Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių džovinimas

Čia gal ne į temą.....aš vakar su džiovintais obuoliukais (pernykščiais) padariau silkutę. Pakepinau morką tarkuotą, išmirkinau vandenyje dž. obuoliukus, smulkiai supjausčiau, irgi pakepinau, 1 didelę galvą svogūno, pridėjau daržovių prieskonių, atvėsinau ir sudėjau ant silkutės. Vyrui pasakiau, kad čia su voveruškom. Patikėjo... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 21 spalio 2009 - 14:25
QUOTE(silsta @ 2009 10 21, 15:25)
Čia gal ne į temą.....aš vakar su džiovintais obuoliukais (pernykščiais) padariau silkutę. Pakepinau morką tarkuotą, išmirkinau vandenyje dž. obuoliukus, smulkiai supjausčiau, irgi pakepinau, 1 didelę galvą svogūno, pridėjau daržovių prieskonių, atvėsinau ir sudėjau ant silkutės. Vyrui pasakiau, kad čia su voveruškom. Patikėjo...  lotuliukas.gif

Na ir prajuokinai, Silsta, su voveruškom, net apsiašarojau nuo juoko! Čia, sakyčiau, net labai į temą, nes po džiovinimo reikia gi kur nors juos naudoti -kompotus virti, į pyragus dėti, šiaip kramtyti, bet, kad į silkę - niekada net nepagalvojau dėti, reikia išbandyti, galima ir apvirti, o paskui sumalti ir apkepinti kartu su svogūnais (manyčiau, irgi būtų skanu), tada galima būtų vyrui pasakyti, kad tai baklažanų ar kitų daržovių ikrai (mano vyras patikėtų). Labai gera idėja! thumbup.gif
Atsakyti
Regna, klausei apie kriaušių džiovinimą, tai šiame forume radau vieną receptą (tema apie kriaušių gaminimą), kurį paskelbė Smike, bet čia, turbūt ne visai tas tikras džiovinimas, bet irgi originalu, cituoju:

,,Taigi reikes:
4 kriausiu,
3 valgomu saukstu medaus,
1 valgomo sauksto smulkintu graikiniu riesutu,
ziupsnis imbieru.
Kriauses perpjauti per puse, isimti seklas, apvolioti medaus, riesutu ir imbiero misinyje. Deti i skarda ir dziovinti is pradziu vidutinio karstumo, o po to 80 laipsniu temp. orkaiteje. Jos neturi buti labai perdziuvusios, bet ir neturi jaustis dregmes."

Manyčiau, kad šis principas - sumaišimas su prieskoniais prieš džiovinimą, gali būti panaudotas ir džiovinant obuolius ir kriaušes įprastiniu būdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 21 spalio 2009 - 16:47
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 10 21, 17:44)
Regna, klausei apie kriaušių džiovinimą, tai šiame forume radau vieną receptą (tema apie kriaušių gaminimą), kurį paskelbė Smike, bet čia, turbūt ne visai tas tikras džiovinimas, bet irgi originalu, cituoju:

,,Taigi reikes:
4 kriausiu,
3 valgomu saukstu medaus,
1 valgomo sauksto smulkintu graikiniu riesutu,
ziupsnis imbieru.
Kriauses perpjauti per puse, isimti seklas, apvolioti medaus, riesutu ir imbiero misinyje. Deti i skarda ir dziovinti is pradziu vidutinio karstumo, o po to 80 laipsniu temp. orkaiteje. Jos neturi buti labai perdziuvusios, bet ir neturi jaustis dregmes."

Manyčiau, kad šis principas - sumaišimas su prieskoniais prieš džiovinimą, gali būti panaudotas ir džiovinant obuolius ir kriaušes įprastiniu būdu.

Kažkada aš užklausiau dėl kriaušių džiovinimo.

Bet tik dabar užtikau,gal kas yra taip darę,lauksiu atsako.

