na va, as sventems kepiau juodos rugines duonos ir duonos su bulviu kose (pagal bulviniu bandeliu recepta, perskaiciuotos duonkepei vienam kepaliukui). Rugine dariau su kvietiniu raugu (tik toki turejau), dar idejau saukstuka mieliu del viso pikto (na, sakau, gal ruginis raugas stipresnis buna?

) ir kokius 50g rupiu miltu. Gavosi tikrai skani rugine duona, panasi i dzuku ar kauno, nevisiskai tamsi, nesuprantu, ko is tiesu deda i tas namines rugines, kad jos tokios juodos gaunasi... speju, vis tik, salyklo... Dar uosvienes paklausiau, kame reikalas, tai ji sake, kad kai augindavo savo rugius, tai duona tokia tikroviska budavo, o kai eme pirkti, tai jau ne tas.... sakau, gal kokie kvietrugiai ten parduodami?

Dar kepiau toki pagerinta batona su riesutais, razinomis ir cinamonu - sita geri tai apsisukdama valgiau su sviestu prie arbatos.
Foto ir detales bus veliau - kai vaikus suguldysiu

As duona laikau maiselyje, duonineje. Paprastai per 3 dienas suvalgom, tai nespeja pasenti...