Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių scenarijai VII

QUOTE(Mylimukas @ 2008 08 19, 11:28)
Vilniaus g. 16
Originalios dovanos iš stiklo.

Sirdingai dekoju, kai grisiu i LT butinai ten nueisiu. Aciu
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledietė: 19 rugpjūčio 2008 - 10:41
Na ką praėjo mano tiek ilgai laukta ir ruoštasi šventė.
Pasakoju viską nuo pradžių. Naktį prieš vestuves, sėdėjau su kompu ant kelių prie printerio ir printinau nomedos saldainių lapelius, atsarginį scenarijų muzikantam ir t.t. paskui karpiau ir lanskčiau nomedos kelis kg, o už lango atrodė dangus su žeme maišėsi kaip griaudėjo kaip žaibavo...
Nuėjau miegot paryčiais, atrodo tik primigau o čia jau žadintuvas čirškia. O miego noriu taip klaikiai kad norėjos išjungti tel ir miegot toliau, bet teko keltis. Galvojau lysiu po dušu bet buvo man ištisai šaltą, tai prisileidau pilną vonią verdančio vandenio ir panirau į karštą vandenuką, manau jis man visai dienai energijos ir davė. Staigiai atsibudus ir sušilus išlėkiau į saloną. Ten jau kava manęs laukė, nes mano mylima kirpėja žino mane. Šukuoseną padarė nerealią, gailą tik kad pati nenusifotografavau :verysad: bet tikiuosi nuotraukose vestuvinėse bus.
Žodžiu 11:30 aš išlėkiu bėgom iš salono, nes jau šiuo metu turiu būti pas jaunikį namie. Namie apsirengiu mygom, tik lėkdama lauk, suprantu kad nerandu savo batelių. Vyras verčia viską nuo a iki z bet jų nėra :blink: Staigiai prisimenu kad jie tikriausiai bagažinei, nuo to laiko kaip važiavau suknelės prismatuot. Tad išlėkiam iš namų vyras laiko suknelės galą aš viršų ir su kedais :lotuliukas: sutikti kaimynai griūną iš juoko :D
Batus radau, greit kiemę persimoviau ir išlėkėm pas jaunuosius. O ten jau visi vaikinukai lauke laukia mūsų, kartu su muzikantais, nuo pagirų niekur nepasislepiu :geda2:
Ant greičio suorganizuoju visus į namo vidų ir išlydėjimas jaunikio. O čia pradeda raudot jo mama su močiute, aš vos ne iš paskos :oh todėl skaitant žodžius balsas ir man sudrebėjo :verysad:
Išlėke iš jauniokio, stojam pirmoj pardei, nes piršlienei gerklė džiūną, o paprastų gėrimų išskyrus svaigiuosius neturim, dar priedo vaikinukai visi šlapi, nes karštis jau nežmonikšas, tad reik ir servetėlių. Piršlys greit iššoka prie parduotuvės ir parlėkia paklaikusiomis akimis, kad pametė piniginę :blink: jaunikis capt capt irgi pametęs pinigus :blink: visi tyli, o aš sėdžiu ir garsiai abu keikiu, lyg juokais lyg rimtai. Bet vėl kaip susitarę abu randa - jaudulys, manau :hm
Nuvažiavus prie bažnyčios visi labai noriai suėjo į ją, nereikėjo varu vyti. Tad likom prie bažnyčios durų tik mes su piršleliu, fotografas bei filmuotojas ir kunigėlis. Ir atvažiavo didžiulis limuzinas iš kurio pirmą išlipo jaunosios tėvelis ir padavęs ranką iškėlė jaunąją. Man pamačius ją tokią gražią net gumulas gerklei atsirado :wub:
Pradėjus groti vargonam mendelseno varšą, pirmas įėjo kunigėlis, išpaskos jaunoji su tėčių taip lėtai ir iškilmingai, o už jų ir mes. Ėjau ir jaučiau tą neišpasakytą jausmą, kaip viskas gražiai ir pasakiškai atrodė, tarpais ir man ir jaunajai linko kojos. Prie altoriaus tėtis gražiai nuėmė jaunajai veliumą nuo veido pabučiavo į kaktą, ir paspaudes ranką jaunikiui atidavę ją jam. Ceremonija buvo pasakiškai graži.
Po, visi pasivaišinę šampanu patraukėm link CMB.Dabar jau karštis buvo išvis nebepakeliamas :verysad: suknelė bent jau mano storų storiausią, pamergyčių irgi ne ką geriau, vaikinukam aišku irgi su kostiumais siaubas. Jauniesiems išėjus pasifotografuoti į krantinę, mes visi likom pavėsyje prie fontano, tas vandens čiurlenimas taip atrodo vėsino :lotuliukas:
