Turiu mascarponė sūrio, bet galiojimas baigėsi 28d., skonis nepakitęs kai pradariau indelį, jau mesti ar dar galima bandyti lipdyti tortuką šiandien
QUOTE(Barbaryta @ 2010 08 03, 07:58)
Turiu mascarponė sūrio, bet galiojimas baigėsi 28d., skonis nepakitęs kai pradariau indelį, jau mesti ar dar galima bandyti lipdyti tortuką šiandien
vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata
QUOTE(Vigilyte @ 2010 08 03, 09:08)
vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata
Jei jau diena kita pasibaiges galiojimas, tai nieko cia blogo, jei skonis nepakites. Nes galiojimas gali but pasibaiges ir esant gerai datai. Buve yra atveju, kai nusiperki ale su geru galiojimu produkta, o jis sugedes. Niekada nesugenda produktas butent ta diena ar net valanda, kada buna uzdeta data...
QUOTE(Vigilyte @ 2010 08 03, 10:08)
vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata
O Jus galvojat, kad kai nusiperkat indeli surio, ar kad ir pieno jis yra sviezias? Ka tik is karves? Ar kada pagalvojot, kiek yra maisto prekiu parduotuviu i kurias tuo pat metu reikia pristatyti atitinkama kieki pieno (ir ne tik) produktu? Reikia aprupinti ir Birzus, ir Kauna, ir Alytu, ir Vilniu, ir t.t.
Siais laikais yra taip viskas apdorota, kad tas pienas ar dar kas gulejas sandelyje kazkur ir pristatytas i parduotuve dar bus "sviezias" savaite ar dvi?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 03, 09:16)
Jei jau diena kita pasibaiges galiojimas, tai nieko cia blogo, jei skonis nepakites. Nes galiojimas gali but pasibaiges ir esant gerai datai. Buve yra atveju, kai nusiperki ale su geru galiojimu produkta, o jis sugedes. Niekada nesugenda produktas butent ta diena ar net valanda, kada buna uzdeta data...
QUOTE(aga1 @ 2010 08 03, 13:31)
O Jus galvojat, kad kai nusiperkat indeli surio, ar kad ir pieno jis yra sviezias? Ka tik is karves? Ar kada pagalvojot, kiek yra maisto prekiu parduotuviu i kurias tuo pat metu reikia pristatyti atitinkama kieki pieno (ir ne tik) produktu? Reikia aprupinti ir Birzus, ir Kauna, ir Alytu, ir Vilniu, ir t.t.
Siais laikais yra taip viskas apdorota, kad tas pienas ar dar kas gulejas sandelyje kazkur ir pristatytas i parduotuve dar bus "sviezias" savaite ar dvi?
Siais laikais yra taip viskas apdorota, kad tas pienas ar dar kas gulejas sandelyje kazkur ir pristatytas i parduotuve dar bus "sviezias" savaite ar dvi?
nu tada naudokit
Noreciau patarimo, vyro gimtadieniui ruosiuosi gaminti Mascarpones torta ir noretusi, kad pavyktu is pirmo karto (nesu didele kulinare ir konditere)
1. Kokioje parduotuveje perkate biskvita?
2. Visur receptuose raso "vanilinis jogurtas", o kur jo buna pirkti? Cia gal tas Bios saldintas (esu ragavusi, labai neskanus )? O gal tinka paprastas, pvz JOY?
3. Ar nuo citrinos sulciu nebuna tortas rugstokas? Gal kas bendete zelatina tirpinti svelniose sultyse, pvz. persiku?
Is anksto dekuju uz atsakymus
1. Kokioje parduotuveje perkate biskvita?
2. Visur receptuose raso "vanilinis jogurtas", o kur jo buna pirkti? Cia gal tas Bios saldintas (esu ragavusi, labai neskanus )? O gal tinka paprastas, pvz JOY?
3. Ar nuo citrinos sulciu nebuna tortas rugstokas? Gal kas bendete zelatina tirpinti svelniose sultyse, pvz. persiku?
Is anksto dekuju uz atsakymus
QUOTE(kirbe @ 2009 11 19, 15:28)
Sveikos kepejeles.....nezinau ar cia buvo toks receptukas,bet parasysiu koky as darau torta su mascarpones suriu...
biskvitas:
6 kiausiniai
200gr cukraus
300gr miltu
vanil esencijos arba vanilinio cukraus...
kiausinius su cukrumi isplakti iki purumo,pilti vanil. cukru ir ranka atsargiai ymaisyti miltus...pilti y 26 cm skersmens forma ir kepti 180 temp apie 40 min....
kremas:
200gr cukraus
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
2 valgomi saukstai su kaupuku zelatinos
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr.rugsteles....
