Sekantis desertas duoklė mano begalinei meilei šokoladui. Glazūra gavosi tokia lygi ir blizganti, kad niekaip nepavyko normaliai nufotografuoti - blyksniai buvo per visą nuotrauką, todėl joje atsispindėjo stovinčios aplink eglutės. Kadangi receptas sudėtinis, tai, kad neapkrauti jo nuorodomis, nukopijuoju jo dalis dar kartą.AVIETINIAI - TRIUFELINIAI PYRAGĖLIAI (Raspberry Truffle Dessert)Originalus receptas
Šokoladinis biskvitas:60 g sviesto
1/4 st. cukraus
1/3 a. š. vanilės
50 g šokolado
1 kiaušinis
1 2/3 st. miltų tortams (cake flour)
1/2 a. š. sodos
1/3 a. š. druskos
1/2 st. vandens.
Triufelinis įdaras:100 g šokolado
150 ml grietinėlės
1 v. š. avietinio likerio
keletas šaldytų aviečių uogų.
Glazūra:150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.
Biskvitas.Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 23 cm (9″) apvalią formą.
Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant, įmaišyti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, pakaitomis su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos) supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbuliukai iškiltų į paviršių. Kepti 2025 min., patikrinant mediniu pagaliuku. Ataušinti. Išpjauti sausainių formele reikiamo skersmens apskritimus tai bus pagrindas pyragėliams.
Įdaras.Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą (neperkaitinti). Supilti likerį. Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų ir per 3 kartus įmaišyti ją į šokoladinę masę.
Glazūra.Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol visiškai sustings.
Surinkimas.Aš naudojausi silikonine forma, kurią sudaro 6 puodeliai. Jie kaip keksiukams, bet yra apvalios formos. Tiks bet kokios užapvalintos pialos arba puodukai, iškloti maistine plėvele. Tiesa, tai neduos tokio lygaus paviršiaus pabaigoje, bet bus maksimaliai artima. Ir taip, užpildyti įdaru 2/3 formelės, uždėti keletą šaldytų uogų ir uždengti išpjautu šokoladinio biskvito ratuku. Atšaldyti šaldiklyje mažiausiai 1 valandą. Pyragėlius išimti iš formelių, sudėti juos ant grotelių ir aplieti glazūra. Jeigu glazūra kambario temperatūros, tai palietusi užšaldytą pyragėlį, ji stings jums akimirksniu. Gatavus pyragėlius sudėti į serviravimo indą ir laikyti šaldytuve iki patiekiant (galima užšaldyti iki 1 mėnesio).
Šaltinis: kuking.net