QUOTE(Mia @ 2005 07 27, 13:45)
Sviripile,
doktorka, labai jums ačiū
Iš anksto viešbučių neužsisakom, nes nelabai dar žinom kur kokią dieną norėsim atsidurt. Tikiuosi neturėsim su nakvyne problemų
A, prisiminiau ko norėjau paklaust. Ar Sicilijoj kelių nuorodos tvarkingai sužymėtos? Pvz. kur gali rast lankytinas vietas, nakvynę ir pan.?
Keliavom pernai pavasarį aplink Siciliją (jau detales baigiu pamiršti, nes paskui dar buvo n+1 kelionė). Kažkur vieną saivaitę. Mašiną nuomavomės, gerai kad draugas prie kalnų pratęs važinėti, nes man 3 dieną buvo krizė, kad važiuodavau užsimerkusi. Bet 4ą dieną jau pati pradėjau vairuoti

Žodžiu, gan košmariška.
Viešbučius iš anksto užsisakėme tik 1ai nakčiai ir paskutinei, o kitką buvome susirinkę iš interneto, tai priklausomai iki kurios vietos davažiuodavome, į tą ir taikydavomės (irgi mistiškai, staiga ant kokio stulpo pamatai mini užrašėlį su pavadinimu). Ai tiesa, mes rinkomės ne viešbučius, bet tokius daugiau 'agroturismo' (išskyrus Palerme).
Kelių ženklai...

ženklas tiesiai gali būti rodyklė - į viršų, į kairę, į dešinę ir į apačią...

Ir pastoviai aš klaidindavau mano vairuotoją kai būdavo ant žemėlapio posūkis pvz. į kairę (aš laukdavau posūkio į kairę), o ištikrųjų reikia sukti į dešinę, nes paskui kažkaip vyksta kelių susipynimas ir patenki į kairę

Bet apskritai apvažiavome Siciliją aplink be rimto žemėlapio, iš Michelino websaito kas buvo ištraukta, pilnai užteko. Kadangi sala nedidelė, tai per savaitę susukome ~ 1100 km.
Labai patiko miestelis Modica

ten yra šokoladas su pipirais ir iš šokolado išlieti įvairūs įrankiai (pvz. replės, pjovimo diskai, slankmačiai ir t.t.) Nu ir miestelis labai įdomus.
Jeigu domina tie agroturismo kuriuos buvome susiradę, tai turiu excel failuose su aprašymais, galėčiau atsiųsti.
Tiesa, dar kaikuriuose miesteliuose turėjo problemą su vietomis pavalgyti

kadangi mes buvome ne sezono metu (kovo mėn), tai daug restoranų ar pan. uždaryta, nu ir vakare turi apeiti pusę miesto, kol randi ką gyvą. Ir dar buvo BAISIAI šalta, nors temperatūra ir pliusinė, o aš iš lietuvos -7C atvažiavau. Nes tuose agroturismo jie neturi normalių šildymo sistemų
Bet apskritai labai rekomenduotina

tuo labiau etna, po išsiveržimo pernai..
Matau dar klausimų.
Palermo, hmmm, nu kažkokio super grožio neįžiūrėjau, visi "išeina" pasivaikščioti vakarais su mašinomis, taip ir taikosi tau per kojas pervažiuoti, nes gatvės labai siauros

Apskritai, tai mini mašinų rojus, tiek ir tokių nesu mačiusi. VW Golfas tai jau labai didelė mašina

Ir nėra nei vienos sveikos mašinos, nepriklausomai nuo modelio naujumo, visos apibraižytos, aplankstytos ir t.t. Netgi kai nuomavomės, duoda mašinos 'planą' su sužymėjimais kas įlenkta, paskui kai mes apėjome ir paprašėme pažymėti dar, tai buvo vientisai iš visų kraštų

Taip kad policijos dėl tokių niekniekių kviesti nereikia ir draudimai į tai nekreipia dėmesio.
Greitkeliai nebrangūs. Kiek pamenu 1-2 eur.
Kada sezonas neatsimenu, kažkur turi būt i-nete. Kad prasideda balandžio 1 tai faktas. Nesezono metu šiek tiek pigiau ir turistų mažiau. Neįsivaizduoju kaip ten važinėti, jei dar prie viso bardako pridėti turistų autobusus ir mašinas.
Žodžiu, super atrakcija, adrenalino tikrai nestinga.

)) Sėkmės