Po CMB visi patraukėm į rumšiškes, pasisekė mūs su tokiu šaunių pulku, nors ir didelių bet visi fainuoliai ir pasakiški žmonės. Vyras juokėsi kam tiek daug prisirašiau žaidimų, bet aš kaip jausdama prisiraišius buvau virš 10 tikrai, tai visus ir sužaidėm. Labiausiai visiems patiko braškių ir agrastų žaidimai, kas būtumėt matę kaip visi ieškojo, ir po to ant žolės sugule bandė sudėti sakinį :lotuliukas: :lotuliukas: Dar visiem patiko žaidimas su vyriškais paltalonais. Bendrai visi visiem laaabai patiko. Visi ir dėkojo, kad dar taip linksmai per vestuves nesiautė, ką galiu pasakyt kad per visą laiką gamtoje, visi išgėrė tik porą butelių degtinės ir butelį šampano, o buvo mūsų 16, tai super mažai, žinant atsipalaidavusį jaunimą.
Grįžtant į salę pradėjo drebėti kojos jau man.
Grįžus išbandymas jauniesiems katras išleis šeimoje daugiau pinigų, tai jie rinko centus iš ryžių ir skaičiavo, o aš pasakiau kadangi esu pati be proto išlaidi, tai dovanojam šį sloikėlį tam kuris labiausiai išlaidus bus :D pati trainykas irgi visiem :super
Stalo išpirkimas būtų viskas gerai jeigu ne viena bjauri naglą moteriškė, kuri bandė kažką išlaužti bet vėlgi ačiū mano geriausiems pasaulyje muzikantams kurie mum pagelbėjo. Nors buvom pasiruošė ir krūvą netikrų pinigų, ir du butelius pieno(vietoj baltos) du butelius limonado(vietoj saldžios) bei du butelius mineralionio(vietoj putojačio) ir dar maišą obuolių (vietoj rojaus vaisių, karolius buvau padarius iš makaronų(vietoj karolių perlinių) na bet išsipirkom.
Tada trumpa pertraukėlė, ir jaunųjų sveikinimas, per kurį visiem dalinau po saldainį su jaunųjų nuotrauką, kuom buvo visi tikrai nuoširdžiai sužavėti.
Pirmas stalo užsėdimas, pasakėm kur buvom ir kas įvyko. Ir paleido netikrą santuokos liūdijimą, kad jaunikis pasirinko jaunosios pavardę. Reikėjo pamatyti jaunikio mamos veidą :D :D :D . Šeimos židinys. Komendantų rinkimas. Komendantam daviau po švilpuką, antpetį, bei maišelį rinkti atidarytiem butelių dangteliam. Vyrai vaikščiojo su antpečiais ir prisirišę maišelius prie kelinų, atrodė klasiškai :super
Policininko bei med seselės rinkimai.
Meilės ministrų rinkimai, buvau nupirkus vieną rusvą kitą melsvą širdeles, ir meilės ministrei uždėjom ant kaklo melsvą o ministrui eusvą širdele. Dar davėm po žvakę kad posakis nieko nemačiau su žvake nestovėjau jiem negaliotų.
Paskui leidau sveikinimų knygą, į kurią visi rašė.
Dvi atvirutes kad surašyt berniukų ar mergaičių vardus, ir atidaviau jas jauniesiems kartu su saldainių bonka apklijuota. Kas visiems irgi sukėlė ovacijas.
Karti karti labai smagiai praėjo su širdelės siuntimu, svečiai net laukė kada ta širdelės ateis pas juos ir patys stabdė, žodžiu vėl juoko buvo daug.
Po 12 persegėm nuometą pirmąjai pamergei, jaunajai užrišom skarelę su prijuostę, jaunikiui skrybelę su alaus bokalu. Jaunosios puokštės metimas, jaunikio keliaraiščio metimas. Davėm jaunikiui ištraukti pirmą stringus buvo juoko visiems :lotuliukas:
Tada padovanojom jauniesiems kelionę, tezturo voke, ipakuoti gražiai autobuso bilietukai, jaunieji galvojau nugrius nuo kėdžių kol jiem daėjo :lotuliukas: buvo juoko ilgam visiems.
Toliau torto aukcijonas, ir išlydėjimas su sukrauta mano dėžute, kurioje buvo, vynuogių užkasti, pyragėliai pasistiprint, šampano apsvaigti, seks energijos energijai gauti, rankšluostukas vienas kito prakaitui nušluostyti, bei sūris. Ir jaunieji su visais atsiveikinę išėjo. Aišku po kiek laiko dar gryžo biškį pasiausti. O aš po šių paskutinių prosedūrus greit persirengiau, ir jau lengviau galėjau atsipūsti.
Antrą dieną buvo sūris, geriausiųjų rinkimai, kuom visi vėlgi buvo sužavėti sertifikatais. Ir laisvas laikas, nes niekas nebenorėjau jau nei prie stalo būt nei ką daryt, tai visa laimė kad daug ir neprisiruošiau. Tiesa dar buvau nupirkus didelį lapo popierį, kurį padėjom salei su flomasteriais, ir visi piešė ko linki jauniesiems. Bei ant sienos prikabinau laikrašti piršlio tiesa. Toliau pirtis maudynės ir namo.
Na lyg ir viską parašiau gal dar ką prisiminsiu.
Susilaukėm tik geriausių įvertinimų, bet manau kad galėjau ir geriau :geda2:
Sulaukėm pakvietimo piršliauti jau 4 vestuvėse, visi sakė kad šventė buvo nuostabi tik su mūsų išmone ir muzikantų muziką. Na žodžiu jau rašiau bet labiausiai patikovienas komplimentas, kad mes kaip fejerverkai per naujus metus :rolleyes:

