Laaabai skanu ir sveika troskinukas - ant ikaitusio alyvu aliejaus dedam morku, svoguno, cesnako, baklazano (nebutina), cukinijos (patisono, agurocio, moliugo), paprikos, pomidoro. Aisku prieskoniu, druskytes ir troskinam. Darzoves deti mazdaug ta tvarka kaip surasyta, nes morkos troskinasi ilgiau. Pjaustau mazdaug vienodo ploto (ne storio) gabalais. Galima kazko ir nedeti, o gal papildysit kokias egzotiskais priedais... Beje, skanu ir saltas. Vandens pilt nereikia, nes jo yra cukinijose, o pomidorus deti gale, nes rugstis neleidzia minkstet kitoms darzovems.
Mano drauges mama ji vadindavo silosu, o siaip tai yra panasu i prancuzu valgi RATATOULE, atrodo. Kaloriju, manau, labai nedaug, bet skanu. A sdar megstu saliero lapu ideti...
Siaip megstu gaminti, uztai dietu puslapis irgi aktualus , bet sis patiekaliukas - kaip tik!
Gan paprasta...panašiai kaip kept bulves :
subjaustyti kubeliais cukinija, pakepinti; druska, pipirai ir kt.prieskoniai pagal skonį; prieš pabaigą įdėti pomidorų padažo. Gaunasi labai skaniai, tinka prie keptų, virtų bulvių. Cukinijas pasirinkt, kurios labiau "subrendusios" ir kurios išlaiko svo forma bekepant....nes kartą gavosi neskani kepta košė, teko išmest....
subjaustyti kubeliais cukinija, pakepinti; druska, pipirai ir kt.prieskoniai pagal skonį; prieš pabaigą įdėti pomidorų padažo. Gaunasi labai skaniai, tinka prie keptų, virtų bulvių. Cukinijas pasirinkt, kurios labiau "subrendusios" ir kurios išlaiko svo forma bekepant....nes kartą gavosi neskani kepta košė, teko išmest....
QUOTE(Alika. @ 2005 07 30, 19:14)
Gan paprasta...panašiai kaip kept bulves :
subjaustyti kubeliais cukinija, pakepinti; druska, pipirai ir kt.prieskoniai pagal skonį; prieš pabaigą įdėti pomidorų padažo. Gaunasi labai skaniai, tinka prie keptų, virtų bulvių. Cukinijas pasirinkt, kurios labiau "subrendusios" ir kurios išlaiko svo forma bekepant....nes kartą gavosi neskani kepta košė, teko išmest....
subjaustyti kubeliais cukinija, pakepinti; druska, pipirai ir kt.prieskoniai pagal skonį; prieš pabaigą įdėti pomidorų padažo. Gaunasi labai skaniai, tinka prie keptų, virtų bulvių. Cukinijas pasirinkt, kurios labiau "subrendusios" ir kurios išlaiko svo forma bekepant....nes kartą gavosi neskani kepta košė, teko išmest....
O as tai pjaustai griezineliais mazas cukinijas ir pakepinu su svogunais,dar grietines ant galo idedu,ir pomidoru padazas skanu o dar jei surio uztarkuot ir sasysku ipjaustyt,tai visai skanu
Beje, prisiminiau viena fantastiska patiekala, kuri valgiau Bulgarijoj kai buvau. Ten kepe baklazana, bet galima ir cukinija, patisona, aguroti. Griezineliais, pabarstyt druskyte, kad kiek vanduo iseitu, nusausint po pusvalandzio, tad pavoliojus miltuose apkept aliejuje, tik baklazanai baisiai daug jo sugeria. Bet svarbiausia - padazas!!! Daug trintu cesnaku, graikisku riesutu, druskos, acto vynuogiu ir pan. Mamytes, jei domina - rasciau recepta. Padazas lyg vadinasi turkiskas... Bet prie patiekaliuko reikia gaivaus jauno balto vyno , kuri seimininkai dar vandeniu skiede.
Nepaprastai skanu . Ir dar labai skanias svieziu darzoviu salotas su brinza valgiau, bet cia tur but kitai temai....
Nepaprastai skanu . Ir dar labai skanias svieziu darzoviu salotas su brinza valgiau, bet cia tur but kitai temai....
Beje, ragavau labai skania uogiene is cukiniju ir citrinu. Tokia kaip medus su gabaliukais.... Mmmm. Kal kas zino receptuka?
Va - radau ta receptuka priedo prie baklazano ar cukinijos... Jei kas nemokat rusiskai - mielai isversiu... Gal ta bulka nelabai, ten kur buvau, jos lyg nedejo, bet ipyle truputi rugpienio. Gaunasi skysciau, bet kaip padazas - pats tas!
http://www.cooking-b...gary/6506.shtml
http://www.cooking-b...gary/6506.shtml
QUOTE(Teta Nataly @ 2005 07 31, 09:29)
Va - radau ta receptuka priedo prie baklazano ar cukinijos... Jei kas nemokat rusiskai - mielai isversiu... Gal ta bulka nelabai, ten kur buvau, jos lyg nedejo, bet ipyle truputi rugpienio. Gaunasi skysciau, bet kaip padazas - pats tas!
http://www.cooking-b...gary/6506.shtml
http://www.cooking-b...gary/6506.shtml
Sitoj tavo nuorodoj isvis labai daug idomiu patiekalu man tai labai patinka bulgariski valgiai
QUOTE(lasisa @ 2005 07 31, 21:13)
Sitoj tavo nuorodoj isvis labai daug idomiu patiekalu man tai labai patinka bulgariski valgiai
Va dar nuorodike, kur randu labai geru dalyku...
http://kuking.net/
O Bulgarijoj dar labai patiko pyragas banica, bet musu varske nelabai tinka, reikia brinza det, o tada brangoka... O darzoviu valgiai geri tuo, kad daug galime pas mus taikyti. Galia kad mano maziuke jau tapo didziuke, ir mazai galiu pasidalint vaikisku maisteliu receptais, jau primirsau...
QUOTE(Teta Nataly @ 2005 07 30, 14:12)
...o siaip tai yra panasu i prancuzu valgi RATATOULE, atrodo.
Aciu Tau!!! Budama Prancuzijoj as dievinau Ratatoule, bet niekad nemokejau jo gamint. Butinai pabandysiu.
QUOTE(aurore @ 2005 08 01, 15:14)
Aciu Tau!!! Budama Prancuzijoj as dievinau Ratatoule, bet niekad nemokejau jo gamint. Butinai pabandysiu.
Pavydziu... As tikro prancuzisko neragavau... Kai as gaminu, alieju pilu tiesiai i puoda (pas mane is plieno, tipo), tik reikia ziuret, kad cesnakas nesudegtu, tai gal teisingiau ji deti paciam gale... Baklazana gal reikia nulupti, bet as nelupu, man ir ta skuryte skani.
Turiu užsilikusias kelias dideles kietas cukinijas. Vieną pabandžiau pagamint, paaiškėjo, kad skonis ne toks kaip vasarą šviežių, pasidarė kažkokios kartokos, aitrokos ir pan. Ar taip turi būt, ar čia su jom kažkas negerai? Gal galima tą skonį kaip nors panaikint?