Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia user posted image

Yra sukurta nauja tema pažengusiems fotografijoje. Šią temą paliekame fotografijos pradžiamoksliui. Jei pasijusite "laipteliu" aukščiau pakilę - prašome nesikankinti ir žingsniuosi tolyn naujoje temoje.

Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS

Mūsų moksliukai:

Anasko - Canon eos 400D + kit + canon 50mm 1,8
Degutė- Canon Eos 300D + Canon 50mm, 1,4 + kitinis Canon 28-80 mm
Grethenn- Nikon D40X + Nikkor AF-S 3.5-5,6/ 18-55mm G II
Getter - Nikon D300 + Nikkor 17-55mm,f 2,8 + Nikkor 85mm, f 1.4
Kakarieku- Canon eos 400D + canon EF 28-135mm f/3,5-5,6
Sansara - Nikon D50 + kit + Nikkor 50 mm f/1.8
Stiklinė - Canon S5 IS
Smiltis – Nikon D80, Nikkor 50 mm/1,8 , 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX
Stebukle - Canon eos 30D, sony- F828
MamyteSkorpione- KONICA MINOLTA Dimage E 500
Westa- Nikon D80 + sigma30 mm 1,4 ir tt

ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema 50 tema 51 tema 52tema 53 tema 54 tema55 tema56 tema

Ieškome neatrastų talentų biggrin.gif user posted image
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi nors pirminį supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą mirksiukas.gif
Apie nuotraukas – prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra trečia fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma mirksiukas.gif
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi deja išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
Šioje temoje vyksta
NAMŲ DARBAI
Taisyklės:

Yra atliekami 2 Namų darbai. Vieni - grynai techniniai (pvz., baltas/juodas fonas, makro, panningas ir t.t) Kiti - platesni, kur įmanoma tiek techniškai tobulintis, tiek plačiau, įdomiau pažvelgti, pagal kiekvieno fantaziją ir galimybes (pvz., Medis, Saldainiai, Portretas, Reportažas ir pan.) Techninių ND albumas yra viešas, su viešu slaptažodžiu, kitas - užrakintas. Slaptažodis suteikiamas per až (temos senbuvių žiniai - slaptažodis nepasikeitė mirksiukas.gif ).

Slaptažodžio suteikimo tvarka:

- naujai prisijungęs žmogus dalyvauja (komentuoja, rodo nuotraukas, skaito) temoje bent dvi savaites
- yra įdėjęs viešam aptarimui bent 2 savo darbus
- yra atlikęs (bent vieną kartą) techninius, visiems prieinamus ND
- viešai temoje išreiškė norą gauti slaptažodį ir gavo bent dviejų temos senbuvių pritarimą.

1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku)
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto.
8) darbai skirti namų darbams neturėtų būti rodomi kituose tinklapiuose (po namų darbų savaime suprantama tas negalioja) - klausimas dar nebaigtas svarstyti

Techninių namų darbų puslapis - ČIA slaptažodis - mokomes
Mokomės toliau photo.gif

patarimas naujokams!! visada prieš pradedant fotografuoti pravartu išsamiai perskaityt fotoaparato instrukciją!!!

Atsakyti
Labaryta smile.gif Jus matau ruosiates si smagintis, o as pakomentuosiu foto smile.gif

QUOTE(motiejuke @ 2008 07 09, 18:41)
dabar truputis gamtos    4u.gif
Patiko foto, labai liux apsvietimas, kad sonine smilgu dalis tamsi, o virsuneles apsviestos smile.gif tik remelio 2gubai plonesnio norisi, per sunkus man toks

QUOTE(sayonara @ 2008 07 09, 19:26)
man dėmesio trūksta - negi įsižeidėt, kad pasisakiau apie drugelį ir gėles? g.gif
nu nepykit, tiesiog dėmesio objektai skiriasi wink.gif 4u.gif
As su savo drugeliu ir gele ne kiek neisizeidziu tongue.gif kiekvienam savo. man tokie objektai taip pat nelabai idomus, taciau as kaip gamtos myletoja negaliu praeit ro ramiai tupinti drugeli biggrin.gif