QUOTE(flesi @ 2008 08 19, 11:17)
tai kaip ir norėtume suknelę pamatyti.

Kaip turėsiu foto būtinai pasirodysiu.

P.S. šypsenėles teko išjungti kitaip neleidžia atsakyt, nes per daug jų, o skaityt ir trinti tyngiu :geda2:
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2008 08 19, 11:56)
Dar visiem patiko žaidimas su vyriškais paltalonais.
Davėm jaunikiui ištraukti pirmą stringus buvo juoko visiems  lotuliukas.gif
Tada padovanojom jauniesiems kelionę, tezturo voke, ipakuoti gražiai autobuso bilietukai, jaunieji galvojau nugrius nuo kėdžių kol jiem daėjo  lotuliukas.gif  buvo juoko ilgam visiems.
Toliau torto aukcijonas,

Gal galima plačiau apie tai? Skaičiau berods visas temas, bet matyt ne viską dar sukramčiau (jei apie tai jau buvo SM rašyta) 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
niu va as jau irgi po sventes,po savo debiuto bigsmile.gif antra diena kaip truksta veiklos biggrin.gif
pas mus buvo vestuves vienos dienos, ryte islydejom jauniki,nuvaziavom pas jaunaja,ten jaunikis turejo iveikti kliutis,surasti rakteli vyno taurej,po to atrakinti spynele,atidarius duris rado juosteles,kurios uztvere kelia jam,turejo graziai prisisaukti savo busimaja biggrin.gif ir taip nukirpti juosteles.
po to vaziavom i baznycia, po to i CMB. ir tada atsipalaidavom. vaziavom ant tilto,ten nese jaunaja,palikom spynele. po to vaziavom i bitininku muzieju,ten fotkinomes,pasivaisinom. po to kopem i kalna ledakalni,palikom norus ir kur jaunieji sudare savo seimos recepta,kas netiko mete nuo kalno biggrin.gif taip praleide diena gamtoje,gryzom i sale.
ten jauniesiams buvo kliutis sirdis,issikirpo sirdi,teveliai pasitiko su duona ir druska. po to sveikinimai, bendra nuotrauka.ir sedimas prie stalo, kai buvo taip karsta tai zmones labai buvo apsnude,plius muzikantas nelabai stenges juos isjudinti doh.gif .tai labai buvo sunku,nors su muzikantu buvau susitarus is anksto,kad mes jauniesiams ruosiam atrakcijas,o jus liaudi uzimat. bet jokiu bajeriu is jo ir nesulaukem. unsure.gif
pradejom vakara su pasakojimu kur buvom ir ka veikem, po to padejeju rinkimai (komendantai,sesele,ministras ir t.t.t)
po to zidini uzdegem, po to tostas uz tevelius ir iteke jaunieji jiems dovanas. ir tada dar pavarde itekem jaunosios teveliui (labai sauni ideja kuria radau SM 4u.gif ) labai buvo tetis patenkintas
per ta karsty zmones net neissedejo prie stalo kas kur jau ejo, na tai tada ejom valsa skoti,t.y jaunieji soko valsa. po to aistru gesinimas.
antru uzsedimu buvo zaidimai jauniesiams, pareigu skirstymas,tai labai patiko stiklainis centu, po to lyties spejimas,ir vardu rasymas. vidurnakti sutikom lauke,fakilu alejoje, fejeverai sampanas ir sveikinimai wub.gif labai grazu buvo. na po to jauniesiams iteikem diplomus. dovana - kelione (4 taloneliai) ir naktine uzkandele. tai va koks scenarijus musu buvo. labai visi patenkinti, nesitikejo. labai daug pagiru gavom, gryzom pilni ispudziu ir labai laimingi kad suteikem sventei zavesio wub.gif wub.gif wub.gif

