekio.

mažų mašinyčių lipdymas žingsnis po žingsnio
user posted image

baibokų lipdymas žingsnis po žingsnio
baibokų lipdymas2 žingsnis po žingsnio
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 19 sausio 2009 - 22:24
VYNIOTINIS: PAPUOŠIMAS - RASTAS/MALKA

user posted image

Papuošimo eiga:
Baltas šokoladas tepamas ant plėvelės paprastu statybiniu (švariu) voleliu
user posted image
Palikti, kad sustingtu. Ant viršaus tepti lygiu sluoksniu juodą šokoladą
user posted image
Kartu su plėvele padengti vyniotinį. Leisti sustingti, nuimti plėvelę.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 23 sausio 2009 - 22:17
VYNIOTINIS: PAPUOŠIMAS - MEDŽIO ŽIEVĖ

user posted image

Ištirpinti šokoladą ir plonu lygiu sluoksniu užtepti ant sviestinio (pergamentinio) popieriaus. Leisti sustingti iki tiek, kad šokoladas būtų lankstus (apie 8-10 min. šalfytuve). Šokoladą sulaužyti į gabaliukus, maždaug 3-4 cm. ir palikti visiškai sustingt. Pritvirtinti gabaliukus ant kremu patepto vyniotinio medžio žievės pavidalu.
user posted image
Atsakyti
Kaip padaryti tortą - ŽAISLIUKĄ

user posted image

Įkeliu pavyzdį su nuotraukomis pagal kurį galima padaryti panašų tortuką
Viduje yra medaus tortas, papuošimo kremas - sviestinis kremas su kondensuotu pienu. Spalva priklauso nuo kakavos miltelių kiekio. Bet galima pasirinkti ir kitą papuošimų kremą

1. Taip atrodo sutepti medaus lakštai. Jų yra apie 35-40 vnt. (priklauso nuo lakštų storio ir norimo torto dydžio. Skersmuo 18-20 cm. Lakštai survirtinti mediniais pagaliukais.
user posted image

2. Apipjaunam pagal formą, darom kaklą ir snukutį
user posted imageuser posted image

3. Tortą aptepam kremu ir tvirtinam likusias detales. Dažniausiai papildomos detalės: rankos, ausys padaromos is nupjautų likučių. Iš jų padaromą bulvytės tešla ir paskui padaroma forma. Bet galima tai padaryti ir iš atskirai iškeptų lakštų.
user posted image

Viskas. Kitas žingsnis, tai papuošimas.

Vos nepamiršau. Del medinių pagaliukų: jie dažniausiai paliekami torte, ypač, jei tortą reikia transportuoti. Tiesiog reikia nupjauti, kad nesimatytu. Prieš valgant, reikia išimt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 kovo 2009 - 00:05
Dar viena idėja vaikiškam tortui ir ne tik.

FUTBOLAS

Jei kils klausimų apie patį tortą kaip tokį, tai galiu pasakyti, kad jo vidus gali būti bet koks, tiek medutis, tiek biskvitinis su įvairiu kremu, tiek Jūsų megstamiausias kitas tortas. Čia pateikiu tik patį papuošimo principą.

I variantas - tortas papuoštas kremu.
user posted image
Butent šitas tortas papuoštas bezė kremu (atsiprašau Cipciuko, jei suklydau). Balta spalva yra originali bezė kremo spalva, juoda su dažais. Viduje yra medutis. Forma padaryta iš skirtingo dydžio lakštų. Pagrindas kamuoliui papuoštas irgi bezė kremu su specialiu antgaliu. Štai tokiu:
user posted image

II variantas - tortas papuoštas cukrine, saldainių ir kt. mase.
user posted image
Pradzioje sutepamas tortas, padaroma reikalinga formą, bei prieš dengiant mase tortas paliekamas kokioms 2 valandoms stingt bei susigulet, kad neprarastu formos. Paskui tortas aptepamas kokiu nors sviestiniu kremu arba sokoladiniu glajumi, ganašu, geriausiai, kad kremo spalva būtų balta. Iš paruoštos masės padaromi reikalingo dydžio gabaliukai ir tvirtinami ant torto.

