Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia user posted image

Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS

Mūsų moksliukai:

Anasko - Canon eos 400D + kit + canon 50mm 1,8
Degutė- Canon Eos 300D + Canon 50mm, 1,4 + kitinis Canon 28-80 mm
Grethenn- Nikon D40X + Nikkor AF-S 3.5-5,6/ 18-55mm G II
Getter - Nikon D300 + Nikkor 17-55mm,f 2,8
Kakarieku- Canon eos 400D + canon EF 28-135mm f/3,5-5,6
Sansara - Nikon D50 + kit + Nikkor 50 mm f/1.8
Stiklinė - Canon S5 IS
Smiltis – Nikon D80, Nikkor 50 mm/1,8 , 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX
Stebukle - Canon eos 30D, sony- F828
MamyteSkorpione- KONICA MINOLTA Dimage E 500
Westa- Nikon D80 + sigma30 mm 1,4 ir tt

ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema 18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema 50 tema 51 tema 52tema 53 tema 54 tema55 tema56 tema 57 tema 58 tema 59 tema 60 tema 61 tema
Ieškome neatrastų talentų biggrin.gif user posted image
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi nors pirminį supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą mirksiukas.gif
Apie nuotraukas – prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra trečia fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma mirksiukas.gif
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi deja išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
Šioje temoje vyksta
NAMŲ DARBAI
Taisyklės:

Yra atliekami 2 Namų darbai. Vieni - grynai techniniai (pvz., baltas/juodas fonas, makro, panningas ir t.t) Kiti - platesni, kur įmanoma tiek techniškai tobulintis, tiek plačiau, įdomiau pažvelgti, pagal kiekvieno fantaziją ir galimybes (pvz., Medis, Saldainiai, Portretas, Reportažas ir pan.) Techninių ND albumas yra viešas, su viešu slaptažodžiu, kitas - užrakintas. Slaptažodis suteikiamas per až (temos senbuvių žiniai - slaptažodis nepasikeitė mirksiukas.gif ).

Slaptažodžio suteikimo tvarka:

- naujai prisijungęs žmogus dalyvauja (komentuoja, rodo nuotraukas, skaito) temoje bent dvi savaites
- yra įdėjęs viešam aptarimui bent 2 savo darbus
- yra atlikęs (bent vieną kartą) techninius, visiems prieinamus ND
- viešai temoje išreiškė norą gauti slaptažodį ir gavo bent dviejų temos senbuvių pritarimą.

1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku)
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto.
8) darbai skirti namų darbams neturėtų būti rodomi kituose tinklapiuose (po namų darbų savaime suprantama tas negalioja) - klausimas dar nebaigtas svarstyti

Techninių namų darbų puslapis - ČIA slaptažodis - mokomes
Mokomės toliau photo.gif

patarimas naujokams!! visada prieš pradedant fotografuoti pravartu išsamiai perskaityt fotoaparato instrukciją!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 10 spalio 2008 - 08:13
Va, aplenkei! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Baccardi @ 2008 10 10, 09:07)
Degute, pasakysiu žodžiais iš ankedoto : "Aš apšalus, žalias kaip tu nardai" smile.gif bet jei paparastai, tai priblokšta smile.gif Galima į mėgstamiausias įsidėt, gal net ant sienos pasikabint?  ax.gif Pirmoji tai nereali, bet ir antroji super. Labai labai patiko. thumbup.gif

Oi, ačiū blush2.gif Nugi jei tik patinka, tai naudok kur nori smile.gif
Man pačiai tai antroji labiau patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 10 spalio 2008 - 08:16
QUOTE(Rudaakė @ 2008 10 09, 20:52)

merginos, gal kas zinote daugiau reikalu kaip su apsvietimo sistema...
ar verta pirkt sita rinkini:

http://cgi.ebay.co.u...em=290264464644
jei neatidaro, tai skelbimo nr. 290264464644