aciu jums visoms labai labai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wub.gif jus pacios sauniausios thumbup.gif
sekmes visoms,kurioms arteja sventes 4u.gif

P.S. vietoj linkeimu knygos,nupirkom lenta tomo philipso parduotuvej,istemta drobe, tai visi parase linkejimus ir tada vienas svecias,pasirodo menininkas ja uzbaige,graziai apipavidalino. gavos nerealiai grazus paveiklsas wub.gif
Atsakyti
Labai labai reikia žodžių ant klijuojamų lapelių žaidimui "Braškės ir agrastai" ir pyragėliam , kokias ten pasižadėjimus rašyt. Bent parašykit, kokioj temoj apytiksliai ieškot. Gal kas turit išsisaugoję kompe. Pažadu ir aš po vestuvių savo daikteliais pasigirti...
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2008 08 19, 14:35)
Labai labai reikia žodžių ant klijuojamų lapelių žaidimui "Braškės ir agrastai" ir pyragėliam , kokias ten pasižadėjimus rašyt. Bent parašykit, kokioj temoj  apytiksliai ieškot. Gal kas turit išsisaugoję kompe.  Pažadu ir aš po vestuvių savo daikteliais pasigirti...

Žaidimui Braškės ir agrastai aie tai kalbėjai ?
" Ant mergaiciu klapuku buvau uzkodavusi sakini: As tau atidaviau tai, ko negalima isgirsti, kas niekada neatiduodama- atidaviau savo plakancia sirdi....
Pas berniukus buvo parasyta: Tegu visiems laikams jusu rankos draugiskai susikabina, o jusu sirdis amziams tesujungia meile"
kažkieno paste- copy

o kas link pasižadėjimų tai bene patys svečiai turi nuspręsti kuom po vestuvių gali būti naudingi ir parašyti pasižadėjimo lapelyje....o gal ne taip supratau blush2.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Merginos 4u.gif reik Jusu pagalbos mirksiukas.gif jau visai scenariju turiu bigsmile.gif tik va, nupirkau ta toki padekliuka,kur ant kampu duona,pinigelis druska ir malkos smile.gif O kada ji iteikti jauniesiems g.gif jau neverda galvele visai, o ir gal kazka grazaus galima pasakyti apie siuos simbolius blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sala1967: 19 rugpjūčio 2008 - 13:53
QUOTE(ermute @ 2008 08 19, 13:44)
Žaidimui Braškės ir agrastai aie tai kalbėjai ?
" Ant mergaiciu klapuku buvau uzkodavusi sakini: As tau atidaviau tai, ko negalima isgirsti, kas niekada neatiduodama- atidaviau savo plakancia sirdi....
Pas berniukus buvo parasyta: Tegu visiems laikams jusu rankos draugiskai susikabina, o jusu sirdis amziams tesujungia meile"
kažkieno paste- copy

o kas link pasižadėjimų tai bene patys svečiai turi nuspręsti kuom po vestuvių gali būti naudingi ir parašyti pasižadėjimo lapelyje....o gal ne taip supratau  blush2.gif

