Aš kažkuriuo metu buvau prisidariusi tų samaninių burbulų- ant lubų kabinti, ir medeliams floristiniams gaminti- tai žinau, kad dažnai ta forma gaminama iš šieno- iš šieno susukamas rutulys, apvyniojamas siūlais, ir ant jo rišamos ar klijuojamos sąmanos. Dar, manau, galima ant apvalios oazės- bet oazė trapus reikalas- tai aš jos beveik nenaudoju, nebent reikia į burbulą smaigstyti sausus augalus plonais kotukais, kurie smaigstant į šieną nulinktų.
Jei norėsite į tuos burbulus smaigstyti kokias dekoracijas, augalus sausus gležnais koteliais, tai gaminkite iš šieno arba iš oazės, dar galite panaudoti senų siūlų kamuolį.
O jei smaigstyti nieko į burbulą nereiks, tai galite ir iš popieriaus rutulį susisukti su siūlais ar lipnia juosta, dar galite pasidaryti iš senų siųlų ir lipalo klijų, gausiai išmirkytus dideliame kiekyje klijų senus mezgimo siūlus vyniodami apie nepilnai pripūstą balioną gana tankiu sluoksniu- išdžiūvęs bus kaip plastikinis rutulys, ant kurio jau galima tas sąmanas tvirtinti. Esu bandžiusi visus šiuos būdus.
Dar turiu idėją pabandyti perpjauti pusiau arbūzą ar kokį moliūgą, minkštimą išskobti, puseles išdžiovinti ir suklijuoti- žinau, kad džiūdama ta žievė labai traukiasi, ir liks daug daug mažesnis rutulys- bet jei pavyks, bus labai patogu naudoti visokiems tokiems darbeliams.
Papildyta:O man tai pati gražiausia kalėdinė dekoracija, yra šluota (ta iš šakų, ant kokių raganos skraido

), apipurkšta laku, tada sniegeliu, ir pasodinta į vazoną ar vazą, kaip medelis, papuošta žaisliukais. Aš pernai Kalvarijų turguje nusipirkau tokias šluotas kokias tris- jos būna po kokius tris, keturis litus, bet labai patogiai surištos- ir rezultatas liuks- efektingai atrodė- visai ne kaip šluota vazone, o kaip apšerkšnijęs, vešlus ir dailai išsišakojęs kalėdinis medelis
Šiemet irgi panaudosiu tas pačias šluotas- bet iš jų, manau, bandysiu eglutes padaryti- kad kitaip nei pernai būtų