QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 05, 17:48)
dar vienas daznai cia pasikartojantis patarimas Nerytei - skaityti temą
panterele35 - darau pagal ru saito rekomendacijas, trule man rodos yra isvertusi ta raugo recepta (kur bene 8 dienas reikia rauginti).
Kai dariau jau tris kartus, tai net proporciju labai nesilaikau.
Svarbu - laikyti tikrai siltai (labai tinka pvz vonia).
Naudoti ne vandentiekio vandeni (as naudoju is buteliu).
Stiklaini ir sauksta, kuriuo maisau rauga nupilu verdanciu vandeniu.
Darau "tvirto tipo rauga", tai jis iki pradedant rugti - toks tvirtas rutuliukas (bet suformuotas saukstu), kai ima pustis - uzpildo stiklaini (na, nebebuna rutuliukas), per stiklo sienele matosi daug pusleliu, ta tesla akyja...
O kodel tu saviski ismeti? Po keliu dienu? Kaip ia rase - ismest reikia nebent jei spalva pasidaro itartina (raudona, melyna, zalia) arba yra aiskus pelesis...
Dar- visada dedu kazkiek rupiai maltu miltu (matyt, juose daugiau naturaliu mieliu nei tuose isbalintuose...)
Abu kartus dariau is ruginiu miltu, receptus emiau ir is lt saito, cia buvo ideta nuoroda, ir is rusisko saito, abu kartus tik pirma para kazkas panasaus daresi, (burbuliukai radosi), po to sustodavo, nei rugdavo nei kvapas rasdavosi nemalonus, ir vonioj laikiau, antras raugas vonioj buvo net iskipes is sloiko, o kai tik pernesiau i kambari atgal susitrauke, ir nustojo rugti, buvo gaila ismesti antra "rauga" vadinama, tai sudejau i tesla, bet man ji neiskele duonos, duona gavosi kaip plytos gabalas, sunkumas, kad galva galima suskaldyti. Be to receptuose rasoma,kad raugas turi buti grietines tirstumo, tai kaip padaryti "tvirta rauga"?
Papildyta:
QUOTE(triule @ 2009 02 07, 23:37)
pirmakart bandziau kept keksa duonkepej- tai snipstas gavosi

pats viduriukas minkstas, skystas, neiskepes, virsus baltas,o sonai iskepe (daugiau nereik),rudi. perpjoviau ji pusiau- teko pabaigt kepti orkaiteje. nu tai jau kitas vaizdas- ir virsus parudavo, atsigavo keksiukas

daugiau kepiniu su kepimo milteliais mano duonkepe nematys
As kepiau keksa duonkepej, viskas gavosi ciki

, yra cia nuotrauka ideta, sian vel kepu, tikiuosi antras kartas irgi gausis ciki