Mergytes, sakykit, gal kuri zinote, kaip uzsimaisyti tesla toms Maximos bandelems su lasinukais? MB labai jos patinka, tai sakau, gal iseitu issikepti... Gal kuri turit koki panasu recepteli?
QUOTE(Žuvelė @ 2008 12 30, 14:07)
Mergytes, sakykit, gal kuri zinote, kaip uzsimaisyti tesla toms Maximos bandelems su lasinukais? MB labai jos patinka, tai sakau, gal iseitu issikepti... Gal kuri turit koki panasu recepteli?
Manau, drasiai daryk kazkuri is Sonatinos mociutes mielines teslos receptu variantu, o i idara idek pakepintu lasinuku su svogunais

ziemos ugnele - as kai darau plikyta duona ir nakciai - i plikini supilu recepte nurodyta vandeni ir suplaku i buzele, o tada jau ant virsaus pilu miltus ir t t. Kitaip tikrai - plikinys susoka i gumula ir ji sunkiai ismaiso.
Jau tam nurodytam ru psl tiek receptu
visiems metams uzteks, tik kopijuoju ir studijuoju. Radau 'Tvirto' (teslinio) raugo recepta - tuoj darysiu. Ir dar labai gundo 'bezdzioniu' duonele, va, suvalgysim ka turim - ir gaminu...
Naujosios mergaites - prasom skaityti tema - viskas paaiskes ir ideju gausite, nesikartokime
Jei jau labai reikia skubios pagalbos - gal kam az prasome, nes vienas per ta pati tik tema uzkemsa.
Jau tam nurodytam ru psl tiek receptu

Naujosios mergaites - prasom skaityti tema - viskas paaiskes ir ideju gausite, nesikartokime

Jei jau labai reikia skubios pagalbos - gal kam az prasome, nes vienas per ta pati tik tema uzkemsa.
QUOTE(Žuvelė @ 2008 12 30, 15:07)
Mergytes, sakykit, gal kuri zinote, kaip uzsimaisyti tesla toms Maximos bandelems su lasinukais? MB labai jos patinka, tai sakau, gal iseitu issikepti... Gal kuri turit koki panasu recepteli?
as tai naudoju toki recepta:
500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.
Sveiki,
Idedu juodos duonos nuotrauką, pagal Kriss kepėm - aš tikėjausi "tikresnio" skonio, ta prasme panašesnio į juodos duonos, bet mane matyt veikia tai, akd ten yra kavos ir kakavos dėta, man kažkaip "netikra" atrodo
[attachmentid=167080]
Idedu juodos duonos nuotrauką, pagal Kriss kepėm - aš tikėjausi "tikresnio" skonio, ta prasme panašesnio į juodos duonos, bet mane matyt veikia tai, akd ten yra kavos ir kakavos dėta, man kažkaip "netikra" atrodo

[attachmentid=167080]
Žiemos ugnele, o tu kepei tą duonelę kur prie duonkepės receptas, kur reikia naudoti 4-5 programas (su ruginiais mitais)? Ar tau gavosi? Man kazkokia neiskepusi, nepakilusi...
Mama_Greta ačiū, reikės pabandyti
Mama_Greta ačiū, reikės pabandyti

QUOTE(Žuvelė @ 2008 12 30, 22:53)
Žiemos ugnele, o tu kepei tą duonelę kur prie duonkepės receptas, kur reikia naudoti 4-5 programas (su ruginiais mitais)? Ar tau gavosi? Man kazkokia neiskepusi, nepakilusi...
Mama_Greta ačiū, reikės pabandyti
Mama_Greta ačiū, reikės pabandyti

aha, gavosi



hm... reikes man dar karta bandyti tada... ačiū

QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 30, 23:52)
aha, gavosi
del iskilimo nu iskilo, siaip skani labai buvo
as Kifle ragelius snd isbandziau pas drauge, kartu kepem, super, manau su kokia desrele ar lasinukais isvis niam niam butu, ar obuoliu, nes ji nei saldi nei nesaldi, viskam tinka 



perkaitinau savo rauga
, paziurejau, kad reikes, dadejau miltu - sakau - palaikysiu siltai, kad suaktyvetu, tai pastaciau i bliuda su vandenu, o ji - ant virykles
ir pamirsau 
reiks is naujo daryt...
o planavau rugine duona kept...
dar - bezdzioniu duona...
ech...



