Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia user posted image

Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS

Mūsų moksliukai:

Anasko - Canon eos 400D + kit + canon 50mm 1,8
Degutė- Canon Eos 300D + Canon 50mm, 1,4 + kitinis Canon 28-80 mm
Grethenn- Nikon D40X + Nikkor AF-S 3.5-5,6/ 18-55mm G II
Getter - Nikon D300 + Nikkor 17-55mm,f 2,8
Kakarieku- Canon eos 400D + canon EF 28-135mm f/3,5-5,6
Sansara - Nikon D50 + kit + Nikkor 50 mm f/1.8
Stiklinė - Canon S5 IS
Smiltis – Nikon D80, Nikkor 50 mm/1,8 , 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX
Stebukle - Canon eos 30D, sony- F828
MamyteSkorpione- KONICA MINOLTA Dimage E 500
Westa- Nikon D80 + sigma30 mm 1,4 ir tt

ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema 18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema 50 tema 51 tema 52tema 53 tema 54 tema55 tema56 tema 57 tema 58 tema 59 tema 60 tema 61 tema 62 tema

Ieškome neatrastų talentų biggrin.gif user posted image
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi nors pirminį supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą mirksiukas.gif
Apie nuotraukas – prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra trečia fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma mirksiukas.gif
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi deja išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
Šioje temoje vyksta
NAMŲ DARBAI
Taisyklės:

Yra atliekami 2 Namų darbai. Vieni - grynai techniniai (pvz., baltas/juodas fonas, makro, panningas ir t.t) Kiti - platesni, kur įmanoma tiek techniškai tobulintis, tiek plačiau, įdomiau pažvelgti, pagal kiekvieno fantaziją ir galimybes (pvz., Medis, Saldainiai, Portretas, Reportažas ir pan.) Techninių ND albumas yra viešas, su viešu slaptažodžiu, kitas - užrakintas. Slaptažodis suteikiamas per až (temos senbuvių žiniai - slaptažodis nepasikeitė mirksiukas.gif ).

Slaptažodžio suteikimo tvarka:

- naujai prisijungęs žmogus dalyvauja (komentuoja, rodo nuotraukas, skaito) temoje bent dvi savaites
- yra įdėjęs viešam aptarimui bent 2 savo darbus
- yra atlikęs (bent vieną kartą) techninius, visiems prieinamus ND
- viešai temoje išreiškė norą gauti slaptažodį ir gavo bent dviejų temos senbuvių pritarimą.

1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku)
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto.
8) darbai skirti namų darbams neturėtų būti rodomi kituose tinklapiuose (po namų darbų savaime suprantama tas negalioja) - klausimas dar nebaigtas svarstyti

Techninių namų darbų puslapis - ČIA slaptažodis - mokomes
Mokomės toliau photo.gif

patarimas naujokams!! visada prieš pradedant fotografuoti pravartu išsamiai perskaityt fotoaparato instrukciją!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 29 spalio 2008 - 00:27
QUOTE(Anasko @ 2008 10 28, 22:59)
Wyshnia, Grethen  4u.gif  aciu, blogis tas Avytess pluginas doh.gif  vis randu jame kazkokius triukus  biggrin.gif  vat radau blura  doh.gif ir man jis patinka  doh.gif  kaip pasveikti, neisivaizduoju doh.gif

Ne blogis, ne blogis schmoll.gif Tik kiekvieno skoniui neitiksi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 28, 23:11)
Va as zenita noriu trauktis, tik galvoju ar ten galima daryt 2viguma ar 10guba ekspozicija  g.gif

Na, mano zenite tai jei neprasuki kadro, dar kartą fotkint negali. Smenoj galima buvo smile.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 10 28, 23:32)
Degute, pirma, kazko tai nelabai kaip fotografija, bet savotiskai visai idomiai ziurisi, o antra man atrodo kraupokai, toks jausmas kad uzgesins langelyje sviesa ir prasides siaubiakas su vampirais ir su raganom ir tt. blink.gif  rolleyes.gif

Pirmoj man patiko, kad gavosi toks a la žieminis kadras. Nors fotkinta vasarą smile.gif
O antra tai ir man tokia vaiduokliška smile.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 10 28, 23:32)
Dar duodu kritikai is senienu, vis vien mazai foto rodote, tai ir negeda pasirodyti ikyriai  tongue.gif

