Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos virimo aparatai - 2

QUOTE(IZZA @ 2009 01 09, 10:44)
O as irgi turiu ascaso kavos aparaciuka, super dalykelis  thumbup.gif  naudoju jau beveik metus ir tikrai juo patenkinta  smile.gif  kitokio asmeniskai pati nebandziau, tai nezinau kurie geri kurie ne, nors draugai nusipirko kazkoki is prekybcentrio, sake po 3 men. uzsilenke, issikviete meistrus, nukalkino ir kolkas veikia  g.gif  saviski galvoju kad jau irgi reiketu profilaktiskai nukalkint, bet be problemu veikia, tai ir atidelioju ta procedura  smile.gif
O siaip tai man jo dizainas labai patinka, graziai isipaise i interjera  rolleyes.gif

Nu nepykit, bet jeigu aparato nukalkinimui reikia kviestis meistrus ir tokį ,,gedimą" vadinti užsilenkimu doh.gif šiuo atveju pritaikysiu patarlę ,,blogam šokėjui ir kiaušai maišo" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 01 10, 13:39)
Nu nepykit, bet jeigu aparato nukalkinimui reikia kviestis meistrus ir tokį ,,gedimą" vadinti užsilenkimu  doh.gif šiuo atveju pritaikysiu patarlę ,,blogam šokėjui ir kiaušai maišo"  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku...man saviškį nukalkint tenka kas 2-3 savaites,ten užsidega S raidelė.
ax.gif Kavą skanią paruošia,bet garsiai dirba,bent jau man taip atrodo,panašus mūsiškis į šitą,tik ekranėlis dar yra,o čia neįveiziu ax.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(jurga1985 @ 2009 01 06, 19:40)
as tai pasigirsiu, gawom dowanu is teweliu toki kavos aparata
http://www.vebmarket...809234078963038

As sita irgi buvau nusiziurejus. ax.gif
Ar patinka? Verta pirkti? smile.gif
Atsakyti
Sveikos kavistės...

turiu Krups paprastą kavos aparačiuką su kaušiuku ir uodegėle pienui putai pagaminti. Putele gaunasi tokia paprastutė, na, tikrai toli gražu iki tikros, "kabakinės", o kavytė tai tikrai skani ir gera gaunasi. Ypač su lavazza.

Šiuo metu galvoju dėti įmontuojamą aparatą, vyras nužiūrėjo AEG. Šiaip norėjau, kad pats aparatas sumaltų pupeles, pats pagamintų espresso, late, kapučino...

Bet... per dieną išgeriame ne daugiau dviejų puodelių kavos. Todėl ir netingim su tuo kaušeliu žaistis. Taip išeitų, kad automatiniame aparate po vieno puodelio pasigaminimo taip pat praplovimą reiktų daryt (pieno indo) g.gif Gal visai neekonomiška? g.gif

patarkit, viską įvertinusios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 01 14, 01:37)
Sveikos kavistės...

turiu Krups paprastą kavos aparačiuką su kaušiuku ir uodegėle pienui putai pagaminti. Putele gaunasi tokia paprastutė, na, tikrai toli gražu iki tikros, "kabakinės", o kavytė tai tikrai skani ir gera gaunasi. Ypač su lavazza.

Šiuo metu galvoju dėti įmontuojamą aparatą, vyras nužiūrėjo AEG. Šiaip norėjau, kad pats aparatas sumaltų pupeles, pats pagamintų espresso, late, kapučino...

Bet... per dieną išgeriame ne daugiau dviejų puodelių kavos. Todėl ir netingim su tuo kaušeliu žaistis. Taip išeitų, kad automatiniame aparate po vieno puodelio pasigaminimo taip pat praplovimą reiktų daryt (pieno indo)  g.gif  Gal visai neekonomiška?  g.gif
patarkit, viską įvertinusios  4u.gif

ten yra mygtukas clean, palaikai ji 5 sekundes, prasiplauna pats vandeniu is kurio verda kava. toks ir vargas. 4u.gif bent pas mus. dazniausiai perku mu piena ir praplauti pamirstu, svarbiausia po kavos gerimu nepamirsti pieno i saldytuva pastatyti doh.gif
nors, atvirai gal del 2 puodeliu tokie aparatai per brangu, ypac jei netingit zaistis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 01 14, 00:37)
Sveikos kavistės...

