Butu smagu, jei mamytes virtuozes pasidalintu konservuotu sriubu receptais
Būtų tikrai smagu kokį receptėlį sužinot Aš šnd užsišaldžiau trintų pomidorų pomidorinei sriubai: pomidorus sumaliau kartu su česnaku, idėjau druskytės, supyliau į sloikučius ir sudėjau į šaldiklį. Pernai buvau darius mišrainę su perlinėm kruopom ir ivairiomis daržovėmis, bet sunaudojau sriuboms
musu seimyna labai megsta burokeliu sriuba. tai as darau taip:burokelius isverdu, sutarkuoju burokine tarka, kreciu i puoda ir uzpilu obuoliu sultimis. pagal skoni dedu druskos ir uzvirinu. tada i stiklainius ir sterilizuoju 10 min. laikosi puikiai, tinka ir paprastai sriubai, ir saltibarsciams ,o nuvarvinus sultis ir ipjauscius svoguno su trupuciu aliejaus puiki misraine!
QUOTE(angliste @ 2008 08 18, 11:44)
musu seimyna labai megsta burokeliu sriuba. tai as darau taip:burokelius isverdu, sutarkuoju burokine tarka, kreciu i puoda ir uzpilu obuoliu sultimis. pagal skoni dedu druskos ir uzvirinu. tada i stiklainius ir sterilizuoju 10 min. laikosi puikiai, tinka ir paprastai sriubai, ir saltibarsciams ,o nuvarvinus sultis ir ipjauscius svoguno su trupuciu aliejaus puiki misraine!
As ir taip darau Vyras tik su tokiais burokeliais saltibarscius valgo
Agurkų sriubai senesnius agurkus nulupam, supjaustom kubeliais, patarkuojam morkų, įdedam druskos, cukraus, acto pagal skonį- turi būti truputį per sūru, saldu, rūgštu , emaliuotam ar stikliniam inde palaikom per naktį, įpilam aliejaus nedaug ir kaitinam iki užvirs. (Dar krapų reikia.) paskui į stiklainiukus, galima pasterizuoti, bet aš nesterizuoju, išsilaiko ir taip. Visai nieko, galima valgyti kaip mišrainę, jei nepersūdyta.
KIEKVIENAIS METAIS PASIDARAU TOKIU DARZOVIU TROSKINIU,KURIE TINKA SRIUBOMS.O DARAU IS TO KA TURIU.MORKOS,KOPUSTAI,SVOGUNAI,POMIDORAI,JEI TURIU IDEDU IR CUKINIJOS.ALIEJAUS IR PRIESKONIU PAGAL SKONI..MORKAS IR SVOGUNUS PATROSKINU KEPTUVEJE,TIK ATSKIRAI.VISKA GERAI SUSUTINU ,IR KARSTA DEDU I STIKLAINIUS.LAIKOSI PUIKIAI.PANSIAI IR IS BUROKELIU,VIRTI TARKUOTI BUROKELIAI,KEPINTI SVOGUNAI,VIRTOS PUPELES IR PRIESKONIAI.SRIUBAI KAIP TIK. KARTAIS IDEDU IR VIRTU MORKU.
Mano vyras visus daržovių troškinius žiemai sunaudoja sriuboms. Ir greita ir skanu.
na as irgi niekada is knyguciu nemarinuoju viskas savaime suberiu i inda darzoves kokias turiu is akies acto cukraus druskos ir aliejaus viska uzvirinu ir supilu i stiklainius
Imetu dziunkos burokeliu recepta (universalu):
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius
dar tada va koki turiu,bet cia ir salotos ir sriuba:
3kg pomidoru
1kg pjaustytu kopustu(zieminiu)
0.5kg paprikos
0.5kg morku
0,5kg svogunu
2 valg.saukstai acto
0,5 aliejaus
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
krapai ,petruska,lauro lapai ,pipirai
viska sudeti i emaliuota puoda ir iki uzvirimo,tada i ster.stikl. ir viskas
[b]Papildyta:[/b
kopustu salotos ir siuba labai skani
5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus
viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
3kg pomidoru
1kg pjaustytu kopustu(zieminiu)
0.5kg paprikos
0.5kg morku
0,5kg svogunu
2 valg.saukstai acto
0,5 aliejaus
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
krapai ,petruska,lauro lapai ,pipirai
viska sudeti i emaliuota puoda ir iki uzvirimo,tada i ster.stikl. ir viskas
[b]Papildyta:[/b
kopustu salotos ir siuba labai skani
5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus
viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 14:50)
0,5 aliejaus
0,5-acto
0,5-acto
Dziunka, labai tau ačiū, kad daliniesi tokiais šauniais receptais. Gal galėtum patikslinti kiek pirmame recepte reikia aliejaus, o antrame - kiek acto? Įtariu, kad reikia 0,5 litro (o gal 0,5 st.?) Šiemet nusimato nemažas kopūstų derlius, tai kurį nors receptėlį tikrai išmėginsiu. Iš anksto ačiū
merginos ten kur dideli kiekiai produktu negali buti puse stiklines as atsiprasau ....pasitaisysiu
ten po puse litro aliejaus
ir puse litro acto
ten po puse litro aliejaus
ir puse litro acto