Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su akinukais

Mums buvo ta pati problema
Atsakyti
Na, mielos mamytės, būtinai stenkitės, kad vaikutis nešiotų akinukus. Man taip pat anksti prisireikė akinių. Jua daržely nustatė, kad mano rega silpna, bet tėvai negalvojo, kad tai rimta, nes abu matė 100 proc. Tiesa, tėtis vaikystėj buvo akį įsiduręs gerokai, darė daug operadijų ir akinius liepė nešiot, bet jis nenešiojo ir vistiek pagijo. Taigi galvojo, kad ir aš išaugsiu iš to nematymo. Deja deja. Akinius man užkabino tik antroj klasėj. Mama liepė nešiot ir nešiojau. Mokykloj pirmą dieną pasijuokė vienas pacanas, bet tai ir viskas. O dabar iki šiol turiu akinius nešioti, nes per vėlai pradėjau nešioti. Jeigu viskas būtų buvę laiku, būčiau išaugus iš to. Taip, kad tai akiniai yra visiškai suprantamas dalykas, ir darykite viską, kad tik vaikučiai juos nešiotų. smile.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif niu man sitos problemos nebuvo,bet buvo mano sesers dukrytei jai jau nuo puses metuku reikejo nesiot akinukus,tai sesuo per pakausy nuo vienos kojeles iki kitos gumele pririsdavo.jei ir noredavo tai negaledavo nusiimt tongue.gif taip labai greit apsiprato.
Atsakyti
sunelis 1m zvairuoja kaire akyte, skyre akinukus su remeliu mini baby arba maxi baby, gal kuri zinote tokius? bandziau ieskoti, neturi optikos, viena optika pazadejo parvezti, bet neaisku kiek uztruks, as tiek ilgai laukt nenoriu. esam klaipedoje, gal kuri mama galetu daugiau info suteikti, gal nesioja jusu vaikutis tokius akinukus, kur ju gauti ir kiek tai mazdaug kainuoja?
aciu
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 15:58)
Jeigu viskas būtų buvę laiku, būčiau išaugus iš to.

Kaip bebūtų gaila, ne visi tie kurie turėtų išaugt iš teisų išauga. Štai maniškis brangusis akinukus nešioja nuo trejų metukų, specai žadėjo, kad išaugs, bet taip nėra - iki šiol nešioja akinius, regėjimas tik vos vos pagerėjęs (na, jis nėr labai silpnas, gali jis be akinių vairuot ir t.t., bet nėr ir geras)..
Dukrytei irgi akinukus siūlė jau nuo 2 mietukų, bet dar davė pradžioj vieną, po to kitą pusmetį, kad pasikoreguotų (nustatytas astigmatizmas, lengvas žvairumas, toleregystė..).. Galiausiai pernai nutarė, kad niekas negerėja.. Padarėm akinukus, jai patiko, pradžioj nešiojo su džiaugsmu, nes patiko, kad ir ji tokius kaip tėtis turi, bet po pusmečio tas džiaugsmas dingo ir dabar sunku susitart su ja, kad užsidėtų.. sad.gif Žinau, kad niekas iš jos nesityčioja, vaikai daržely pastoviai giria, kad labai jaai tinka tie akinukai, tik tėčio brolis kelis kartus užkabino, bet aiškinau, kad jis kvailelis ir nieko neišmano ir, atrodo, nepaėmė ji to į dūšią.. Tačiau, akinukai dabar dulka ant stalo ir užsidedami tik kai mama prarekia gerklę bereikalaudama užsidėt sad.gif Gal kas žino gerą būdą, kaip sudomint iš naujo unsure.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 01 balandžio 2008 - 02:12
As manyciau, kad nuolaidziauti vaikams nereiketu. Jeigu akinukai skirti, tai bet kokia kaina juos reiketu nesioti. Aisku, kad tai nera lengva... Man irgi pirmom dienom rankos sviro is nevilties, bet as ju nenuleidau...
Atsakyti
QUOTE(Erdnija @ 2008 01 24, 17:58)
Na, mielos mamytės, būtinai stenkitės, kad vaikutis nešiotų akinukus. Man taip pat anksti prisireikė akinių. Jua daržely nustatė, kad mano rega silpna, bet tėvai negalvojo, kad tai rimta, nes abu matė 100 proc. Tiesa, tėtis vaikystėj buvo akį įsiduręs gerokai, darė daug operadijų ir akinius liepė nešiot, bet jis nenešiojo ir vistiek pagijo. Taigi galvojo, kad ir aš išaugsiu iš to nematymo. Deja deja. Akinius man užkabino tik antroj klasėj. Mama liepė nešiot ir nešiojau. Mokykloj pirmą dieną pasijuokė vienas pacanas, bet tai ir viskas. O dabar iki šiol turiu akinius nešioti, nes per vėlai pradėjau nešioti. Jeigu viskas būtų buvę laiku, būčiau išaugus iš to. Taip, kad tai akiniai yra visiškai suprantamas dalykas, ir darykite viską, kad tik vaikučiai juos nešiotų.  smile.gif

man panašiai, nes vaikams iškoreguoti regėjimą galima tik iki 7-8 metų... O gydytoją vaikų yra optikoje kalvarijų gatvėje, tel 8 618 83 070
Atsakyti
mes gan nesunkiai pripratinom. mažylei buvo apie 8mėn.pirmą kartą labai metė šalin, maniau jau ir nebesidės. bet kai su stikliukais jau jai pritaikytais uždėjom, be to su gumyte per pakaušį (būna optikose), tai visai nieko. greitai pati pradėjo ieškoti akiniukų, matyt pastebėjo, kad su jais geriau thumbup.gif
sėkmės prisijaukinant akinukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2009 02 21, 19:42)
mes gan nesunkiai pripratinom. mažylei buvo apie 8mėn.pirmą kartą labai metė šalin, maniau jau ir nebesidės. bet kai su stikliukais jau jai pritaikytais uždėjom, be to su gumyte per pakaušį (būna optikose), tai visai nieko. greitai pati pradėjo ieškoti akiniukų, matyt pastebėjo, kad su jais geriau thumbup.gif
sėkmės prisijaukinant akinukus 4u.gif

svarbiausia, kad vaikutis pajaučia komfortą, dėl to labai svarbu rasti tinkamą rėmelį bei parinkti tinkamus lęšiukus. mirksiukas.gif
Papildyta:
Gal pravers grafikas: vaikų akių ligų gydytojai ir akiniai vaikams
Atsakyti
Sveikos,

as cia dar naujoke smile.gif , bet apie toki vaiku trumparegystes koregavima - ortokorekcija cia neradau info. Gal kas isbandet?

http://www.akiuklini...s/ortokorekcija
Atsakyti
sveikos mamytes,
jei norit kokybisku ir pigesniu akinuku, kreipkites, padesiu.
Turim remeliu, istatom lesiukus, turim kontaktiniu lesiu, saules akiniu.
Yra daug geru ir nebrangiu vaikisku remeliu.
Jei kam idomu, rasykit AZ, nes temos neseku.
Atsakyti
Mano gražuolė su akinukais. Prasidėjo paauglystė, prasidėjo bėdos.
Atsakyti