sveikos gyvos,
atėjau jums padėkoti už temą ir receptėlius. Kažkaip labai jau nusibodo sintetinis gyvenimas - maistas, santykiai, jausmai. Kur tik pažiūrėsi - viskas netikra, nors ir labai dailu. Todėl norisi grįžti prie tikro, jaukaus, šilto, naminio, kadieninio...
Perskaičiau visus skyrelius, pasižymėjau, kas svarbu ir išbandžiau duoną rankiniu būdu. Šeimynai tiko ir patiko. Vyras sakė, kad labai panašu į jo močiutės keptą ir paskatino. O štai, visai neseniai iš kaimynų lenkų parvežę man Clatronic duonkepę (ši pasirodė kokybiška ir už prieinamą kainą, nes TP sakė jau gerus pusę metų duonkepių negauna). Labai džiaugiuosi, kad nereikia minkyti (neturiu aš tam sveikatos) ir nustatinėti kildymo temp (kai namie šalta, tekdavo kaip tais tą tešlą "pašildyti")..
taigi, mano išragauta - "mamytės" plikyta duonelė (kai plikinio dariau per pus mažiau, duona geriau kilo ir buvo sausesnė, kai pagal receptą - drėgnoka), pikantišką su žolelėmis (kur įeina viduržemio jūros prieskoniai ir rozmarinas (kaip tyčią jį auginau ir nžnojau kur panaudot
). Kepiau Sonatinos bandeles su cinamonu bei pudingu (seilė tįsta prisiminus...), o duonkepėje išmėginau, manau, nomkės duonelę su sėlėnomis ir saulėgrąžomis bei pusrytinę duonele (kuri jai nepatiko, bet patiko jos tėčiui
). Pusrytinę kepiau su taimeriu - labai bijojau, kad pienas neužrūgtų, ale gavosi labai gerai ir mane pažadino gardus kvapas
Tačiau kepti duonelę su jogurtu, kiaušiniais, rytuj kažkaip nedrįstu - kaži nesugęs jie ten? Nes ir instrukcijoj parašyta - jei kepi su taimeriu, nenaudoti greit gendančių produktų.
Dabar labai norėčiau vadinkime "sočiosios" duonelės ar duonelės prie vyno (pirkau kažkada lyg Iki), ji pilna kumpio, sūrio, alyvuogių, o pati tokia drėgna ir nelabai balta, bet, manau, tamsesnė dėl priedų patapo... Jei atmintis neapgauna, ją tikrai Iki pardavinėjo per Velykų šventes...
Dar knieti iškepti su sėklomis ir morkų tarkiais.
O dabar pasirodysim, ko išmokom
Sėlenu batonas
pusrytinė duonelė
tiesa, kai įjungiau stiprų apskrudimą, paskrudo ir viršus, nors, man ir tas šviesus netrukdo skoniui...
Kai išmoksiu, pasidalinsiu naujienomis su jumis. Instrukcijoj buvo prancūziško batono receptas, reiks išmėgint, nes maniškis jį labai mėgsta, o dabar, kai taip užbrango, neleidžiu pirkti