QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 16:46)
Merginos, ateinu pas jus su dideliu prasymu turiu kilograma smulkinto, lauzyto juodojo sokolado, pasakykit man neismanelei ka skanaus ir NESUDETINGO is jo galeciau padaryti... kur ji sunaudoti... valgyti tu gabaliuku nenoriu, nes turiu "cielu" plyteliu
Įdėsiu vieno laaabai skanaus šokoladinio torto receptą, šokolado tikrai nemažai sueis. Šį tortą pati kepiau gal prieš kokį pusmetį - jau vien šokoladinis biskvitas laaabai vertas dėmesio. Tai kol kas geriausias ir švelniausias mano kada nors keptas šokoladinis pagrindas tortams - kvepiantis šokoladu! Labai lengva pjaustyti lakštais, visiškai netrupa. Šį biskvitą galima imti už pagrindą ir pertepti kitais mėgstamais kremais.
Šio recepto originalą suradau čia (ten dar yra 2 kiti kremų receptai, t. y. su tuo pačiu biskvitu galima padaryti išviso 3 skirtingus tortus: tas kurį žemiau įdedu ir dar "Braškinį-šokoladinį tortą "girtos vyšnios" motyvais" ir "Tortą riešutinis-triufelis"). Jei norėsit - rašykit pridėsiu ir kitus 2 kremus
ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS
(žodžiai autorės)
100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
vanilės arba citrinos žievelės,
truputis druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos miltelių.
Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą.
Supilti į paruoštą formą ir kepti 5060 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku.
Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų.
TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS
Pagrindas švelnusis šokoladinis biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3). Torto forma 1820 cm, aukštis atitinkamai 67 arba 56 cm).
Įdaras kremas-ganašas 100 g juodojo šokolado, 100 g riebios grietinėlės (jeigu nėra riebios grietinėlės arba norisi lengvesnio tortuko, galima riebią grietinėlę plakimui pakeisti grietinėle kavai arba geriamąja).
Papuošimui 100 g juodojo šokolado. Kavos pupos šokolade, šokoladinės drožlės, lapeliai kaip norisi.
Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu (galima sudrėkinti saldžia kava, į kurią įmaišyta romo arba kito stipraus alkoholio). Ganašą išplakiau mikseriu ir aptepiau apatinį lakštą. Uždengiau viršutiniu lakštu, kuris taip pat buvo sudrėkintas.
Ištirpinau 100 g juodojo šokolado ir aptepiau juo viršutinį lakštą. Papuošiau kavos pupomis šokolade.
Mano komentaras.
Biskvitą kepiau tiksliai pagal receptą 26 cm formoje. Perpjoviau į 3 lakštus.
Kremą dariau iš dvigubos normos, t. y. imiau 200 g juodojo šokolado ir 200 ml riebios grietinėlės. Padarytą ganašą palaikiau 5 val. šaldytuve, po to išplakiau puikiai išsiplakė. Šis kremo kiekis yra optimalus dviems sluoksniams pertepti (kremo daugiau neliko nei papuošimams, nei kitkam). Sulaistymui pasidariau normalios stiprios kavos, ją pasaldžiau 4-iais v. š. cukraus, kavą perkošiau, ataušinau ir įpyliau ~34 a. š. brendžio. Lakštus gausiai sulaisčiau šia kava (pabijojau stipriau drėkinti viršutinį lakštą, bet be reikalo, jis ir liko sausokas. Šiaip tokia kava nuostabus drėkiklis, davė labai malonų skonį tortui. Kadangi tortą dariau savo šeimai pamaloninti tai tą kart glazūrą padariau su kakava, nors su šokoladu būtų skaniau buvę Jei darysit 26 cm formoj, tai ir šokolado kiekį glazūravimui teks padvigubint tikriausiai - šito neišmėginau, negaliu tiksliai pasakyt kiek reiks
Nu tiiikrai LABAI SKANUS TORTAS!!! Rekomenduoju!
va taip atrodo pats biskvitas (keptas 26 cm formoj iš pilnos porcijos, persipjauna į 3 lakštus nesunkiai).