Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 16:46)
Merginos, ateinu pas jus su dideliu prasymu ax.gif turiu kilograma smulkinto, lauzyto juodojo sokolado, pasakykit man neismanelei ka skanaus ir NESUDETINGO is jo galeciau padaryti... kur ji sunaudoti... valgyti tu gabaliuku nenoriu, nes turiu "cielu" plyteliu blush2.gif


Įdėsiu vieno laaabai skanaus šokoladinio torto receptą, šokolado tikrai nemažai sueis. Šį tortą pati kepiau gal prieš kokį pusmetį - jau vien šokoladinis biskvitas laaabai vertas dėmesio. Tai kol kas geriausias ir švelniausias mano kada nors keptas šokoladinis pagrindas tortams - kvepiantis šokoladu! Labai lengva pjaustyti lakštais, visiškai netrupa. Šį biskvitą galima imti už pagrindą ir pertepti kitais mėgstamais kremais.
Šio recepto originalą suradau čia (ten dar yra 2 kiti kremų receptai, t. y. su tuo pačiu biskvitu galima padaryti išviso 3 skirtingus tortus: tas kurį žemiau įdedu ir dar "Braškinį-šokoladinį tortą "girtos vyšnios" motyvais" ir "Tortą riešutinis-triufelis"). Jei norėsit - rašykit pridėsiu ir kitus 2 kremus mirksiukas.gif

ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS
(žodžiai autorės)

100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
vanilės arba citrinos žievelės,
truputis druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos miltelių.

Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą.
Supilti į paruoštą formą ir kepti 50–60 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku.
Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų.


TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS

Pagrindas – švelnusis šokoladinis biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3). Torto forma – 18–20 cm, aukštis atitinkamai 6–7 arba 5–6 cm).
Įdaras kremas-ganašas – 100 g juodojo šokolado, 100 g riebios grietinėlės (jeigu nėra riebios grietinėlės arba norisi lengvesnio tortuko, galima riebią grietinėlę plakimui pakeisti grietinėle kavai arba geriamąja).
Papuošimui – 100 g juodojo šokolado. Kavos pupos šokolade, šokoladinės drožlės, lapeliai – kaip norisi.

Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu (galima sudrėkinti saldžia kava, į kurią įmaišyta romo arba kito stipraus alkoholio). Ganašą išplakiau mikseriu ir aptepiau apatinį lakštą. Uždengiau viršutiniu lakštu, kuris taip pat buvo sudrėkintas.
Ištirpinau 100 g juodojo šokolado ir aptepiau juo viršutinį lakštą. Papuošiau kavos pupomis šokolade.

Mano komentaras.
Biskvitą kepiau tiksliai pagal receptą 26 cm formoje. Perpjoviau į 3 lakštus.
Kremą dariau iš dvigubos normos, t. y. imiau 200 g juodojo šokolado ir 200 ml riebios grietinėlės. Padarytą ganašą palaikiau 5 val. šaldytuve, po to išplakiau – puikiai išsiplakė. Šis kremo kiekis yra optimalus dviems sluoksniams pertepti (kremo daugiau neliko nei papuošimams, nei kitkam). Sulaistymui pasidariau normalios stiprios kavos, ją pasaldžiau 4-iais v. š. cukraus, kavą perkošiau, ataušinau ir įpyliau ~3–4 a. š. brendžio. Lakštus gausiai sulaisčiau šia kava (pabijojau stipriau drėkinti viršutinį lakštą, bet be reikalo, jis ir liko sausokas. Šiaip tokia kava – nuostabus drėkiklis, davė labai malonų skonį tortui. Kadangi tortą dariau savo šeimai pamaloninti – tai tą kart glazūrą padariau su kakava, nors su šokoladu būtų skaniau buvę mirksiukas.gif Jei darysit 26 cm formoj, tai ir šokolado kiekį glazūravimui teks padvigubint tikriausiai - šito neišmėginau, negaliu tiksliai pasakyt kiek reiks g.gif
Nu tiiikrai LABAI SKANUS TORTAS!!! Rekomenduoju!

