Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(Povila$ @ 2009 03 22, 15:33)
keisk pienu mirksiukas.gif

o grietine 12% galima irgi gal butu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2009 03 22, 15:41)
o grietine 12% galima irgi gal butu? 4u.gif


Taip, žinoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 03 22, 15:42)
Taip, žinoma smile.gif

aciu labai 4u.gif bandysiu snd kepti rolleyes.gif
Atsakyti
BANANINIAI KEKSAI (Banana Cakes)
Originalus receptas

user posted image

Keksai:
100 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
3 prinokę (o dar geriau – pernokę) bananai
1/3 st. pieno
1 2/3 st. miltų tortams
3/4 a. š. sodos
3/4 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
graikiškų riešutų.

Glazūra:
25 g baltojo šokolado
20 g sviesto, kambario temperatūros
50 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros.

Keksai.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais keksų formas.
Išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinius ir supilti vanilę.
Sutrinti šakute bananus ir sudėti juos į bendrą masę. Persijoti miltus su soda ir kepimo milteliais. Toliau plakant, per 2 kartus įmaišyti miltus, kaitaliojant su pienu. Paskutiniuosius suberti riešutus ir šaukštu išmaišyti tešlą.
Išdalinti masę į paruoštas formas ir kepti 35–45 min., patikrinant mediniu pagaliuku. Dar šiltus keksus padengti glazūra.

Glazūra.
Truputį išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) ir sudėti į jį sviestą ir ištirpintą šokoladą. Toliau plakti, kol gausis vientisa masė.
Tradiciškai galzūros gaminama daugiau ir gausiai ja padengiami iškepti keksai. Aš nemėgstu, kai užmušamas jų bananinis skonis, todėl nusprendžiau juos tik apšlakstyti glazūra, pirmiausia lengvai pašildžius ją iki skysto pavidalo.
Iš šio recepto gaunasi 6 keksai. Galima taip pat kepti vieną didelį keksą, tik reikia įvertinti, kad kepimo laikas pailgės. Šių keksų struktūra labai minkšta, beveik kaip keksiukų.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Nu Pyragas obuoliu su karamele , pasakiskas 4u.gif zodziu apsalo sirdele su karamele man rolleyes.gif super thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Idek nuotraukele jei pasidarei..man idomu gossip.gif
as niekada nekepus jokiu saldumynu su bananais, bet ko gero isbandysiu situos keksus .aciu RiMami uz vertimus 4u.gif
Atsakyti
Šiandien kviečiu visas arbatos su sausainiais ir saldainiais!
Šių sausainių trapi struktūra su maloniu migdolų prieskoniu. Bet norint jiems galima suteikti kitų riešutų skonį, pavyzdžiui, įdėjus į tešlą maltų lazdyno riešutų arba anakardžių (kešju).

MIGDOLINIAI SAUSAINIAI „DAMŲ BŪČINUKAI“ (Almond Lady Kisses)
Originalus receptas

user posted image

150 g sviesto, kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1 trynys
1/2 a. š. migdolų esencijos
1 st. maltų migdolų
1 st. miltų
žiupsnelis druskos
50 g ištirpinto šokolado.

Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo.
Įmaišyti trynį ir migdolų esenciją.
Toliau plakant, suberti maltus migdolus ir persijotus su druska miltus. Suformuoti tešlą į rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Įkaitinti orkaitę iki 165° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi skardą.
Iš atšaldytos tešlos susukti 2 cm skersmens rutuliukus ir išdėlioti juos ant paruoštos skardos. Gaunasi 30 rutuliukų.
Kepti 20–30 min., kol sausainiai parus.
Ataušinti ant grotelių, patepti šokoladu ir „suklijuoti“ puseles.
Laikyti sandariai uždengtame inde.

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Na, o dabar, saldainiai. Galima juos padaryti dar labiau prezentabilesniais, sukapojus riešutus smulkesniais gabaliukais (ir šokoladas gulsis lygiau), bet aš asmeniškai teikiu pirmenybę stambesniems, kadangi skonis dėl to sodresnis. Jeigu laikyti saldainius šaldytuve, tai jie bus traškesni, o jeigu patiekti juos kambario temperatūros, tai įdaras bus „karameliniai-tąsus“. Šokolado kiekis recepte duotas apytikslis, kadangi jo reikės daug mažiau, bet kad turėti galimybę pilnai įmerkti kiekvieną saldainį, aš ištirpinau 500 g.

