Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

bigsmile.gif Ieškau informacijos kaip mezgamos riešinės. rolleyes.gif Labiausiai domina žemaičių riešinės, ,jų spalvos, raštai mezgimo technologija. Gal kas mezgate, gal turite apie tai informacijos, ar galite nurodyti nuorodų. Iš anksto dėkoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Riešines aš mezgu. Na info internete vargiai ar surasit, bent jau aš tai nežinau. Na mezgimo technologija riešinių tokia pati kaip ir kitų regionų, megamos jos visos vienodai (gerosiomis akimis), prieš tai susiveriant ant vilnonio siūlo karoliukus, o susiverti reikia su adata. Na dažniausiai pasitaiko riešinių juodos spalvos su baltais karoliukais. Na žemaitiškos gausiausios ir jų būna dvispalvių(dryžuotų) raudona su mėlyna, žalia su salotine.... ,o karoiukai tai balti ..... Na čia dar daugiau galima būtų prirašyti jei domintų tai vėliau daugiau parašysiu. O šiaip tai yra išleista knyga Juškienės, bet jos jau dabar tai tikrai nėra pirti, žinau, kad išeis pakartotinis leidimas, o kada..?
Atsakyti
clap.gif Kažkas mezga riešines clap.gif
Man labai įdomu kiek maždaug akių uždedama, kokio plonumo siūlai ir virbalai turėtų būti ir gal kokį karoliukų raštelį ax.gif
Iš anksto labai dėkoju. Seniai svajojau megsti riešines, gal galėsiu pabandyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 10 31, 10:22)
clap.gif Kažkas mezga riešines clap.gif
Man labai įdomu kiek maždaug akių uždedama, kokio plonumo siūlai ir virbalai turėtų būti ir gal kokį karoliukų raštelį ax.gif
Iš anksto labai dėkoju. Seniai svajojau megsti riešines, gal galėsiu pabandyti wub.gif

dar mezga Zemugne, ir viena moteris su sunkiai atmenamu nick'u iš didžiųjų raidžių ...lyg ir CF....ir taip toliau blush2.gif ji pardavinėja skelbimų lentoje ax.gif
Atsakyti
Jūs apie šitas kalbat?
http://www.tindirind...ic.php?id=11273
Atsakyti
Žemaitijoje būdingos megztos dviejų kontrastingų spalvų dryžiais, pavyzdžiui, raudonos ir mėlynos, violetinės ir žalios, juodos ir žalios, bet pasitaikė ir trijų spalvų dryžiais numegztų riešinių, puoštų baltų karoliukų raštais. Žemaičių vienspalvės riešinės buvo tamsių spalvų: juodos, plytinės, tamsiai rudos. Jas puošdavo ne tik baltų, bet ir spalvotų karoliukų raštais.

Čia iš Juškienės knygos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurinele: 31 spalio 2008 - 14:01
Nelabai galiu papasakoti kokiam regionui kas būdinga. Tačiau galiu parodyti kokias aš riešines dariau smile.gif

http://public.fotki....i/riesines.html
Atsakyti
Na ką, pranešė, kad esu čia minima, tai atėjau. Dėl spalvų: siūlau derinti prie tautinių rūbų (jei jau reikia žemaitiškų) ir nebūtinai megzti juodas (man didžiausias atradimas Juškienės knygoje buvo tai, kad net vyrai nešiojo riešines su karoliukais; įsivaizduokit, kiek dabartinių vyrų drįstų jas nešioti ne prie tautinių). Be to, juk ir mūsų protėvių rūbai buvo margi, jie irgi mėgo spalvas...
Aš mezgu iš merino vilnos dviejų siūliukų, 1,5 nr. virbalais. Paprastai užneriu 50 akių (kartais daugiau, kartais mažiau). Raštų iš Juškienės knygos nebeimu, susiradau įvairių audimo raštų, pati juos sukomponuoju. Mezgu ripsą ne geromis, o išvirkščiomis akimis, kad matyčiau raštą (man taip lengviau dėlioti raštą. Jei dar yra kokių klausimų, rašykit.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2008 11 01, 15:03)
Na ką, pranešė, kad esu čia minima, tai atėjau. Dėl spalvų: siūlau derinti prie tautinių rūbų (jei jau reikia žemaitiškų)<...>

Labai ačiū visoms parašiusioms, man labai padėjote 4u.gif

O kaip derinama prie tautinių. Kontraso būdu ar pasirenkant vieną iš vyraujančių spalvų? Mano tautiniai turi daugiausia žalios, raudonos ir rudos, tai kokios spalvos riešinės labiausiai tinka? Prijuostė su skara baltos (kiauraraščiu siuvinėtos), Stovint iš priekio atrodau labai baltai, gal riešinės turėtų būti labai ryškios g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2008 10 31, 10:52)

susinervinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 11 03, 20:54)
susinervinau unsure.gif

blink.gif Kodėl? Labai gražios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 11 03, 18:54)
susinervinau unsure.gif

Kodėl? Kad kitą formumą įdėjau? Ar kad pavydu tokio grožio?
Atsakyti