Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Katu @ 2008 09 23, 20:58)
Savaitgalį kepėm picą pagal Portukės receptą.
Dariau iš kvietinių ir rupių miltų per pusę. Šoninės nedėjau visai, vietoj jos įpyliau šaukštą alyvų aliejaus. Miltų man trūko, tad kočiojant jų dadėjau.
Ant picos viršaus - kumpis, svogūnai, šviežias bazilikas. Man labai skani, vyrui pagrindas buvo kietokas. Tiesa, iškeptą picą aptepiau sviestuku (kampus, kad nebūtų labai sausi).


Miltų nereikėjo dadėt, būtų minkšta buvus. Tik kočiot tada sunku, as net nekočioju, o tiesiog ištampau rankom ir viskas.
Atsakyti
Vakar kepiau duona su alyvuogemis. Visai nieko tokia, minkstutele thumbup.gif
Stai receptas, gal kas susigundys:

300ml (1 1/4 puodelio) silto vandens
1 saukstelis druskos
450 g (4 puodeliai) miltu
2 sauksteliai sausu mieliu
1/4 saukstelio juoduju pipiru
1/2 saukso dziovintu raudoneliu arba 1 saukstas svieziu
1 saukstas alyvuogiu pastos
1 saukstas svieziu smulkintu petrazoliu
50 g (1/3 puodelio) stambiai sukapotu juoduju alyvuogiu
1 saukste alyvuogiu aliejaus pakepinto 1 sukapotu svoguno

Alyvuoges, petrazoles ir pakepinta svoguna su aliejumi dejau minkymo pabaigoje, po signalo, o alyvuogiu pastos neturejau, bet ir be jos visai sauniai gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 09 11, 15:14)
Gali buti, kad netiks, as tiesa sakant nesu macius tos melasos, tai nezinau, kas per sirupas.. blush2.gif . o su kava ir kakava bandziau, radau recepta kazkur pirmojoje temoje apie duonos kepima.. bet man nepatiko, spalva gal ir grazi gaunasi, bet priduoda kazkokio kartumo.. schmoll.gif


Melasa yra tarpinis produktas, gaminant cukru. Kaip nustebau, kad ji labai sveika. Turi labai daug calcio, magnio ir gelezies. Tai nupirkau ir seriu vaikus. Tik tas specifinis skonis truputi baido.
Jos ankciau "gaudavom" is Kauno "Ragucio"(lyg taip vadinosi) alaus gamyklos lotuliukas.gif
Juk alaus gamyklu Lietuvoj yra. Bet va cukraus gamykos ar dirba tai nezinau. g.gif Tai gal ten galima nusipirkti?
Bandysiu savaitgaly ta juoda duona kepti.
Atsakyti
Sveikos duonos kepejos smile.gif
Jungiuos ir as i jusu buri. Ateinu su klausimais.
Pirmam kepimui rinkausi "brioš" arba sviestine duona. (receptu knygelese,kurios buvo pridetos prie duonkepes jos kazkodel pavadintos skirtingai ) Kepaliukas rodos iskilo nebuvo jokiu sukietejimu tik...virsus liko baltas...sonai graziai paskrudo.
Siandien bandziau kepti duona su alum is jusu pasiulytu receptuku. Atsiprasau nepasizymejau nikais kurios receptukas tai buvo.
Vel tas pats duonytes virsus baltas sad.gif Turbut nemoku parinkti reikiamu programu sad.gif Gal kas is kaunieciu pamokytu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2008 09 30, 17:19)
Kepaliukas rodos iskilo nebuvo jokiu sukietejimu tik...virsus liko baltas...sonai graziai paskrudo.

O kokią apskruzdinimo programą pasirenki? Jei žemiausią, tai taip ir bus. Aš ją renkuosi pyragams, o duonai renkuosi vidutinę ax.gif

Jei neaišku ką parašiau, tai nufotografuok savo duonkepės priekį arba bent jau prašyk tikslia kokią turi, gal internetę rasiu ir paaiškinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesitikejau tokio greito atsakymo aciu.
Nezinau koks buvo skurdinimas uzdetas kai kepiau...dabar jau matau kur ji ziureti biggrin.gif biggrin.gif Sudejau produktus ir bandau dar karteli.
Atsakyti
Pamatysi, kaip bus thumbup.gif
Atsakyti
Galbut tai, kad neapskrunda duonytes virsus, priklauso nuo duonkepes tipo. As turiu Moulinex duonkepe, su kuria galima pasirinkti 3 apskrudimo lygius, bet betkuriuo atveju virsus lieka gan baltas palyginus su kepaliuko sonais ir apacia, kurie apskrunda kuo puikiausiai.. Na, man tai tas problemos nesudaro smile.gif o labai norint apsrudinti ir virsu, iskepusi kepaliuka galima 5 minutems ikist i orkaite, ijungus griliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kobriukas @ 2008 09 10, 14:26)
Sveikos visa saivaite valgau super skane duonyte bet va niekaip neprisiruosiu parasyt recepto  ax.gif
Plikinys:
125g rupiu ruginiu miltu
2 v.s. Malt extract
1 v.s. Molasses
2 v.s. kmynu(galima ir daugiau galima ir visai nedeti, cia jau skonio reikalas)
350ml verdancio vandens
viska gerai ismaisom kad nebutu miltu susokusiu gabalu  thumbup.gif  ir paliekam atausti .
Ataususi supilam i duonkepe ir dadedam:
300g rupiu ruginiu miltu
100g kvietiniu miltu
2-3 v.s. saulegrazu(galima ir nedeti)
1 a.s druskos
1 v.s cukraus (kaupina)
1 v.s alyvu aliejaus
1.5 a.s sausu mieliu(pas mane toks plastikinis dvigalis saukstas prie kepimo masinos buvo tai vienam gale tipo arbalinis sauktelis tai as jo 1,5 ir dedu)
Skanaus!



Kepiau sia duonele. Man skani, o vaikai sake, kad persaldi blink.gif . Kepsiu vel, bet su maziau cukraus.
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 09 30, 20:10)
Pamatysi, kaip bus  thumbup.gif

Ir iskilo, ir virsus apskrudo gavosi grazuolis kepaliukas wub.gif
Kol atradau kaip ka spaudyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 09 30, 20:17)
Galbut tai, kad neapskrunda duonytes virsus, priklauso nuo duonkepes tipo. As turiu Moulinex duonkepe, su kuria galima pasirinkti 3 apskrudimo lygius, bet betkuriuo atveju virsus lieka gan baltas palyginus su kepaliuko sonais ir apacia, kurie apskrunda kuo puikiausiai..  Na, man tai tas problemos nesudaro smile.gif  o labai norint apsrudinti ir virsu, iskepusi kepaliuka galima 5 minutems ikist i orkaite, ijungus griliu smile.gif


As tik pasiskolinau duonkepe. Ir pas mane tas pats. Nesvarbu koki apskrudinimo lygi pasirenku. Vaikai tai protestuoja, kad kepu duonkepej. O siaip visada kepu orkaitej. Man duonkepe patiko tik tuo, kad tesla gerai paruosia. Taip kad dar neapsisprendziau ar man reikia to tokio didelio daikto, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2008 09 30, 20:02)
Kepiau sia duonele. Man skani, o vaikai sake, kad persaldi blink.gif . Kepsiu vel, bet su maziau cukraus.

malonu kad patiko mirksiukas.gif na pas mane visi megsta salduma rolleyes.gif o man paciai tai irgi galetu buti maziau saldi ax.gif bet manau kad galima salyklo maziau deti o cukraus kieki toki pati palikt mirksiukas.gif
Atsakyti