QUOTE(Emile @ 2008 07 21, 20:37)
Labai skanią girą mano vyras gamina iš skysto giros koncentrato (ekstrakto), kurį galima nusipirkti popieriniame įpakavime prie giros, didžiuosiuose prekybos centruose, ją gamina kažkokia Suomijos kompanija, o Lietuvoje tik supakuoja. Sudėtis - miežių salyklas, ryžių salyklas, apynių ekstraktas, vanduo, alaus mielės. Beje, kartais šio mišinio dedu ir į kai kuriuos duonos receptus. Iš to pakelio galima pasigaminti 9 litrus giros, kainuoja apie 3 litus, o dabar berods akcija Rimi parduotuveje buvo, tai prisipirko už 2 litus ar panašiai. Tikrai skani, naturali, tikro senovinės giros skonio. Vadinasi berods Gera gira, tik nesupainiokite su kitu pakeliu, kuriame ne ektraktas, o sausas mišinys salyklas ir duonos trupiniai, šį irgi bandėme - nepatiko. Mano vyras anksčiau gamindavo girą ir iš duonos, bet, nors ir įdomu, daug terlionės, iš pakelio gaunasi tokia pat skani ir pagaminti paprasta, verta ir vasaros dieną puikiai atgaivina. Tiesa, aš šią girą, nors ir labai mėgstu, geriu retai, nes riboju saldžius gėrimus.
Taip, išbandėme šią girą, tikrai labai skani . Ir pagaminama greitai, ir kaina nedidelė.
Duonkepes jau internete apžiūrėjau. Dabar kurią dieną reikės nuvažiuoti ir nusipirkti. Vyras buvo nustebęs, kai papasakojau apie norą duoną kepti.