user posted image

user posted image

va taip atrodo pats biskvitas (keptas 26 cm formoj iš pilnos porcijos, persipjauna į 3 lakštus nesunkiai).
user posted image
Atsakyti
RiMami ,
A turi sazines? Ar gi galima tai zmogu erzinti? doh.gif Nors beg i parde pirkti produktu mastau.gif
Papildyta:
Dėk visus kremus, baisiai skaniai atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 06 lapkričio 2008 - 23:19
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 23:16)
RiMami ,
A turi sazines? Ar gi galima tai zmogu erzinti?  doh.gif  Nors beg i parde pirkti produktu  mastau.gif


Aš netyčia blush-anim-cl.gif Atrodė, kad elementariausias tortukas blush2.gif Tai kur gi tu naktį bėgsi, geriau vaišinkis lotuliukas.gif, gaila, kad ištiesų jo dabar neturiu, pati neatsisakyčiau gabaliuko wub.gif

Gerai, pastinu kitus 2 variantus, bus viskas vienoj krūvoj biggrin.gif :

žodžiai autorės
BRAŠKINIS-ŠOKOLADINIS TORTAS
Atsirado prisimenant tortą „Girta vyšnia“

Pagrindas – tas pats švelnusis šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių. Iškepiau dieną prieš, atvėsinau, nupjoviau viršutinį dangtelį, iš apatinio pagrindo išskobiau vidų – pasiruošiau dėžutę.
Įdaras – 200 ml riebios grietinėlės, ~150–200 nuplautų ir nuvalytų braškių, cukraus pagal skonį, vidurys iš pagrindo ir 3–4 v. š. pieno.

Grietinėlę išplakiau su cukrumi, subėriau braškių gabaliukus, pamirkytą piene šokoladinį vidurį. Dėžutę ir dangtelį truputį apšlaksčiau namine aviečių trauktine, sudėjau įdarą ir uždengiau jį dangteliu.
~60 g juodojo šokolado ištirpinau su 1 v. š. vandens ir padengiau šia glazūra tortą. Prieš patiekiant šonus papuošiau plakta grietinėle ir braškių gabaliukais. Gavosi labai švelnu ir skanu, malonus derinys, o avietinė trauktinė tortui suteikė labai malonų aromatą.

TORTAS „RIEŠUTINIS TRIUFELIS“

Pagrindas:
švelniausias šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių.

Ganašas:
200 g juodojo šokolado,
30 g sviesto,
30 g cukraus,
200 g riebios grietinėlės.

Riešutinis įdaras:
100 g nuvalytų ir apskrudintų sausoje keptuvėje lazdyno riešutų, sumaltų su 20 g minkšto sviesto į vientisą masę.

Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą ir įdarą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu, aptepiau maždaug 1/5 ganašo, padėjau lakštą į šaldiklį, kad ganašas sustingtų. Antrąjį lakštą taip pat apšlaksčiau romu ir ant vidinės dalies truputį užtepiau šokoladinio ganašo.
Kai ganašas ant pirmojo lakšto truputį sustingo šaldiklyje, užtepiau riešutinį įdarą ir uždengiau antru lakštu kremu žemyn ant įdaro. Lengvai paspaudžiau. Iš visų pusių aptepiau likusiu ganašu ir palikau sustingti šaldytuve.
Puošiau tirpintu baltu šokoladu.

