Na, kaip ir žadėjau, šiandien išsikepiau
Sviestinės bandelėsOriginalus receptas čia1 puodelis vandens
1 didelis kiaušinis
1 a.š. citrinos sulčių
1/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros
1/4 a.š. druskos
4 V. Š. cukraus
3 V.Š. grietinėlės kavai miltelių arba pieno miltelių
2 V.Š. bulvių dribsnių (arba miltelių)
3 1/4 puodeliai duonos miltų
1 V.Š. sausų mielių
1. Sudėkite visus ingredientus į duonkepę pagal duonkepės gamintojų rekomendacijas
2. Pasirinkite tešlos minkymo ciklą
3. Kai baigiasi minkymo ciklas, išimkite tešlą ant truputį miltais pabarstytos lentos, supjaustykite į 12-24 gabalėlius.
4. Suformuokite kiekvieną gabalėlį į rutuliuką ir dėkite į truputį riebalais išteptas keksiukų formeles.
5. Uždenkite ir leiskite pakilti iki kol bandelės padvigubės (apie 50-60 minučių)
6. Kepkite iki 190 laipsniu įkaitintoje orkaitėje 10-20 minučių (priklauso nuo dydžio) arba iki kol bandelės pageltonuos (mažesnės bandelės iškepa per apytiksliai 10 minučių, o didesnės per kažkur 20 minučių).
7. P.S. galite bandeles prieš kepant aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu (1 kiaušinis + 3 V.Š. vandens) ar ką tik iškeptas aptepti tirpintu sviestu. Taip pat galite apibarstyti bandeles sezamo sėklomis arba aguonomis (prieš tai ištepkite kiaušinio ir vandens plakiniu).

P.S. Aš dėjau 1/4 a.š. druskos, Aptamil pieno miltelius. Skanios, saldžios, purios bandelės. Kepiau silikoninėse formelėse, dariau 19 bandelių. Manau, galima dėt tiesiai į skardą, nebūtinos tos formelės. Aptepiau plakiniu, o aguonom pabarstyt pamiršau