Ačiū labai gražūs žodžiai- o rašot po gabaliuką ant lipnių popieriukų?
Atsakyti
QUOTE(ermute @ 2008 08 19, 14:44)
o kas link pasižadėjimų tai bene patys svečiai turi nuspręsti kuom po vestuvių gali būti naudingi ir parašyti pasižadėjimo lapelyje....o gal ne taip supratau  blush2.gif

pasižadėjimus geriau surašyt ant lapelių, nes svečiai retai būna labai kūrybingi, viskas pasibaigia "padėsiu, kuo galėsiu" doh.gif
Atsakyti
[quote=vaivorykste:),2008 08 19, 00:16]
Na, pačiai išpakuoti to daikto neteko, bet šiaip dega, kyla jie unsure.gif Išlankstė, išpūtė (išskliedė greičiau) tą burbulą-balioną, uždėjo kapsulę, kurią ir padegė. Kapsulė jau buvo be jokių popieriukų. Bet ją ilgai reik pakaitint. Sėkmės 4u.gif
[/quote]Vat kad nėr čia ką uždėt. Čia tokia plokštelė juoda kvadratinė.
O pažiūrėkit, ką iš kito skyrelio įmesiu doh.gif

[]
Idomu stebeti, kulturu susiliejima, kai jis vyksta visiskai nesuprantant, kas yra daroma...smile.gif))
Sitie taip visiems grazus zibintai- kinieciu laidotuviu atributas... gal tada ir vestuviu stala reiktu veliniu zvakutemis papuosti, o virs stalo vainika pakabinti:))) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nors jei jau prie kataliku baznycios barstome jaunuosius ryziais ( pagal musulmonu paprocius), ar pinigais (pagal graiku staciatikiu...) tai ir tie zibintai nieko tokio...juk jie toookie grazus ir romantiski... 4u.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
[/quote]
Atsakyti
Tai kad labai daug tradicijų šiais laikais pasiskolinta ir perimta iš kitų kultūrų rolleyes.gif

"Dangaus žibintai buvo išrasti Kinijoje Kongming regione Trijų Karalysčių laikotarpiu. Seniau jie buvo gaminami naudojant alyva išteptą ryžių pluošto popierių ir bambukinį rėmą. Degalus atstodavo žvakė arba talpa pripildyta alyvos. Pingsi mieste esančiame rytinėje Taipėjaus grafystės dalyje Taivanyje dar ir dabar rengiamos kasmetinės šventės, kurių metu į dangų paleidžiama tūkstančiai dangaus žibintų.
Dangaus žibintai ore išbūna apie 10-20 minučių ir pakyla į maždaug 200 metrų aukštį. Anksčiau dangaus žibintai buvo naudojami kariuomenėje kaip bendravimo priemonė, o dabar per tautines šventes Kinijoje jie naudojami žmonių norų nunešimui į dangų." paimta iš...
Papildyta:
P.S. Ledietė, nėra už ką mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2008 08 19, 14:35)
Labai labai reikia žodžių ant klijuojamų lapelių žaidimui "Braškės ir agrastai" ir pyragėliam , kokias ten pasižadėjimus rašyt. Bent parašykit, kokioj temoj  apytiksliai ieškot. Gal kas turit išsisaugoję kompe.  Pažadu ir aš po vestuvių savo daikteliais pasigirti...

duok meilą atsiūsiu kažko stebuklingo neturiu bet gal padės nors kiek mirksiukas.gif
QUOTE(tsima @ 2008 08 19, 14:57)
Ačiū labai gražūs žodžiai- o rašot po gabaliuką ant lipnių popieriukų?

aš rašiau po kelis nes po vieną , o ypač mergginų tai sunkus sakinys ir taip jos prakišo biggrin.gif , žodžiu rašiau, kad būtų galima suprasti esmę nors