Fainai. Ir apdirbimas man visai nekliūna, kaip tik paminkština kadrą smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 10 28, 23:47)
Pavydziu Degutei, kad juosta prisijaukino. As kazkaip nedaaugu iki jos biggrin.gif

Na, negaliu pasakyt, kad prisijaukinau, bet patinka į skaidrinę juostelę fotkint.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 28, 22:14)
Tik PS ir nieko daugiau  g.gif Dar pries tai RAW formatui apdirbti atsidaro kita lentele, bet ji PS, tada ten pastumdau exposure, kontrastus, wb ir verciu i jpg, tada curves ir kitus reikalus stumdau su paprasta PS programa. gal tai gali tureti itakos?

bandyk galutiniame etape daryti Save for web, o ne Save. smile.gif
arba paskutiniu etapu pervesk spalvu erdve (Color profile) i sRGB. wink.gif per Edit>Convert Profile ir pasirinkt ten sRGB.
gali but tiesiog, kad keli Adobe RGB ar kito profilio nuotraukas, todel spalvos ir issidarko. o tikrink pries keliant, open with opera/internet explorer ar kita narsykle.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 10 28, 19:57)
Nu va, o as, kaip likusi antriems metams isklausyti kurso, dedu darbus "sutarsymui" is seimos albumo. Matyt, siuo atveju esu apakinta tuom, kad pagaliau pavyko abu mano vaikinukus pagauti bent jau pakenciamai viename kadre  lotuliukas.gif
user posted image

user posted image

pirma nea schmoll.gif kažkokia be fokuso ir kadravimas gan keistas. o antra man labai patiko. tik fokusas kažkur ne ten.. atrodo unsure.gif

QUOTE(Sea_ @ 2008 10 28, 22:13)
Na kaip ir zadejau is mano vakaryksciu bandymu 4u.gif  Bandysiu kuria diena, kai panele nores fakakuotis( jos kalba:)  dar paekspermentuoti biggrin.gif

vakar dar spėjau užmatyt tongue.gif irgi nea. tada geriau jau pirmas variantas g.gif kažkaip man visko per daug. kompozicija kažkokia ne tokia.

QUOTE(Grethenn @ 2008 10 28, 22:52)
Na dar pasiurpinsiu.. tik nesakykit, kad nenoretumet tokios nuotraukos ant sienos?  lotuliukas.gif

user posted image
Papildyta:

nu irgi ne smile.gif bet jau geriau. pabandyk makro kokį. ar kaip nors pavartyk... žodžiu, perfotografuok tongue.gif

P.S. bet kokios čia visos jautrios susirinkusios. kaukolė kaip kaukolė. ko dabar čia panikuojat? lotuliukas.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 10 28, 23:30)
Uztat duodu save apmetyti pomidorais  biggrin.gif foto pradejau traukti is archyvu  blush2.gif  blyn guli fotikas be uzseimimo ant lentynos, jokiu ideju, jokio ikvepimo  dry.gif
user posted image

man visai patiktų, jei ne tie turėklai. jau pernelyg balta viskas.

QUOTE(Degutė @ 2008 10 28, 23:52)
Nu ką, parsivežiau dar juostelių smile.gif

snieguotos mūsų žiemos

user posted image

naktis ateina..

user posted image

antra patiko. grėsmingai atrodo smile.gif
o pirma tai nežinau. patiko vienas elementas - viršutinė nuotraukos dalis. bet šį kartą spalvos man nelabai čia žiūrisi abiejose kadruose.

Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 10 29, 08:37)
bandyk galutiniame etape daryti Save for web, o ne Save. smile.gif
arba paskutiniu etapu pervesk spalvu erdve (Color profile) i sRGB. wink.gif per Edit>Convert Profile ir pasirinkt ten sRGB.
gali but tiesiog, kad keli Adobe RGB ar kito profilio nuotraukas, todel spalvos ir issidarko. o tikrink pries keliant, open with opera/internet explorer ar kita narsykle.

aš ir turiu panašią problemą (arba tą pačią) kaip ir Grethen. jei raw atidarau per NX, viskas tvarkoj - ryšku, gražu. bet jei su PS, tai būna visiškas pravalas - spalvos palieka purvinos, pati nuotrauka patamsėja, o ir ryškumas kažkur dingsta g.gif
Atsakyti
Sea labai gražios nuotraukytės. Ir kur vaikučiai guli, ir su rėmeliu ir kojytės. Paskutinės, gaila, jau nebematau.

vugi, ačiū, bet asistentės nereikia 4u.gif

Opa pirmoji nelabai, o antroji faina - gražiai žaidžianti šviesa suteikia kadrui erdviškumą. Tik fokusas per artimas - matosi apsistojęs ties artimiausiu batuku.
Atsakyti
bitemaja, mane irgi po pertraukos PS patvarkius RAW sunervino spalvos, nors tikrai profilius prakontroliuoju.

Opa, antra foto daug daug geresne ir traukianti aki.

Degute, antroji patraukia gresme, pirmoji - nesuprasta lieka

grethen, tavo kaulus bent jau vertikaliai reiktu versti, kad simetrija jaustusi. ale vis tiek - kaulai smile.gif interjere manau priderintum wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 29 spalio 2008 - 09:13
tiesa, bitemaja, tau kaip suinteresuotam asmeniui, gal bus įdomu. vis kažkiek pigiau D90 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 29, 11:10)
tiesa, bitemaja, tau kaip suinteresuotam asmeniui, gal bus įdomu. vis kažkiek pigiau D90  mirksiukas.gif

ai, Sansara, krizė pas man, krizė verysad.gif oi oi oi, kaip aš jo noriu...
bet įdomu iš kur jie tokią kainą paėmė 3496,18 unsure.gif nes vilbroj ir fotofabrike kainos vienodos 3149 lt
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 10 29, 11:27)
ai, Sansara, krizė pas man, krizė  verysad.gif oi oi oi, kaip aš jo noriu...
bet įdomu iš kur jie tokią kainą paėmė 3496,18 unsure.gif  nes vilbroj ir fotofabrike kainos vienodos 3149 lt

žinok ir pas mane ne ką geriau smile.gif laukiu kalėdų su viltimi, kad dar bus kažkokių nuolaidų ir kalėdų senio krizė nepalietė blush2.gif D90 nuolaidų tikėtis sunku, kai pristatytas vos prieš kelis mėn... o D80 žiūriu nyksta iš visur kaip rūkas tik kit'ai jau dabar keliose e-pardėse belikę...
tau vis tiek nėra tas fotikas toks dabar mirtinai būtinas, turi veikiantį... o aš ir to neturiu verysad.gif tik auto veidrodinę muilinyčią doh.gif
Atsakyti
pririnkau blog'an iš youtube mokomųjų biški filmukų. vėliau daugiau pasiknisiu wink.gif
tai čia labai geri filmukai pradedantiems, kad susipažinti su tuo, kad yra diafragma ir kaip ji įtakoja šviesos patekimą į fotoapratą, kaip išplauna foną, kas yra išlaikymas ir kaip jis matuojamas, ką įtakoja ISO ir kaip galima įtakoti ekspoziciją reguliuojant skirtingus parametrus. šalia dar įdėjau trumpa info liet.k. iš foto.lt, kad terminai būtų aiškūs.

o čia jau labiau pažengusiems (kelios pamokos supažindinančios su šviesa, apšvietimu, ekspozicija bus vertingos visiems). ir daugiau apie studijinį apšvietimą, jo valdymą, schemas, modeliavimą šviesa, apie fotografavimą su blykstę, eksponometro panaudojimą tiek fotografuojant su blykste, tiek be. ir visokie kitokie pribumbasai. smile.gif
kam bus įdomu užmes akį, man buvo vertinga juos pasižiūrėt, tikiuos ir jūs rasit ką įdomaus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 29 spalio 2008 - 12:50
QUOTE(Sansara @ 2008 10 29, 13:48)
pririnkau blog'an iš youtube mokomųjų biški filmukų. vėliau daugiau pasiknisiu wink.gif

ryškiai neturi darbo darbe lotuliukas.gif
o jei rimčiau, tai ačiū, reiks vakare peržiūrėt 4u.gif
Atsakyti