reiks is naujo daryt...
o planavau rugine duona kept...
dar - bezdzioniu duona...
ech...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 01 01, 19:41)
as ja irgi iskart pastebejau, lb jau skaniai atrodo, kai issikepsi, pasakysi ar verta uzsiimt

o raugui vis ruosiuos moraliskai, bais tingiu, net recepto neskaiciau dar


Sveikos kepėjėlės 
Dar viena naujokė jungiasi į jūsų gretas
Prisiskaičius jūsų šnekų, receptų ir prisižiūrėjus jūsų duonyčių, išsiprašiau Kalėdų senelio duonkepės
Tai va jau kelinta diena "plušu"
Kol kas balta duona gaunasi geriausiai, o va su rugine tai vis nesiseka.
Pirmą kartą kepiau Nomkės ruginę, kur jos tėvui patinka
Bet man visiškai nevykusi gavosi, ir neiškilo, ir kažkokia sūri gavos, gal ką recepte sumaišiau... Na bet jos turbūt nebekepsiu. O va pora kartų jau bandžiau kepti panašią į Borodino duoną, ir abu kartus man ji sukrito per vidurį. Vieną kartą kepant, mano manymu buvo per daug miltų, nes vos maišė, tai šiek tiek įpyliau vandens ir dar pati pamaišiau. O antrą kartą man pasirodė per skysta, bet galvojau, kad gal ir turi taip būti, nors gerai išsimaišo. Ir prieš kepant buvo labai gražiai iškilus beveik iki pat dangčio....
Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Ir kvietinius miltus kol kas naudoju 550D, nes C neradau (bet balta duona su jais visada puikiausiai gaunasi) O ruginius pirkau ekologiškus, bet ten neparašyta kokio tipo... Tai net nežinau ar čia tie tipai tik kvietiniams miltams būna išskirti?
Ir va receptas:
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
Gal jūs patyrusios turite patarimų, kur čia galėtų problema būt? Šita duona šeimynai labai patiko, todėl turiu ištobulint
Padėkit prašau

Dar viena naujokė jungiasi į jūsų gretas



Pirmą kartą kepiau Nomkės ruginę, kur jos tėvui patinka

Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Ir kvietinius miltus kol kas naudoju 550D, nes C neradau (bet balta duona su jais visada puikiausiai gaunasi) O ruginius pirkau ekologiškus, bet ten neparašyta kokio tipo... Tai net nežinau ar čia tie tipai tik kvietiniams miltams būna išskirti?
Ir va receptas:
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
Gal jūs patyrusios turite patarimų, kur čia galėtų problema būt? Šita duona šeimynai labai patiko, todėl turiu ištobulint


QUOTE(Monciuke @ 2009 01 01, 22:01)
Sveikos kepėjėlės 
Dar viena naujokė jungiasi į jūsų gretas
Prisiskaičius jūsų šnekų, receptų ir prisižiūrėjus jūsų duonyčių, išsiprašiau Kalėdų senelio duonkepės
Tai va jau kelinta diena "plušu"
Kol kas balta duona gaunasi geriausiai, o va su rugine tai vis nesiseka.
Pirmą kartą kepiau Nomkės ruginę, kur jos tėvui patinka
Bet man visiškai nevykusi gavosi, ir neiškilo, ir kažkokia sūri gavos, gal ką recepte sumaišiau... Na bet jos turbūt nebekepsiu. O va pora kartų jau bandžiau kepti panašią į Borodino duoną, ir abu kartus man ji sukrito per vidurį. Vieną kartą kepant, mano manymu buvo per daug miltų, nes vos maišė, tai šiek tiek įpyliau vandens ir dar pati pamaišiau. O antrą kartą man pasirodė per skysta, bet galvojau, kad gal ir turi taip būti, nors gerai išsimaišo. Ir prieš kepant buvo labai gražiai iškilus beveik iki pat dangčio....
Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Ir kvietinius miltus kol kas naudoju 550D, nes C neradau (bet balta duona su jais visada puikiausiai gaunasi) O ruginius pirkau ekologiškus, bet ten neparašyta kokio tipo... Tai net nežinau ar čia tie tipai tik kvietiniams miltams būna išskirti?
Ir va receptas:
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
Gal jūs patyrusios turite patarimų, kur čia galėtų problema būt? Šita duona šeimynai labai patiko, todėl turiu ištobulint
Padėkit prašau 

Dar viena naujokė jungiasi į jūsų gretas



Pirmą kartą kepiau Nomkės ruginę, kur jos tėvui patinka

Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Ir kvietinius miltus kol kas naudoju 550D, nes C neradau (bet balta duona su jais visada puikiausiai gaunasi) O ruginius pirkau ekologiškus, bet ten neparašyta kokio tipo... Tai net nežinau ar čia tie tipai tik kvietiniams miltams būna išskirti?
Ir va receptas:
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
Gal jūs patyrusios turite patarimų, kur čia galėtų problema būt? Šita duona šeimynai labai patiko, todėl turiu ištobulint


labukas na tesla sitai duonikiai tikrai gan sunkiai maisoma