QUOTE(flesi @ 2008 08 19, 15:08)
pasižadėjimus geriau surašyt ant lapelių, nes svečiai retai būna labai kūrybingi, viskas pasibaigia "padėsiu, kuo galėsiu" doh.gif

jo jo gryna teisybė , todėl ir darėme mes juos jau parašytus doh.gif

įmesiu keletą dar vaizdinių
ramunė
user posted image
user posted image
sudegusio teatro koncertinis rūbas
user posted image
pasižadėjimų kortelės
user posted image
jas darėme ir pasižadėjimus mėginome surišti su esmaias paveikslėliais
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
1.Kiliminė danga.
(tualetinis popierius)
2.Porcelianinis pietų servizas
(vienkartiniai indai)
3. Krokodilo odos pirštinės
(daržo pirštinės)
4. Auksiniai pakabukai.
(laikikliai staltiesei)
5. Burnos gaiviklis.
(oro gaivikliai)
6.Sidabriniai stalo įrankiai
(vienkartiniai šaukšt, šakut, ir šaukštai)
7. Namų kino sistema.
(ausinukas)
8. Tauriųjų metalų sąsagos.
(sąvaržėlės)
9.Auksiniai padėkliukai.
(geltonos servetėlės)
10.Max-factor lūpdažis.
(spalvoti klijai )
11. Šviestuvas.
(lemputė)
12. Juozo Statkevičiaus rankinė.
(kibirėlis)
13. Vitaminai A,B,C,D...
(magnetas su vaisiais ant šaldytuvo)
14. „Versace“ rankinė
(polietileninis maišelis JYSK)
15. Kvepalai „Naomi Kembel“
(kvepiantis aliejus)
16. Rankų darbo staltiesė
(didelis padėklas)

17. Odiniai bateliai
(kojinės)
18. Automobilio blizgikis.
(batų kempinėlė)
19. Paauksuota povo plunksna
(pašluostė dulkėms valyti)
20. Lūpų balzamas.
(sausi klijai)
21. Kruizinė kelionė laivu.
(vėjo varpeliai)
22. Auskarai su briliantais.
(skalbinių segtukai)
23. Servetėlės makiažui valyti.
( kamštukiniai padėkliukai kavai)
24. Botanikos sodo dovana
(plastmasinė gėlė vazonėlyje)
25. Krištolinis padėklas tortui.
(pjaustymo lentelė)
26. Siuvimo mašina „Zingeris“
(siuvimo reikmenų rinkinys)
27.Nagų lakas
(žalias markeris)
28. Vonios putos
(kefyras)
29. Gyvybės eliksyras
(alkoholinis gėrimas)
30. Kompiuteris
(skaičiavimo pagaliukai)

nuvesti jaunąją į vyrų striptizą
kartą per 10 metų paskaityti pasaką prieš miegą
bent kartą per metus aplankyti jaunuosius
nors kartą pasisiūlyti pasaugoti vaikus
su jaunaisiai valgant arbūzą išrinkti iš jo sėklas smile.gif
viešint mūsų namuose atnešti jauniesiems į lovą arbatos
įsigijus jaunisiems sodą kartą atlikti kaliausės vaidmenį
prireikus suteikti seksologo, psihologo, pedagogo paslaugas
išmokyti jaunuosisu nervų grojimo meno
bent kartą per mėnesį paskambinti jauniesiems ir pasikalbėti
išmokyti jaunuosisu kaip negirdėti vienam kito riksmų, pasitelkiant jogos pratimus
išmokyti jaunuosius šeimos biudžeto tvarkymo gudrybių
pažadai yra pažadai wink.gif , nu viską beveik sukėliau ką turiu, negaila man naudokitės į sveikatą , jei kam padėjau tik džiaugiuosi, nes kaip pačiai reikėjo tik viena kita atsiliepė ax.gif

dovanas stengėmės sudėti kiek artimiai pasižadėjimo, tai pvz buvo pasiūti jaunieismes popierinius rūbus ar kažkas panašaus tai tas žmogus gavo siuvimo reikmenų rinkinį ir t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 19 rugpjūčio 2008 - 15:18