Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(latoya @ 2008 09 30, 21:02)

Vvvvv, Sansara - visada ateina naujas etapas! ziurekit, gal ir i gera, gal ir ten atsiras vietos tavo fotikui? mirksiukas.gif jungiuosi prie jusu, fotikas dulket prades, nors kas cia zino....

o cia tai gera mintis biggrin.gif
dirbsiu parduotuvej tarp stilingu drabuziu, turesiu tikiuosi saunias pardavejas, kurios ne tik manes klausys, bet ir papozuos man su naujausiom kolekcijom lotuliukas.gif
gal atrasiu save kokiam fashion photo stiliuje biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 30, 22:47)
Ikelsiu dvi is seimos albumo - komentarams smile.gif
JO...jb tai fantastiskas, tik pirmoje foto vienintelis reikalas katras kliuna, tai pakausis iremtas i foto krasta smile.gif
o antroj pamaniau kad atspindys veidrodyje, tik po to pamaciau kad rubeliai kitokie biggrin.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 09 30, 22:56)
...ir vėl turistai...
Isluzau lotuliukas.gif
Atsakyti
ikelsiu prie to pacio kad cia siandien sukiojuos man labai patinkancia nestumine foto smile.gif daug kam aisku matyta smile.gif
tas liniju zaismas joje.. mmmm.. dziaugiuos, kad is visos fotosesijos turiu si vieninteli tikrai gera kadra biggrin.gif

"pasibangavimai"
user posted image

o sis kadras man patinka savo sviesos efektu..
jauciu kitiems jis sunkiai suprantamas, bet man turi labai stiprios jegos.. smile.gif

"greit prašvis"
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 30 rugsėjo 2008 - 21:24
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 22:06)
dirbsiu parduotuvej tarp stilingu drabuziu, turesiu tikiuosi saunias pardavejas, kurios ne tik manes klausys, bet ir papozuos man su naujausiom kolekcijom  lotuliukas.gif

zinant tavo stiliu, svarias spalvas - manau tiktu!!!

pirmoji nestukine man laaabai patiko, formos, pasibangavimai, apvalumai, spalvos!!
Antroje minti supratau, idomus rakursas, sviesa ten kur reikia, tik kazkas man netaip sitoje, dar tiksliai nezinau, gal noretusi jos zvilgsnio i pilvuka, nors va zvilgsnis i sviesa irgi savaip kalba. Kazkas kliuna, nerandu kas.

nuotaika
user posted image

dar viena nuotaika
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latoya: 30 rugsėjo 2008 - 21:40
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 22:06)
dirbsiu parduotuvej tarp stilingu drabuziu, turesiu tikiuosi saunias pardavejas, kurios ne tik manes klausys, bet ir papozuos man su naujausiom kolekcijom  lotuliukas.gif

Vvvvv, as tave fashion photo lengvai isivaizduoju smile.gif viskas bus ciki piki 4u.gif (beje, keista pastaba - maciau Elzes sesyte - na ji tikra gyva elfe - nemaniau kad buna tokiu nerealiu zmoguciu. Akivaizdu, kad jos su Elze is kito pasaulio - cia buvo lyrinis nukrypimas)

Wyshnia, antroji buitine, nu bet absoliuciai nereali - tie vaikiukai viens i kita ziuri lyg veidrody kokiam. Tiesiog super!!!

Vvvvv, pirmoji tikrai puiki, kai zinai ir matai kas joje. tie visi pasibangavimai... Antrosios grazios spalvos, bet kazkaip ne man ...

Kad jau BiteMaja uz myta - siulykit variantus 4u.gif as tai noreciau kokia kita savaite, po spalio 10 blush2.gif nors prisitaikysiu

Latoya - pirma - grozis. ech... :wub:del antros reikia pamastyt.

BiteMaja - klausimas - ten tikrai Sayonara? as pusvalandi isteriskai zvengiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 30 rugsėjo 2008 - 21:50
QUOTE(latoya @ 2008 09 30, 21:31)

meeeeegstu tokias smile.gif
ko norisi butent is sios tai 1. dyyydzio.. daug didesnes.. daaaug.. 2. jokio remo, kad pajaust laisve 3. galejo but daugiau erdves aplink, ji juk tokia grazi smile.gif

p.s. latoya, bn, del antros tikiu, kad ne visiems ji patinka smile.gif bet man kartais buna taip svarbu atrasti kazka nuotraukoje ko ir tikejaus, ko ieskojau wink.gif todel daznai jas ivertinu neobjektyviai, bet tai gal ner taip blogai biggrin.gif biggrin.gif
o siaip idomu kas kliuna labiausiai.. kazkam turbut ranka, kazkam veido forma nestandartine, kazkam tamsumas, kazkam dar kazkas.. smile.gif idomu kas smile.gif
Atsakyti
Taigi, atsidarom nuotrauką photoshope.