QUOTE(motiejuke @ 2008 07 09, 22:06)
o cia prie Dusios, Dzukija  4u.gif
Man patinka smile.gif dangus labai ispudingas, bet kzkas akiai kliuna, tik nesuprantu kas

QUOTE(Getter @ 2008 07 09, 22:37)
Taigi mūsų Maltyzeris  biggrin.gif
Su nauju augintiniu 4u.gif geras vardas

QUOTE(Anasko @ 2008 07 09, 23:56)
Foto irgi is sodo  unsure.gif Negaliu nieko geriau sugalvoti su remu, ar toks tinka unsure.gif
Man tai netinka blink.gif platokas ir ramune susilieja su baltu remu. siaip idomi foto, bet man noretusi matyti truputi daugiau ramunes ir truputi maziau antro plano smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 07 10, 00:04)
mano siandieniniai ieskojimai:
Na jau paskutine bigsmile.gif kaifas..
o bet taciau, cia matyt smarkiai pazaista su ps? ne? kas man nepatinka, kad as ta pati galima padaryt grafiskai.. ir cia matau jau nebenuotraukas

QUOTE(sayonara @ 2008 07 10, 10:31)
pastaboms ir komentarams:
Nuotrauka man patinka smile.gif bet ziuredama i sia foto susimasciau - ar budama nescia noreciau tureti tokia savo albume? man jauciu tokia nuotaika butu per slogi, vis tik besilaukianti moteris turi spindeti laime, nors gali buti ir susimasciusi, bet vis tiek, turi jausti dziaugsma, o sioje foto as matau nusivylima.. gal neteisingi mano pamastymai, as dar ne mama smile.gif be to gal matau savaip
Atsakyti
Vakarykštė nuotrauka. Neįdomi,ar ne? unsure.gif ( o kodėl manęs nėra moksliukuose unsure.gif ?)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 10, 07:41)
žiūrint į tavo triušį, tau tikrai dar reikia daug mokytis.

biggrin.gif aš gi rašiau, kad fotografavau TIK parodymui, bet turbūt nepastebėjai tongue.gif
O mokytis man tikrai reikia - sutinku 4u.gif
Grethenn dėkui už sveikinimus mirksiukas.gif žiūrau paskutiniu metu tavo foto nerealios 4u.gif

P.S kai susitarsit dėl meeto trinsiu lauk žinutes, šioje temoje neturėtų būti tiek spam'o, tiesa mirksiukas.gif
Atsakyti
Susirupinau as del to antro plano isliejimo, pasakykit jus man, cia objektyvas kaltas, bodis neturi tam reiksmes ar turi nedidele?
Va Westos "islikti" fonas irgi labai susiburbuliaves.. Westa, tu 80tuku fotkinai, o objektyvas koks?
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 12:31)
blush2.gif  tai va kad as tik panelyte, drovu man  blush2.gif

niu gi... mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(Getter @ 2008 07 10, 12:41)
biggrin.gif  aš gi rašiau, kad fotografavau TIK parodymui, bet turbūt nepastebėjai  tongue.gif 

pastebėjau. aš atidžiai skaitau. tokio atsakymo ir tikėjausi iš tavęs.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 07 10, 12:13)
Vakarykštė nuotrauka. Neįdomi,ar ne? unsure.gif  ( o kodėl manęs nėra moksliukuose unsure.gif ?)

kodėl iš karto taip negatyviai mirksiukas.gif

o nėra todėl kad senas sąrašas buvo kaip ir pasenęs ir kurį laiką nenaudojamas, o kai sudarinėjom naują neatsišaukei, nors raginau tikrai ne vieną kartą tongue.gif na dabar gal vėl atnaujinsim, ar kaip g.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 12:46)
Susirupinau as del to antro plano isliejimo, pasakykit jus man, cia objektyvas kaltas, bodis neturi tam reiksmes ar turi nedidele?
Va Westos "islikti" fonas irgi labai susiburbuliaves.. Westa, tu 80tuku fotkinai, o objektyvas koks?