P.S. Jei biskvitas iš 3-jų kiaušinių - tai formą imti 18 arba 20 cm. Aukštis atitinkamai 6-7 cm arba 5-6 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 06 lapkričio 2008 - 23:52
oi rimami saunuole thumbup.gif ,kaip as megstu sokoladinius tortus,jau velu,o tai prasyciaus i svecius smile.gif smile.gif
Papildyta:
o kazin kur pradingo musu cypsiukas g.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 06, 23:32)
Aš netyčia blush-anim-cl.gif Atrodė, kad elementariausias tortukas blush2.gif Tai kur gi tu naktį bėgsi, geriau vaišinkis lotuliukas.gif,

JAMU lotuliukas.gif
Atsakyti
Aha, del Cipciuko jau ir man neramu, norejau vakar net skambint paklaust, kas nutiko, ale aij galvoju, paskui pasirodysiu ikyri labai blush2.gif

Tortas labai skaniai atrodo, RiMami thumbup.gif

Galvoju ka cia man skanaus pasidarius g.gif bet su tortu neuzsiimsiu, nebus kam valgyt siuo metu. Gal Negriuka bigsmile.gif

O plikytus pyragelius ant skardos isspausti su konditeriniu svirkstu arba maiseliu su antgaliu. Kai iskeps, atves, i ju vidu su svirkstu isvirksti krema, nes ju vidus gaunasi tuscias, kai iskepa smile.gif Na kazkaip panasiai paaiskinau biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 07 lapkričio 2008 - 10:32
Turiu prastu ziniu... verysad.gif Cipciukas turi bedu, todel mes jos cia ir nematom... tad linkim, kad greiciau viskas susitvarkytu ir toliau linksmai bendrautume unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 07, 10:34)
Turiu prastu ziniu...  verysad.gif  Cipciukas turi bedu, todel mes jos cia ir nematom... tad linkim, kad greiciau viskas susitvarkytu ir toliau linksmai bendrautume  unsure.gif


Labai liūdna, kad ji turi bėdų verysad.gif Nuoširdžiai linkiu, kad viskas jai kuo greičiau susitvarkytų, kad ir kas būtų nutikę unsure.gif
Cipciuk, mes su tavimi 4u.gif Ir labai tavęs laukiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 07, 11:47)
Labai liūdna, kad ji turi bėdų verysad.gif Nuoširdžiai linkiu, kad viskas jai kuo greičiau susitvarkytų, kad ir kas būtų nutikę unsure.gif
Cipciuk, mes su tavimi 4u.gif Ir labai tavęs laukiam 4u.gif


Cypsiuk linkim kad viskas kuo greiciau susitvarkytu, ir vel stebintum mus savo sedevriukais, laukiam gryztant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 06, 23:11)
Įdėsiu vieno laaabai skanaus šokoladinio torto receptą, šokolado tikrai nemažai sueis. Šį tortą pati kepiau gal prieš kokį pusmetį - jau vien šokoladinis biskvitas laaabai vertas dėmesio. Tai  kol kas geriausias ir švelniausias mano kada nors keptas šokoladinis pagrindas tortams - kvepiantis šokoladu! Labai lengva pjaustyti lakštais, visiškai netrupa. Šį biskvitą galima imti už pagrindą ir pertepti kitais mėgstamais kremais.

atrodo superiskai, bet kad labai daug darbo... cia ne mano nosei verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 07, 11:20)
atrodo superiskai, bet kad labai daug darbo... cia ne mano nosei verysad.gif


Ačiū 4u.gif O darbo šiek tiek prie kiekvieno daikto būna ax.gif, bet po to ...skanumėlis wub.gif Šiaip tai kremą galima iš anksto pasidaryt, biskvitą irgi, po to kitą dieną pertept ax.gif Ką čia dar sumąsčius su daug šokolado g.gif

Galiu pasiųlyt pasidairyti čia viskas su šokoladu, gal ką išmėginsi ir mums pademonstruosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 07 lapkričio 2008 - 11:42
QUOTE(RiMami @ 2008 11 07, 11:30)
Ačiū 4u.gif O darbo šiek tiek prie kiekvieno daikto būna ax.gif, bet po to ...skanumėlis wub.gif Šiaip tai kremą galima iš anksto pasidaryt, biskvitą irgi, po to kitą dieną pertept ax.gif Ką čia dar sumąsčius su daug šokolado g.gif

Galiu pasiųlyt pasidairyti čia viskas su šokoladu, gal ką išmėginsi ir mums pademonstruosi mirksiukas.gif

4u.gif dekui!
Atsakyti