user posted image

Rezoliucija tikrai pakankama ir atspaudus matytųsi kiekviena smulkiausia detalė (jei nuotrauka būtų verta ją spausdinti). Pora crop‘ų 100 procentų.

user posted image

user posted image

Kadangi dangus vis vien palaidotas, nieko su juo ir nedarysim (būtų galima kopijuot iš kitos nuotraukos, bet paprasčiau perfotografuot).
Mažinam nuotrauką internetui. Reikia atkreipti dėmesį į Resolution. Internetui užtenka 70 ppi (pixels per inch). Daugiau nėra prasmės, monitoriai vis vien nerodo, o nuotrauka užima daugiau vietos. Mano galva 640 pixelių plotis kiek mažoka, bet palyginimui palikau tiek.

user posted image

OK ir išsididinam iki 100 %.

user posted image

Šarpinam internetui. Susirandam filter -> smart sharpen. Nustatymus šiai nuotraukai aš parinkau tokius. Galima pabandyt pakaitaliot Amount ir Radius. Svarbu nepersūdyt.

user posted image

Sekantį žingsnį galima praleisti. Funkcija filter -> unsharp mask su parametrais Amount ir Radius nuo 20 iki 40 (priklauso nuo nuotraukos) labai smagiai pakelia kontrastą.

user posted image

Galima pereiti prie paskutinio žingsnio save for web, bet man nelabai patinka išblukę stogai, kuriuos norisi paryškinti. Taigi susirandam įrankį select -> color range ir spragtelim tik ant stogų.

user posted image

Papildyta:
OK. Stogai pažymimi, o pažymėjimai „bėga“.

user posted image

Layer -> new layer via copy (galima praleisti, bet geriau nusikopijuoti į naują sluoksnį, kad be nuostolių atšaukti ar vėliau pakoreguoti). Matom ką nukopijavom į naują sluoksnį.

user posted image

Reguliuojam spalvas, kontrastą ir t.t. pagal skonį ir žygiuojam prie paskutinio žingsnio:
Save for web

user posted image

Jei nuotraukos dydis kB neturi viršyti tam tikros reikšmės (pvz. kūdrai), mažinam Quality, kol kB mus tenkina (apačioj kairėj). Vualia.

Palyginimui Leros variantas ir tas kas gavosi man:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 23:22)
ikelsiu prie to pacio kad cia siandien sukiojuos man labai patinkancia nestumine foto smile.gif "greit prašvis"
Tos 2 nestumines foto kartu man dar labiau patiko nei si viena smile.gif tik kad del to nestumo taip labai jau paslaptingai... kol supranti kas ir kaip, bet isaip liux, jau gyriau smile.gif
o antra, na man asmeniskai irgi turi sarmo smile.gif
Atsakyti
Sillwio, panasu, kad as turiu tavo pamokele apie darba su PS, uzsisaugojau darbiniam kompe. O vat jei PS neturiu, tai beda, ar ne?
Atsakyti
Ir į mano miestą atėjo ruduo...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
sillwio wow , aš sužaveta !!!!!! tu jega notworthy.gif notworthy.gif tu mano išgelbėjimas ir akių šviesa lotuliukas.gif
daugiau labiau emocijų pareikšiu nes jau griūnu nuo nuovargio biggrin.gif

beja pas mane PS2 irgi tinka tokiam darbui? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 21:22)
"pasibangavimai"

"greit prašvis"

Abi man ledas. Tokios vvvvv stiliuj.

QUOTE(latoya @ 2008 09 30, 21:31)
nuotaika

dar viena nuotaika

Nuotaika - lyg ir turėtų būti melancholiškas kadras, bet dėl tokios kompozicijos (sunkesnės kairės) labai dinamiškas. Man patinka.

dar viena nuotaika - būsimo gero kadro eskizas. Patinka, bet manau galima dar geriau. Ji (nuotrauka) to verta.
Papildyta:
QUOTE(BN @ 2008 09 30, 21:53)
Sillwio, panasu, kad as turiu tavo pamokele apie darba su PS, uzsisaugojau darbiniam kompe. O vat jei PS neturiu, tai beda, ar ne?

Kažkada esu daręs panašius dalykus GIMP'e, kuris yra nemokamas (darbiniam kompe PS neturiu), bet dabar sunku būtų prisiminti, nors viskas ten irgi yra.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 09 30, 21:55)
Ir į mano miestą atėjo ruduo...

Labas, kolega drinks_cheers.gif Kada žvejot atvažiuosi?

QUOTE(Lera @ 2008 09 30, 21:55)
sillwio wow , aš sužaveta !!!!!! tu jega  notworthy.gif  notworthy.gif tu mano išgelbėjimas ir akių šviesa  lotuliukas.gif
daugiau labiau emocijų pareikšiu nes jau griūnu nuo nuovargio  biggrin.gif

beja pas mane PS2 irgi tinka tokiam darbui?  unsure.gif

Na na, čia tik keli paprasti žingsniai.

PS2 tinka.
Atsakyti