Atsakyti
Mes taipogi viska dziovinam orkaitej nuo batono dziuveseliams iki dziovintu cili papriku thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(diamond13 @ 2011 09 26, 00:02)
Mes taipogi viska dziovinam orkaitej nuo batono dziuveseliams iki dziovintu cili papriku  thumbup.gif

Dar mano mociute dziovindavo obuoliukus vasara ant saules. Nezinau kodel bet jos man skanesni budavo,nors obuoliukai is to pacio darzo.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 08, 17:01)
Kažkada aš užklausiau dėl kriaušių džiovinimo.

Bet tik dabar užtikau,gal kas yra taip darę,lauksiu atsako.

Receptas tas man irgi patiko, bet dar nebandžiau pagal jį pagaminti Obuoliukus, kitus vaisius, grybus ir kt. dabar džiovinu elektriniame džiovintuve (veikimo principas: plaukų džiovintuvo), labai mažai elektros naudojama, išdžiovina ganėtinai greitai ir puikiai, didelė talpa.
Atsakyti
Sveikos smile.gif , o kas nors bandet daryt obuoliu traskucius. Gaunasi dziovinti obuoliai su cukrum. Recepta perskaiciau zurnale Virtuves paslaptys 2011 m. Nr. 3:

Obuoliu traskuciai:
I platu puoda ipilt 150 ml vandens ir ibert 150 g cukraus. Kai sirupas uzvirs, idet paruostus obuolius ( po nedaug, kad grezineliai laivai plaukiotu), pavirt 2-3 min ir isgriebt. I sirupa sudet kita obuoliu porcija, o tuos kurios isgrebet, viena eile isdeliot anr pergamentiniu popieriumi isklotos skardos. Nelabai karstoje orkaiteje (120C) dziovint 60-90 min. Kai ataus, sudet i metalines dezutes ( pvz. nuo dsausainiu). Taip laikomi obuoliai ilgiau isliks traskus.

Jeigu kas bandet parasykit ar patiko, galvoju si savaitgali pabandyt 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,
As irgi visada viska dziovindavau orkaiteje arba, kai ateina sildymo sezonas-ant radiatoriu. Dabar jau treti metai is eiles-dziovinu tiktai elektrineje dziovykloje. Vienas ir labai didelis skirtumas yra-ir grybai, ir obuoliai, ir net kriauses-orkaiteje gauna savo spalva...truputeli pajuosta. O dziovykloje-ir baravykai ir obuoliukai - baltuciai, grazuciai. Dziovinu viska toje dziovykloje ir vargo nematau, nebesikankinu, taip kaip anksciau su tom orkaitem ir radiatoriais.
O kriauses dziovinu paprastai-laukinukes cielas susidedu i dziovykla(jos mazytes),o dideles susipjaustau paprastai kaip obuoliukus , tik seklikes isimu ir viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 13 rugpjūčio 2012 - 13:11
QUOTE(Jelenka1 @ 2011 10 06, 16:33)
Sveikos smile.gif , o kas nors bandet daryt obuoliu traskucius. Gaunasi dziovinti obuoliai su cukrum. Recepta perskaiciau zurnale Virtuves paslaptys 2011 m. Nr. 3:

Obuoliu traskuciai:
I platu puoda ipilt 150 ml vandens ir ibert 150 g cukraus. Kai sirupas uzvirs, idet paruostus obuolius ( po nedaug, kad grezineliai laivai plaukiotu), pavirt 2-3 min ir isgriebt. I sirupa sudet kita obuoliu porcija, o tuos kurios isgrebet, viena eile isdeliot anr pergamentiniu popieriumi isklotos skardos. Nelabai karstoje orkaiteje (120C) dziovint 60-90 min. Kai ataus, sudet i metalines dezutes  ( pvz. nuo dsausainiu). Taip laikomi obuoliai ilgiau isliks traskus.

Jeigu kas bandet parasykit ar patiko, galvoju si savaitgali pabandyt 4u.gif

na as ismeginau si receptuka skonis obuoliu puikus bet traskus man jie kazkodel nepavyko tiesiog apdziuvo ir tiek ir dziovinau net 2 val. nes per 60 min isvis nesudziuvu zodziu apie si receptuka jokiu komentaru nera gaila kad niekas nepasidalina patirtimi ax.gif
Atsakyti