Bet... per dieną išgeriame ne daugiau dviejų puodelių kavos. Todėl ir netingim su tuo kaušeliu žaistis. Taip išeitų, kad automatiniame aparate po vieno puodelio pasigaminimo taip pat praplovimą reiktų daryt (pieno indo)  g.gif  Gal visai neekonomiška?  g.gif

patarkit, viską įvertinusios  4u.gif

Jeigu jūs išgeriat tik 2 puodukus, tai nelabai ir apsimoka tokį brangų pirkt.
Kiek reikės plaut, tai priklauso nuo aparato. Man vakarais reik išplaut vamzdelį per kurį teka pienas, o pienui talpos nereikia, tiesiog kišu tiesiai į pakelį.
O AEG irgi nepirkčiau, nors labai man patinka šios firmos technika, bet tiesiog manau, kad kavos aparatai yra labai specifinė sritis ir todėl ieškočiau, kas labiau tame specializuojasi.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2009 01 14, 01:54)
ten yra mygtukas clean, palaikai ji 5 sekundes, prasiplauna pats vandeniu is kurio verda kava. toks ir vargas. 4u.gif  bent pas mus. dazniausiai perku mu piena ir praplauti pamirstu, svarbiausia po kavos gerimu nepamirsti pieno i saldytuva pastatyti doh.gif
nors, atvirai gal del 2 puodeliu tokie aparatai per brangu, ypac jei netingit zaistis 4u.gif

QUOTE(keistuole @ 2009 01 14, 10:33)
Jeigu jūs išgeriat tik 2 puodukus, tai nelabai ir apsimoka tokį brangų pirkt.
Kiek reikės plaut, tai priklauso nuo aparato. Man vakarais reik išplaut vamzdelį per kurį teka pienas, o pienui talpos nereikia, tiesiog kišu tiesiai į pakelį.
O AEG irgi nepirkčiau, nors labai man patinka šios firmos technika, bet tiesiog manau, kad kavos aparatai yra labai specifinė sritis ir todėl ieškočiau, kas labiau tame specializuojasi.

dėkui už nuomones 4u.gif na, brangumas aišku svarbu, bet dar vienas dalykas - gal tokiame aparate kava pasigamina dar tikresnė? na, artimesnė "kabakinei" biggrin.gif nes automatiniame spaudimas jau gerokai didesnis, nei tame buitiniame rankiniame... šiaip man aišku skani ir ta Krupso kavytė, bet būkim atviri - iki kabakinės dar yra kur tobulėti biggrin.gif

tokiu atveju tai ir tas brangumas kaip ir atpirtų... na, iš dalies žinoma.

ir dar, kokį pilnai automatinį, įmontuojamą rekomenduotumėte kaip skanios kavos ekspertą. būtinai, kad gamintų late ar kapučino pats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 01 14, 13:53)
dėkui už nuomones  4u.gif  na, brangumas aišku svarbu, bet dar vienas dalykas - gal tokiame aparate kava pasigamina dar tikresnė? na, artimesnė "kabakinei" biggrin.gif nes automatiniame spaudimas jau gerokai didesnis, nei tame buitiniame rankiniame... šiaip man aišku skani ir ta Krupso kavytė, bet būkim atviri - iki kabakinės dar yra kur tobulėti biggrin.gif

tokiu atveju tai ir tas brangumas kaip ir atpirtų... na, iš dalies žinoma.

ir dar, kokį pilnai automatinį, įmontuojamą rekomenduotumėte kaip skanios kavos ekspertą. būtinai, kad gamintų late ar kapučino pats  4u.gif