SALDAINIAI „MEDAUS GRILIJAŽAS“ (Honey Nut Clusters)
Originalus receptas

user posted image

2 st. riešutų (lazdyno, migdolų, anakardžių (kešju), žemės, pekano)
1/2 st. medaus
1/2 st. cukraus
1/4 a. š. druskos
500 g šokolado.

Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Suberti riešutus į išklotą pergamentiniu popieriumi skardą ir padžiovinti juos orkaitėje apie 10 min. Ataušinti.
Nedideliame storu dugnu puode sumaišyti medų su cukrumi. Kaitinti iki virimo. Suberti druską ir riešutus. Išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Iškloti pergamentiniu popieriumi kvadratinę 20 cm (8") formą. Sudėti riešutų masę į formą, išlyginti ir atšaldyti 1 val. šaldytuve.
Ištraukti sustingusį griliažą iš formos ir supjaustyti aštriu peiliu 4×4 cm kvadratėliais.
Įmerkti kiekvieną saldainį į temperatūruotą šokoladą ir išdėlioti ant pergamentinio popieriaus, kad sustingtų.
Kaip aš jau rašiau, juos galima laikyti tiek šaldytuve, tiek ir kambario temperatūroje.

*Saldainius galima ir užlieti šokoladu, ir pamirkyti į jį. Bet kuriuo atveju, juos reikia laikyti specialiomis šakutėmis (nors galima išsivesti ir paprastomis).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Sekantis desertas – duoklė mano begalinei meilei šokoladui. Glazūra gavosi tokia lygi ir blizganti, kad niekaip nepavyko normaliai nufotografuoti - blyksniai buvo per visą nuotrauką, todėl joje atsispindėjo stovinčios aplink eglutės. Kadangi receptas sudėtinis, tai, kad neapkrauti jo nuorodomis, nukopijuoju jo dalis dar kartą.

AVIETINIAI - TRIUFELINIAI PYRAGĖLIAI (Raspberry Truffle Dessert)
Originalus receptas

user posted image


Šokoladinis biskvitas:

60 g sviesto
1/4 st. cukraus
1/3 a. š. vanilės
50 g šokolado
1 kiaušinis
1 2/3 st. miltų tortams (cake flour)
1/2 a. š. sodos
1/3 a. š. druskos
1/2 st. vandens.

Triufelinis įdaras:

100 g šokolado
150 ml grietinėlės
1 v. š. avietinio likerio
keletas šaldytų aviečių uogų.

Glazūra:
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 23 cm (9″) apvalią formą.
Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant, įmaišyti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, pakaitomis su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos) supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbuliukai iškiltų į paviršių. Kepti 20–25 min., patikrinant mediniu pagaliuku. Ataušinti. Išpjauti sausainių formele reikiamo skersmens apskritimus – tai bus pagrindas pyragėliams.

Įdaras.
Ištirpinti vandens vonelėje šokoladą (neperkaitinti). Supilti likerį. Atskirai išplakti grietinėlę iki standžių putų ir per 3 kartus įmaišyti ją į šokoladinę masę.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol visiškai sustings.

Surinkimas.
Aš naudojausi silikonine forma, kurią sudaro 6 puodeliai. Jie kaip keksiukams, bet yra apvalios formos. Tiks bet kokios užapvalintos pialos arba puodukai, iškloti maistine plėvele. Tiesa, tai neduos tokio lygaus paviršiaus pabaigoje, bet bus maksimaliai artima. Ir taip, užpildyti įdaru 2/3 formelės, uždėti keletą šaldytų uogų ir uždengti išpjautu šokoladinio biskvito ratuku. Atšaldyti šaldiklyje mažiausiai 1 valandą. Pyragėlius išimti iš formelių, sudėti juos ant grotelių ir aplieti glazūra. Jeigu glazūra kambario temperatūros, tai palietusi užšaldytą pyragėlį, ji stings jums akimirksniu. Gatavus pyragėlius sudėti į serviravimo indą ir laikyti šaldytuve iki patiekiant (galima užšaldyti iki 1 mėnesio).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 22 kovo 2009 - 23:01
bigsmile.gif bigsmile.gif ...jetau , koki faini šiti wub.gif wub.gif ....darysiu , prižadu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 21:46)
bigsmile.gif  bigsmile.gif ...jetau , koki faini šiti  wub.gif  wub.gif ....darysiu , prižadu  pioneer.gif

lotuliukas.gif Aha,as net specialiai sitiems nusipirkau formele,tik niekaip neprisiruosiu padaryt doh.gif
Atsakyti
unsure.gif unsure.gif ...o aš neturiu formelės , kaži į kur man juos padarius mastau.gif mastau.gif
Atsakyti