zelatina isbrinkinti apelsinu sultyse,grietinele isplakti su trupuciu cukraus ir cit. rugstele,atskiram inde isplakti kiausiniu baltymus su cukrumi iki standumo,mascarpones sury isplakti su kiausiniu tryniais taip pat atskiram inde....
tada visus isplaktus ingredientus sumaisome ir supilame istirpinta zelatina....dar truputy paplakame ir kramas padarytas.
biskvita supjaustome y 3 dalis,sulaistome siek tiek apelsinu sulciu-vandens virinto -cukraus sirupu ir dedame y forma,kurioje kepe biskvitas.gaunasi 2 sluoksniai storoki kremo ir 3 slauksniai biskvito.Kai susala,puosiame kaip norime.....SKANAUS....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
biskvitas:
6 kiausiniai
200gr cukraus
300gr miltu
vanil esencijos arba vanilinio cukraus...
kiausinius su cukrumi isplakti iki purumo,pilti vanil. cukru ir ranka atsargiai ymaisyti miltus...pilti y 26 cm skersmens forma ir kepti 180 temp apie 40 min....
kremas:
200gr cukraus
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
2 valgomi saukstai su kaupuku zelatinos
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr.rugsteles....
zelatina isbrinkinti apelsinu sultyse,grietinele isplakti su trupuciu cukraus ir cit. rugstele,atskiram inde isplakti kiausiniu baltymus su cukrumi iki standumo,mascarpones sury isplakti su kiausiniu tryniais taip pat atskiram inde....
tada visus isplaktus ingredientus sumaisome ir supilame istirpinta zelatina....dar truputy paplakame ir kramas padarytas.
biskvita supjaustome y 3 dalis,sulaistome siek tiek apelsinu sulciu-vandens virinto -cukraus sirupu ir dedame y forma,kurioje kepe biskvitas.gaunasi 2 sluoksniai storoki kremo ir 3 slauksniai biskvito.Kai susala,puosiame kaip norime.....SKANAUS....
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
Jūsų auksinės rankos...
sveikos merginos,
na ka vakar bandziau daryti torta...nusipirkau sikart ne paprastos o oetker zelatinos ir turbut busiu viska sugadinus isbrinkinau 20 g ,pasildziau mikrobangei,o kol ismaisiau visa mase (dariau pagal "pagrindini/pirmaji" temos recepta 500 mascarpones,250 jogurto,400grietineles+kt priedai) zelatina apstingo ir vietom jau eme stingti gumuliukais..Is nevilties (gaminau 23val ) viska vistiek suverciau i pagrindine mase ir ismaisiau,tortas per nakti stovejo saldytuve,virsus graziai apstingo,bet bijau,kad kai nuimsiu forma fiasko bus
merginos is pattirties,dare kas nors su oetker zelatina?gal ji stipresne?ir ar tai,kad suverciau jau siek tiek pradejusia stingti gali buti kad torto mases man nesustingdins?
na ka vakar bandziau daryti torta...nusipirkau sikart ne paprastos o oetker zelatinos ir turbut busiu viska sugadinus isbrinkinau 20 g ,pasildziau mikrobangei,o kol ismaisiau visa mase (dariau pagal "pagrindini/pirmaji" temos recepta 500 mascarpones,250 jogurto,400grietineles+kt priedai) zelatina apstingo ir vietom jau eme stingti gumuliukais..Is nevilties (gaminau 23val ) viska vistiek suverciau i pagrindine mase ir ismaisiau,tortas per nakti stovejo saldytuve,virsus graziai apstingo,bet bijau,kad kai nuimsiu forma fiasko bus
merginos is pattirties,dare kas nors su oetker zelatina?gal ji stipresne?ir ar tai,kad suverciau jau siek tiek pradejusia stingti gali buti kad torto mases man nesustingdins?
Viskas bus gerai.
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
QUOTE(likta @ 2010 09 03, 11:42)
Viskas bus gerai.
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
aciu uz atsakyma rodausi rezultata skonis patiko, tik zelatinos kt karta tikrai daugiau desiu, ir manau vienos citrinos sulciu per akis
Mascarpones tortą darau su plakta grietinėle, niekad želatinos nedėjau ir viskas gerai
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
QUOTE(Miledi.N @ 2010 09 07, 08:57)
Mascarpones tortą darau su plakta grietinėle, niekad želatinos nedėjau ir viskas gerai
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
na jeigu tik plakta grietinele ir suris, tai tikrai zelatinos nereikia. Bet bais riebiai gaunasi.
O va dar + sulciu ir jogurto tai be zelatinos neissisuksi . Tada daug gaivesnis tortukas buna