šiaip kabake dažniau būna su kaušeliais, o ne visiški automatai.
Svarbu koks slėgis, o jis turėtų būt 15 barų. Toks būna kai kuriuose buitiniuose kaušeliniuose, tik jie atitinkamai būna brangesni. Automatas reikalingas labiau dėl tingėjimo, o ne dėl kavos tikrumo
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2009 01 14, 15:50)
šiaip kabake dažniau būna su kaušeliais, o ne visiški automatai.
Svarbu koks slėgis, o jis turėtų būt 15 barų. Toks būna kai kuriuose buitiniuose kaušeliniuose, tik jie atitinkamai būna brangesni. Automatas reikalingas labiau dėl tingėjimo, o ne dėl kavos tikrumo

butent doh.gif
bet siaip slegis visuose 15 baru. o kabakine kava gal nera reikalo labai zavetis, juk ne visose kavinese pila geras pupeles, cia namie negaili ir nusiperki geros kavos.
kiek teko dometis, tai pas mus parduodami tik aeg imontuojami, gal kitokiu ir nebuna g.gif bet man kazkaip atrodo keblesne jo prieziura g.gif na pribyra ten kavos, ar padekliuke vanduo gal nera labai patogu valyti.
as visgi pirkciau(pirkau) tos firmos, kurios specializacija kavos aparatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2009 01 14, 19:06)
butent doh.gif
bet siaip slegis visuose 15 baru. o kabakine kava gal nera reikalo labai zavetis, juk ne visose kavinese pila geras pupeles, cia namie negaili ir nusiperki geros kavos.
kiek teko dometis, tai pas mus parduodami tik aeg imontuojami, gal kitokiu ir nebuna g.gif bet man kazkaip atrodo keblesne jo prieziura g.gif na pribyra ten kavos, ar padekliuke vanduo gal nera labai patogu valyti.
as visgi pirkciau(pirkau) tos firmos, kurios specializacija kavos aparatai 4u.gif

aš čia turėjau omeny kaušelinius, nes jie būna ir 3.
Atsakyti
jo, žinau, kad kabakuose gamina kaušeliuose, taip pat puikiai žinau, kad TIK kaušelinė kava yra ta tikroji, gurmaniška.
aš neimu už pavyzdį kokio tai lievo kabako, kur pila lievą kavą biggrin.gif aš pavyzdžiu imu tas tikras geras kavines, kurios didžiuojasi savo ypatinga kava ir t.t. ir pan.
tik va, akivaizdu, kad buitinis aparatas tiek to kavos skonio "neišspaudžia", kiek tikras krūtas kabakinis aparatas. tai mislyjau mažu automatinis dėl savo slėgio didelio išspaus skonio daugiau...

patikrinau, mano aparačiukas Krups 15 barų.

tai lieku prie jo ir įsivaizduoju, kad mmmmmmmm čia pati geriausia kavikė biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2009 01 14, 19:06)
kiek teko dometis, tai pas mus parduodami tik aeg imontuojami, gal kitokiu ir nebuna g.gif

ne, pas mus parduodami ir siemens, ir dar kažkokių kitų mačiau įmontuojamų.

na, gamintojai nebūtinai patys "ieško" savo gamybos formulės, ypač stiryse, kur nėra lyderiai. jie dažnai nusiperka aparato vidų, tik išorę "apidizainina" savaip ir parduoda su savo prekės ženklu tuo tikslu, kad turėtų išbaigtą liniją. taigi, pilnai tikėtina, kad koks AEG savo aparatą (arba tik jo vidurius) užsako arba gaminasi pas kokius kavininkus...

nežinau dėl kavos aparatų, bet tokia va grynai situacija yra su gartraukiais wink.gif

čia šiaip, lyrinis nuokrypis ax.gif

tiesiog mes lyg ir ruošiamės pirkti aeg buitinę techniką, tai siekiant dizaino vientisumo, galvojom apie tą apratą, bet dabar iš viso suabejojau įmontuojamo aparato tikslingumu ax.gif
Papildyta:
a, prisiminiau, kad vienintelis dalykas, kuo kava aparate galėtų būti dar šiek tiek skanesnė (be slėgio dydžio) už kaušelinę, tai tuo, kad pupelės yra sumalamos šviežiai prieš pat ruošimą...

aišku, galima kaušeliniam aparatui irgi šviežiai susimalt, bet... čia jau tikrai tingėsis. aš perku maltą espresso kavą iškart blush2.gif
Atsakyti