ne mergina, bet savo nuomone pasakysiu - geriau pirk :
http://www.foto.lt/i...&...151&lang=lt arba kiek pasitaupius ir gerai pasiderėjus:
http://www.foto.lt/i...&...803&lang=lt

todėl, kad ebejiniaus kaina 1230 lt maždaug, lempos 160 w, gamintojas toks pats noneimas, kaip falconai. nulis garantijos, jokių astarginių dalių. čia pirkti - garantija! rinkinyje dvi šviesdėžės (o lietsargį gali dasipikti). galimybė nusipirkti atsarginę lemputę blykstei. pats turiu falkoniukų rinkinį (vaikiškiausia, su SS110). normaliai. veikia.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 09, 16:06)
innguta, o pas tave viskas issilieja, ar tik objektas? gal iso nureguliavai iki labai zemo ir tamsoje automatiskai pailgejo islaikymas? o blicas isijungia? g.gif

issilieja tik objektas..pvz jeigu zmogu fotkini, jis pakelia ranka tai rankos nebelieka..nezinau kas tas ISO...fotkinu ant auto..raso Iso auto. o kai paspaudi fotkinti apacioj ekrane uzsidega F2.7 tai gal sitas skaicius blogas??
Atsakyti
merginos, detalizuokite, kada ir kur meet'as. turiu Pupeliukui pranešti, ji sakė pasistengs atvykti, o ir mes su Tauru tikriausiai būsim, nes jau sveiki abu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 10 10, 09:56)
merginos, detalizuokite, kada ir kur meet'as. turiu Pupeliukui pranešti, ji sakė pasistengs atvykti, o ir mes su Tauru tikriausiai būsim, nes jau sveiki abu smile.gif

sayonara, tuoj derinam laika ir paskelbsiu wink.gif 4u.gif smagu bus pupeliuka isvysti smile.gif
Atsakyti
Taigi, MEETAS ATEINANTĮ SEKMADIENĮ (Spalio 12 d.) 14 VAL. VCUP PARDUOTUVĖJE 5 A. ESANČIAME ORANŽINIAME BARE.
po rinkimų mielai kviečiame atlikti pareigą šiam skyreliui ir sudalyvauti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 10, 09:47)
Taigi, MEETAS ATEINANTĮ SEKMADIENĮ (Spalio 12 d.) 14 VAL. VCUP PARDUOTUVĖJE 5 A. ESANČIAME ORANŽINIAME BARE.
po rinkimų mielai kviečiame atlikti pareigą šiam skyreliui ir sudalyvauti  lotuliukas.gif

o, tai man netinka, nes vaikas nuo 14 valandos jau miega pietų miego sad.gif
aš maniau, kad kaip anksčiau buvo kalbėta apie 12 valnadą, tada man būtų tikę, dabar tai nebegerai sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 spalio 2008 - 09:50
Sveiki smile.gif
Įdedu kelias rudenines miniatiūras jūsų teismui:

1.
user posted image

2.
user posted image

3.
user posted image

4.
user posted image

5.
user posted image

6.
user posted image

7.
user posted image

8.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 10 10, 10:49)
o, tai man netinka, nes vaikas nuo 14 valandos jau miega pietų miego sad.gif
aš maniau, kad kaip anksčiau buvo kalbėta apie 12 valnadą, tada man būtų tikę, dabar tai nebegerai sad.gif

unsure.gif man tame kaip tik privalumas, nes užmigdysiu ir paliksiu namie miegantį unsure.gif
tai kų darom? kaip kitiems laikas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 10, 09:54)
unsure.gif man tame kaip tik privalumas, nes užmigdysiu ir paliksiu namie miegantį  unsure.gif
tai kų darom? kaip kitiems laikas?  g.gif

man tai trūkumas, nes mano vyro nebus namie, jis dirbs rinkimų dieną. o vieno namie dar kol kas negaliu palikti biggrin.gif

vienintelis variantas man - nemigdyti apskritai vaiko, bet tada negaliu prognozuoti jo elgesio biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 spalio 2008 - 10:00
Tai kam koks laikas geriau? gal balsuojam? smile.gif
Atsakyti