Darant pilną kamuolį, kaip II variante, geriau pasirinkti tvirtesnį tortą, kuris turi daugiau sluoksniu, taip bus geriau išlaikyta forma.
Atsakyti
TORTAS "KELMAS"

Pateikiu dar vieną idėją - tortas "KELMAS". Ji galima pagaminti kaip ir pagal specialų receptą, taip ir parinkti kaip papuošimo idėja bet kokiam kitam tortui.
receptas
originalus receptas su nuotraukomis rusų k.

user posted image

Dar vienas būdas. Kepamas bet koks tortas bei puošiamas kaip kelmas. Žemiau pateiktas papuošimas is masės. Taip pat galima papuošti kremu.
user posted image

user posted image
Šito tortuko papuošimo detales galima pamatyti CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 kovo 2009 - 12:14
SPALVŲ LENTELĖ

Radau nuostabią spalvų lentelę. Kaip iš paprastų maistinių dažų pagaminti kitą reikalingą spalvą... Gal pravers.

Braškinė spalva
3 dalys ružavos sp. + 1 d. raudonos

Tamsiai pilka su sidabriniu atspalviu
1 d. juodos + 1 d. melynos

Tamsiai raudona
1 d. raudonos + šiek tiek juodos

Tamsiai žalia
1 d. žalios + šiek tiek juodos

Rūdžių spalva
8 d. oranžinės + 2 d. raudonos + 1 d. rudos

Žalsva spalva - žalios spalvos šviesus atspalvis
9 d. žydros + šiek tiek geltonos

Jūros spalva
5 d. melynos + 1 d. žalios

Tamsiai ružava spalva
2 d. raudonos + 1 d. rūdos

Avokado
4 d. geltonos + 1 d. žalios + šiek tiek juodos

Koralas
3 d. ružavos + 2 d. geltonos

Slyva
1 d. violetinės + šiek tiek raudonos

Aukso spalva
10 d. geltonos + 3 d. oranžinės + 1 d. raudonos

1 dalis gali būti tiek lašas, tiek šaukštelis ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 09 kovo 2009 - 22:08
DAR ŠIEK TIEK APIE SPALVAS
Trumpa lekcija smile.gif

Ne paslaptis, kad egzistuoja bazinė spalvos sąvoka. Yra tris spalvos, kurios negali būti gautos maišant spalvas. Tai raudona, mėlyna ir geltona spalvos. Tai yra pirminės spalvos (primary). Jeigu mes maišome pirmines spalvas - gauname antrinę spalvą (secondary).
Pavyzdžiui:
geltona+raudona=oranžinė
raudona+mėlyna=violetinė
mėlyna+geltona=žalia
Nuo to, kokiomis proporcijomis maišomos pirminės spalvos priklauso antrinės spalvos intensyvumas.
Štai ratas, kuris parodo spalvų intensyvumą.
user posted image
Trikampio kampe yra pirminė spalva. Iš trijų grynų spalvų - raudonos, geltonos ir mėlynos - galima išgauti įvairiaspalvę paletę
Jeigu mes sumaišysime pirminę spalvą su antrine spalva - gauname tretinę spalvą(tertiary).
pvz.: mėlyna + violetinė = mėlynai violetinė, žalia + geltona = salotinė.
user posted image
Tačiau, labai svarbu laikytis proporcijų, kuriomis maišomos spalvos.
Tam, kad gauti pilką spalvą reikia sumaišyti oranžinę (geltona+raudona) su mėlyna spalva, bei idėti šiek tiek baltos (visos spalvos t.b. maišomos lygiomis proporcijomis, apart baltą, kurios pagalba reguliojamas pilkos spalvos intensyvumas)
Rūda spalva =raudona+žalia arba mėlyna+oranžinė arba geltona+violetinė
Geltonai rūda=oranžinė+žalia
Raudonai rūda=oranžinė+violetinė
Dar karta noriu priminti, kad proporcijos t.b. lygios.

Del juodos ir baltos spalvos:
Baltos spalvos pagalba galima gauti šviesesnį atspalvį
Juoda spalva gali nuslopinti ar net gi "užmušti" reikalingą spalvą

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 10 kovo 2009 - 00:06
O DABAR APIE SALDUMYNŲ PUOŠIMĄ KREMU

Tai gi pradedam mokytis puošti savo saldumynus įvairiais kremais konditerinio maišelio ir antgalių pagalba
biggrin.gif

Teisinga dekoravimo maišelio padėtis
Darbas su konditeriniu maišeliu (vaizdo)
Kaip padaryti "žvaigždutė" komentaras (Cipciukas)
gelytes ir lapeliai (vaizdo)
Daug raštų vienu antgaliu (vaizdo)
Įvairūs raštai

Antgaliukai ir jų pagalba formuojami raštai

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 28 kovo 2009 - 15:29