SŪRIO TORTAS BROWNIE (Brownie Cheesecake)
Originalus receptas

Brownie:
240 g karčiojo šokolado
200 g sviesto
2 a. š. vanilės esencijos
4 kiaušiniai
1 1/2 st. cukraus
1 st. miltų
1 v. š. kakavos miltelių
1 v. š. tirpios kavos
1/2 a. š. druskos.
Sūrio tortas (cheesecake):
450 g grietinėlės sūrio (cream cheese), (aš naudojau sumažinto riebumo), kambario temperatūros
250 g minkštos varškės Quark (arba neriebios grietinės)
2/3 st. cukraus
1 a. š. vanilės esencijos
3 kiaušiniai.
Glazūros, karamelinio padažo, šokolado drožlių.
Pagrindas-brownie.
Įkaitinti orkaitę iki 160° C (325° F).
Iškloti pergamentiniu popieriumi apvalią išardomą 20 cm (8″) formą ir bet kokią kitą (pageidautina kvadratinę ar stačiakampę) 15 cm (6″) dydžio aš naudojau paprastą stačiakampę kekso formą.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Sudėti vanilę ir cukrų ir išplakti mikseriu apie 2 min. Įplakti po vieną kiaušinius.
Persijoti miltus su kakava, kava ir druska. Rankininiu būdu sumaišyti miltus su šokoladine mase.
Sudėti masę į apvalią formą, užpildant į aukštį 1,5 cm. Išlyginti paviršių, pastuksenti į stalo paviršių, kad išeitų oro burbuliukai. Likusią masę sudėti į antrą formą ir kepti abi 1520 min. Vienas iš požymių ar jau iškepė, bus matinis, lyg ir sutrūkinėjęs brownieio paviršius. Patikrinus mediniu pagaliuku ar iškepė, jūs turite matyti keletą lipnių trupinių ant pagaliuko.
Iškeptus brownie visiškai ataušinti.
Sūrio tortas (cheesecakeas).
Išplakti grietinėlės sūrį (cream-cheese) su varške ir cukrumi iki vientisos glotnios/lygios masės. Sudėti vanilės esenciją. Toliau plakant pačiu mažiausiu greičiu, įplakti po vieną kiaušinius, periodiškai nuvalat mikserio sieneles. Kuo mažiau masė plakama sudėjus kiaušinius, tuo daugiau šansų turėti gražų sūrio tortą (cheesecakeą) be įtrūkimų ir išsipūtimų.
Pašalinti nuo formos su brownieiu sienelių pergamentinį popierių ir supilti varškės įdarą ant ataušusio brownieio pagrindo. Hermetiškai apvynioti formą su folija ir patalpinti formą su cheesecakeu į didesnę formą, į kurią įpilti karšto vandens iki pusės formos su cheesecakeu sienelių aukščio (tokiu būdu sukuriant vandens vonelę).
Kepti cheesecakeą 4050 min., patikrinant ar iškepė, kaip įprasta jeigu lengvai krestelėjus tik nedidelis plotelis įdaro viduryje linguos, kaip želė, reiškia cheesecakeas iškepęs. Apipjauti peilio ašmenimis tarp formos sienelių ir cheesecakeo šonų, kad išvengti galimų įtrūkimų auštant.
Ataušinti jį 1 val. kambario temperatūroje ir ne mažiau 6 val. šaldytuve.
Papuošimas.
Atšaldytą cheesecakeą išimti iš formos ir padengti glazūra.
Atšaldytą brownie, iškeptą atskirai, supjaustyti nedideliais bet kokios formos gabaliukais ir papuošti jais torto viršų. Norint, galima juos apšlakstyti karameliniu padažu.
Torto šonus padengti šokolado drožlėmis.
Tortą galima laikyti šaldytuve 3 dienas arba užšaldyti iki 1 mėnesio.

Šaltinis: kuking.net