Visą aprašymą pasiskolinau iš čia . Pakeičiau šiek tiek.
Kaip vaizdinę medžiagą naudojau foto, paimtas iš www.cafeart.pl.
PRADEDAM
Pynimas iš laikraščių- tai nuostabi technika, panaudojant senus laikraščius, reklaminius buketus...
Reikalingos medžiagos:
- laikraščiai;
- klijai (aš asmeniškai naudoju lipalą);
- beicas;
- teptukas;
- pirštinės (jei bijot išsijuodint pirštus sukant triubeles iš laikraščio);
- bespalvis akrilinis lakas;
- kažkoks indas ant kurio mes pynsim;
- žirklės;
- ilgas virbalas .
Taigi:
1 Laikraštį karpom išilgai apie 6 cm ploto juostelėmis.
2. Juosteles suvyniojam nuo dešinio viršutinio kampo diagonaliai, vyniojam ant pagaliuko šašlykams, arba plono virbalo. Vienos rankos pirštais sukam, o kita ranka prilaikom vyniojamą triubelę
3.Triubelės galą užklijuojam, kad neišsisuktų.
Triubelė turi būti labai stipriai suvyniota, pločio apie 4-5 mm ilgio apie 45 - 49 cm. Vienas jos gailas turi būti siauresnis , nei kitas. Pridarom daug tokių trubelių...
4. Prisisukus daug tiubelių, pradedam pinti dugną, kryžiuojant 4 ant 5 trubelių.
Pirma iš 5 triubelių pradedam apipinti visas kitas ratuku, karta po, karta ant
Po kelių tokiu apypinimų išdėstome visų triubelių galus, lygiais tarpais. Turi atrodyti štai taip:
5. Triubelių sujungimas:
Triubelės viena su kita sujungiamos patepant klijais ir dedant siauresnį triubelės galą į platesnį:
6. Ratelis, kurį mes padarėme, turi atitikti vazono (aplink kurį pinsime savo darbelį) dugno dydį.
Papildyta:
7. Kaip jau nupynsim atitinkama ratelį, tai, visus išsikišančius triubelių galus sulenkiam į apačią ( jie bus pagrindu) ir pradedam pynti ant vazono.
Kad pynimas būtų lygus reikia kas kartą stipriai sutraukti visas triubeles.
8. Kai jau nupynsim iki norimo aukščio, tada galą triubelės, kurią mes pynėme užlenkiame už sekančios pagrindo triubelės ir įkišame ją į vidų, įpynant į apatinius sluoksnius. Padedam sau virbalu. Ir taip su kiekviena pagrindo triubele.
Papildyta:
9. Nusipinam dėžutei dangtelį
Užtaisom visas triubeles kaip ir darant dėžutę, padarom kylputę jos atidarymui
Pritvirtinam dangtelį prie dėžutės
Ir...
Pabaigtas darbelis :
10. Dažom beicu (galima dar ir guašu, ar bet kokias dažais), lakuojam ir turim dėžutę!!!
Štai ir viskas
Dėžutė su kartoniniu dugnu (lengvesnis variantas). Reikalingas nelyginis triubelių skaičius
Mūsų pirmoji tema
nors ir anos dar neprikalbėjom,aš registruojuos pirma
Ačiū už naują temą, tik akis bado daugybė gramatinių klaidų Ir aplamai, skaitant pasisakymus SM, pradeda atrodyti, kad daugelis nebaigę ir pagrindinės mokyklos Suprantu, neturim laiko, skubam, bet įsivaizduokim, kad skaitot įdomią knygą su daugybe elementarių gramatinių klaidų Atsiprašau, aš čia truputį ne į temą
Tai galit pataisyt klaidas, nusiųst moderatorei ir pataisys Per skubėjimą gal ir praleidau ką Bet juk rašiau, kad pagrinde viskas yra tiesiog perkelta iš kitos temos...
Prašom užbaigt seną temą
Prašom užbaigt seną temą
štai mes ir naujuose namučiuose!!
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 22:28)
LAURECHKA, nu ačiū Dievui. O tai aš pagalvojau - gal kokią sveikatos problemą turi.
Tik pažiūrėk, kiek čia mūsų prisirinko...
taip, taip, prisirinko, mėgstam miklint pirštukus
Mano dėžutei dangtelio bereikia,ryt eisiu į kanceliarkes pas tetą kartoninių dėžių prašyt (dangtelį darysiu kartoninį)
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 21:32)
taip, taip, prisirinko, mėgstam miklint pirštukus
Mano dėžutei dangtelio bereikia,ryt eisiu į kanceliarkes pas tetą kartoninių dėžių prašyt (dangtelį darysiu kartoninį)
Lauksim nuotraukytės
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 22:38)
Lauksim nuotraukytės
tikiuosi kai įdėsiu manęs neišvysit su ta visa dėžute, mat man tik 13 metų
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 21:28)
LAURECHKA, nu ačiū Dievui. O tai aš pagalvojau - gal kokią sveikatos problemą turi.
Kas liečia klaidas: visos mes jų pridarome , svarbu-suprantame vienos kitas
Kas liečia klaidas: visos mes jų pridarome , svarbu-suprantame vienos kitas
Kad žinočiau kaip, tai pataisyčiau klaideles. Ne tiek jų ten ir daug: mišriojo dvigarsio -IN- rašyba ir pora sintaksės klaidų, tačiau viską galima suprasti.
Papildyta:
QUOTE(kabarksta @ 2008 10 25, 10:10)
Ačiū už naują temą, tik akis bado daugybė gramatinių klaidų Ir aplamai, skaitant pasisakymus SM, pradeda atrodyti, kad daugelis nebaigę ir pagrindinės mokyklos Suprantu, neturim laiko, skubam, bet įsivaizduokim, kad skaitot įdomią knygą su daugybe elementarių gramatinių klaidų Atsiprašau, aš čia truputį ne į temą
KABARKSTA,nekreipk tu dėmesio į mūsų rašybos klaidas Žiūrėk - darbeliai moteriškių kokie .
BŪK PASVEIKINTA, naujuose puslapiuose (Žodis "aplamai" lietuvių bendrinėje kalboje nevartotinas. Reikia sakyti "apskritai"). Na , ir aš jau nuo temos nublūdijau. Atsiprašau
Vienintelė išeitis ištaisyti- nukopijuot visą pirmos žinutės tekstą ir nusiųsti moderatorei... Aš galiu jum į a.ž. atsiųsti viską, jūs pataisytumėt, o aš jau suraščiau modertorę Ar tinka??
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 22:51)
Vienintelė išeitis ištaisyti- nukopijuot visą pirmos žinutės tekstą ir nusiųsti moderatorei... Aš galiu jum į a.ž. atsiųsti viską, jūs pataisytumėt, o aš jau suraščiau modertorę Ar tinka??
manau,kad dėl kelių klaidelių nebūtina tiek vargti, bent jau man jos akių nebado (aš jų net nepastebėjau )