Darau jogurtą,varškę su citrinos sultimis.Bet norėčiau pasigaminti varškę su grietine ar kefyru.Gal kas darote???
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 08:48)
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.
Ir kiek maždaug varškės gaunasi?Aš vakar dariau su ta grietine dedant į nesurūgusį pieną ir užverdant,tai žiauriai mažai gavosi.Reiks bandyti tavo variantą .
Nedaug gaunasi šitaip darant. Aš vakar turėjau 8 litrus surauginto ir apie 2 litrus saldaus. Tai varškės gavosi apie 700 - 800 gr. Bet smagu tai, kad žinau ką valgau.
varškės temai:
- gal galima daryti iš parduotuvinio rūgpienio (neturiu kaimiško pieno šaltinio)?
- gal galima kam nors panaudoti tą likusį "vandenėlį" -šitiek gėrio atlieka gal veidui paprausti, pvz.
- gal galima daryti iš parduotuvinio rūgpienio (neturiu kaimiško pieno šaltinio)?
- gal galima kam nors panaudoti tą likusį "vandenėlį" -šitiek gėrio atlieka gal veidui paprausti, pvz.
as pilu 1l kefyro (is parduotuves) ir 1l pieno, kaitinu , bet neuzverdu, kol sutraukia. gaunasi irgi nedaug, virs 200g o su tuo likusiu vandeneliu kazkokioj maisto gaminimo knygoj skaiciau, kad raugina kopustus (turbut uzsienieciai tiek ju nesumusa, kad skystis atsirastu is kopustu ).
p.s.ruosiuos pirkt duonkepe, tai tuoj namuos ir duonyte kepsiu, pasirodo nera labai sudetinga
p.s.ruosiuos pirkt duonkepe, tai tuoj namuos ir duonyte kepsiu, pasirodo nera labai sudetinga
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 08:48)
Kaip tik vakar dariau varškę iš rūgusio pieno. Šeštadienį nusipirkau kaimiško pieno, laikiau kambario temperatūroje kol surūgo. Suraugintą pieną šiek tiek pakaitinau ir jį dar įpyliau saldaus pieno, į tris litrus surauginto pieno mažiau nei litrą saldaus pieno. Pakaitinau kol pradėjo atsiskyręs skystis skaidrėti ir supyliau į kiaurasamtį nusivarvėti.
o aš kaitinu tik saldų irgi gerai gaunas
o aš padariau varškę iš saldaus pieno...šiek tiek kaitindama įbėriau citrinos rūgšties...beje tas skystis ,kuris lieka nuo varškės labai naudingas...jį geriant valomas organizmas ...ir veidą gerai valyti...
Iš saldaus pieno gaunasi daugiau varškės, bet man kažkodėl skanesnė iš surauginto.
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 17:08)
Iš saldaus pieno gaunasi daugiau varškės, bet man kažkodėl skanesnė iš surauginto.
Klausiu todėl,kad iš tos močiutės,kur perkame pieną,tai ji ir varškę daro pati ir gan nebrangiai,tai galvoju gal geriau pirkti,nes tikrai mažai gaunasi.Man kažkodėl tiek pieno gaila .
Vat man irgi labai įdomu, kaip 1 kg varškės parduoda už mažesnę kaina, negu pienas kainuoja. Ir su sviestu taip pat, iš litro grietinės ar grietinėlės pasidarau tik 300- 400 gr sviesto. Gal ką nors ne taip darau
QUOTE(Jolete @ 2008 11 06, 17:50)
Vat man irgi labai įdomu, kaip 1 kg varškės parduoda už mažesnę kaina, negu pienas kainuoja. Ir su sviestu taip pat, iš litro grietinės ar grietinėlės pasidarau tik 300- 400 gr sviesto. Gal ką nors ne taip darau
bent jau pas mus ji tai karvutę laiko,o pieną tikriausiai ne visą parduoda.