šiaip ne vienas dalykas turi, bet turbūt pagrinde objektyvas . Ir vakar Anasko skundėsi kad jai su jos 50-uku taip nesigauna, tai kiek pamenu buvo temoje šioje ar prie objektyvų minėta kad 50 f 1. 8 Nikono ir Canono skiriasi gan smarkiai smile.gif

Dėl Sayonoros foto vis galvoju, kažko kažkur jai trūksta, man ne tiek dėl nuotaikos, kiek gal kompoziciškai kažkaip nesusidėlioja unsure.gif O labiausiai kas man krenta į akis ir nelabai patinka, tai modelio rankų padėtis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 10 liepos 2008 - 12:01
QUOTE(bite maja @ 2008 07 10, 13:54)
pastebėjau. aš atidžiai skaitau. tokio atsakymo ir tikėjausi iš tavęs.
O as tikrai nejaukiai jausciausi, gal kam ir i dukras tikciau biggrin.gif man ir cia labai miela, sulaukiu daug patarimu, aciu visiems wub.gif

Bite, tada gali mane bart kokias as foto pas reksus dedu savo numyletiniu, net baisu darosi biggrin.gif gali ir dabar paziuret biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 10, 11:09)
keliu "skelbimą" iš anos temos. na, vilnietės aktyviau reiškitės  mirksiukas.gif dėl laiko galim apie pietus. kaip dėl kokios 13 val.?

man per anksti. aš bevelyčiau ne anksčiau 16-tos val. biggrin.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 10, 11:59)
Dėl Sayonoros foto vis galvoju, kažko kažkur jai trūksta, man ne tiek dėl nuotaikos, kiek gal kompoziciškai kažkaip nesusidėlioja  unsure.gif O labiausiai kas man krenta į akis ir nelabai patinka, tai modelio rankų padėtis  g.gif

blin, kaip tik dėl rankų padėties buvau rami - man tokia ramybė dvelkia. švelnumas.

Grethen, na nusivylimo ten tikrai nebuvo, jei pažinotum nėštukę, net minčių tokių nekiltų biggrin.gif
bet jei žiūrovui kilo tokių minčių, vadinasi, fotografas padarė diiiiideeeeelį broką biggrin.gif

ačiū komentavusiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 10, 13:04)
O as tikrai nejaukiai jausciausi, gal kam ir i dukras tikciau biggrin.gif man ir cia labai miela, sulaukiu daug patarimu, aciu visiems  wub.gif

Bite, tada gali mane bart kokias as foto pas reksus dedu savo numyletiniu, net baisu darosi biggrin.gif gali ir dabar paziuret biggrin.gif

aš tau ten velnių daviau tongue.gif o kol čia nuotraukų neįdėsi, tol nesakysiu nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 07 10, 13:13)
Vakarykštė nuotrauka.
Na man noetusi didesnio kontrasto tarp pirmo ir antro suniuko, arba noretus kad antras butu pirmas, o pirmas 2tram plane, nes dabar mazylio beveik nesimato, jis pasislemes zoele, labiau lenda i akis antrasis, taciau jis issiliejes. na sumaliau, gal supratai biggrin.gif

Klaipedoj buvau turiste praeive, bet nepasidrovejau uzfiksuot akimirkos biggrin.gif

"Jaunojo euforija" atrodo jis ruosiasi skraidzioti padebesiais g.gif

user posted image
Atsakyti
sanyonara, o mano idetos foto kaip tau? ten karpiau tavo ideta foto unsure.gif

Grethen, drasiau mirksiukas.gif
Atsakyti