Įkraunama...
Įkraunama...

Sūdyta, rūkyta kiauliena

Sveikutės, mamytės! Perverčiau visą temą ir nustebau , nejaugi niekas namuose nesūdo ir nemėgsta rūkytų kiaulienos gaminių? Daug kalorijų? Nesveika? Valgyti reikia saikingai, o perkant nežinia iš ko pagamintas dešreles, kažin ar labai sveika? rolleyes.gif Būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėt sava patirtimi.Ačiū biggrin.gif
Atsakyti
kelis kartus pirkom po puse kiaules,tai visa mesyte susitvarkau pati.siaip daugiau sudedu i saldikli,o kita ruosiu rukymui.isverdu marina-negailedama dedu cesnako ,pipiru,lauro lapeliu.druskos tiek,kad imesta zalia bulve iskiltu i virsu.i atsalusi marinata sudedu lasinukus ir mesyte,is kumpiu visada isimu kaula.palaikau apie 4 paras,priklauso nuo mesos gabaliuku dydzio.kai isisureja suvynioju i marle ir isrukau. malkas naudojam alksniu,arba obelu.skaniausia mesyte ir lasiakai tik naminiai. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 06, 18:48)
kelis kartus pirkom po puse kiaules,tai visa mesyte susitvarkau pati.siaip daugiau sudedu i saldikli,o kita ruosiu rukymui.isverdu marina-negailedama dedu cesnako ,pipiru,lauro lapeliu.druskos tiek,kad imesta zalia bulve iskiltu i virsu.i atsalusi marinata sudedu lasinukus ir mesyte,is kumpiu visada isimu kaula.palaikau apie 4 paras,priklauso nuo mesos gabaliuku dydzio.kai isisureja suvynioju i marle ir isrukau. malkas naudojam alksniu,arba obelu.skaniausia mesyte ir lasiakai tik naminiai. tongue.gif

Ačiū už receptuką.Nebūna per sūru? per 4paras turėtų normaliai įsisūrėti biggrin.gif
Atsakyti
ilgesniam laikui pats tas.visad taip darau.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 06, 21:46)
ilgesniam laikui pats tas.visad taip darau.

Dėkoju už patarimus būtinai išbandysiu user posted image
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 10 09, 09:48)
Dėkoju  už patarimus būtinai išbandysiu user posted image

user posted imageAr daugiau nieks nevalgo kiaulienos?Gal kas sūdo sausuoju būdu(barsto druska, neverda marinato? user posted image
Atsakyti
galima ir sausuoju,sutrinti druska ir prieskoniais,bet man kaskaip skaniau su marinatu,rytoj sudysiu ir as,paskui rukysim.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 10, 11:20)
galima ir sausuoju,sutrinti druska ir prieskoniais,bet man kaskaip skaniau su marinatu,rytoj sudysiu ir as,paskui rukysim.

Kaip pavyko? Gal turi normą kiek 1kg mėsytės druskytės beri?
Atsakyti
aš 4,5 kilogramam ėmiau 1 kg druskos ištryniau palaikiau dvi paras vėliau pamirkiau kelias valandas nuplovusi ir ištryniau prieskoniais (česnakas kmynai, pipirai, lauro lapai) įdėjau į merlių ir ryte rūkėm. Gavosi skaniai ir ne persūriai.
Atsakyti
QUOTE(sonatina1 @ 2008 10 14, 12:32)
aš 4,5 kilogramam ėmiau 1 kg druskos ištryniau palaikiau dvi paras vėliau pamirkiau kelias valandas nuplovusi ir ištryniau prieskoniais (česnakas kmynai, pipirai, lauro lapai) įdėjau į merlių ir ryte rūkėm. Gavosi skaniai ir ne persūriai.

Ačiū, kad pasidalinai sava patirtimi user posted image
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 10 17, 14:43)
Ačiū, kad pasidalinai sava patirtimi user posted image

Ar namines dešrytes darot? Vytinat? Rūkinat? Labai skanu, tikras delikatesas! thumbup.gif
Atsakyti
DESRAS TIK RUKAU,VYTINTU NEMEGSTU.LASINUKUS ISIRUKEM,KAIP IR SAKIAU MARINATE LAIKIAU 3 PARAS,SKONIS thumbup.gif .DRUSKOS PATI NORMA.SEKANTI RUKYMA ISIRUKYSIU KAIMISKA VARSKES SURI,O JAU SKONIS TO SURIO........ thumbup.gif
Atsakyti