Nu ir as parasysiu savo receptuka senu llaiku.
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min.
Glaju dariau is puses juodo sokolado ir puses pienisko, dejau 2 saukstus geros kakavos, pieno 6 saukstus, 50 gr. sviesto, 4 sakstus cukraus, viska maisiau ir kaitinau, kol issilyde.Baltymus padejau i saldytuva prie sieneles stipriai atsaldziau, i vieno kiaus baltyma dejau puse pakelio dan cuker pudros ir plakiau mikseriu, po to puse saukstelio citrinos rugsteles ir vel plakiau, kol visai sutirstejo, vos spejau tepti, labai greit dziuvo.