Gal galit kas parekomenduoti juodos duonos receptuka, kuris butu nelabai sudetingas ir laiko daug neuzimtu(damute mano oziuku pilna, nelabai leidzia ka veikti) nes db rytais prancuziskas batonas eina labiausiai citrininio pyrago nekepiau, paskaiciau kad vienai nesigavo ir vis ikvepimas man jam neateina, nors citrinu namie pilnas saldytuvas
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 18, 17:19)
citrininio pyrago nekepiau, paskaiciau kad vienai nesigavo ir vis ikvepimas man jam neateina, nors citrinu namie pilnas saldytuvas
Įdėkit tą citrininio pyrago receptą, aš išbandysiu per savaitgalį
O duoną bandyk mamytės, neužima ji tiek laiko, kiek atrodo, aš ją net pusryčiams programuoju
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 18:23)
Įdėkit tą citrininio pyrago receptą, aš išbandysiu per savaitgalį
O duoną bandyk mamytės, neužima ji tiek laiko, kiek atrodo, aš ją net pusryčiams programuoju
O duoną bandyk mamytės, neužima ji tiek laiko, kiek atrodo, aš ją net pusryčiams programuoju
Nu gundo mane, ta mamytes duona nu uzdesiu rytoj rytui ale ir juodos noriu, nes damute nieko nevalgo tai gal bent juoda duona pakramtys
receptas butu toks to pyrago
3 kiausiniai
70gr sviesto
1/2 arb.s. druskos
195gr cukrus
320gr miltai
2.5a.s. kildinimo medziaga
citrina(sultys+zievele)
pakti kiausinisu su cukrumi ir druska kol susidarys putos
Pas mane 9 programa
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 18, 17:28)
receptas butu toks to pyrago
Jau aparats dirba Parasysiu atsiliepimus, jei grazi gausis, tai ir nufotografuosiu. raso, kad uztruks 2:50 val.
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 19:00)
Jau aparats dirba Parasysiu atsiliepimus, jei grazi gausis, tai ir nufotografuosiu. raso, kad uztruks 2:50 val.
tai jau lauksiu atsiliepimu as bandysiu tada irgi...rytojui uzdesiu
o pas mane citrininio pyrago receptas biski kitoks:
3 kiausiniai,
220 g cukraus,
ziupsnelis druskos,
90 g sviesto,
340 g miltu,
2,5 a.s. kepimo milteliu
1 citrinos sultys ir zievele
kiausinius suplakti su cukrum ir druska, supilti i duonkepe ir sudeti likusius produktus
Kepa 1val 20 min
Nesakyciau, kad jis visiskai nesigavo - skanus, bet visai neiskiles.... norisi biskiuka puresnio
Katu, laukiu atsiliepimo, gal verta pabandyt pagal ana recepteli
Papildyta:
O su kokia tavo duonkepe? turbut ne Moulinex? Ir su kokia programa kepi? nes pas mane tai pyragams/keksams skirta programa daug trumpesne....
3 kiausiniai,
220 g cukraus,
ziupsnelis druskos,
90 g sviesto,
340 g miltu,
2,5 a.s. kepimo milteliu
1 citrinos sultys ir zievele
kiausinius suplakti su cukrum ir druska, supilti i duonkepe ir sudeti likusius produktus
Kepa 1val 20 min
Nesakyciau, kad jis visiskai nesigavo - skanus, bet visai neiskiles.... norisi biskiuka puresnio
Katu, laukiu atsiliepimo, gal verta pabandyt pagal ana recepteli
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 19:00)
Jau aparats dirba Parasysiu atsiliepimus, jei grazi gausis, tai ir nufotografuosiu. raso, kad uztruks 2:50 val.
O su kokia tavo duonkepe? turbut ne Moulinex? Ir su kokia programa kepi? nes pas mane tai pyragams/keksams skirta programa daug trumpesne....
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 18, 18:59)
O su kokia tavo duonkepe? turbut ne Moulinex? Ir su kokia programa kepi? nes pas mane tai pyragams/keksams skirta programa daug trumpesne....
Clatronicas
Man irgi keistak čia taip ilgai š mala, ryškiai nieko nesigaus, nes keksų taip ilgai minkyt nereik Jis čia kaip mielinę tešlą - pamaišo, pakildo, pamaišo, papypsi razinom, dabar kildina Programa 10 - keksams. Bet kažkodėl man ji primena labai saldžių bulkų programą, gal kažkas blogai suprogramuota
QUOTE(vaiduliuke @ 2008 02 26, 09:48)
Kepiau duoną iš rupių kvietinių miltų. Neatsidžiaugiu. Kokia ji nereali
310 g pieno ar pasukų;
1 a.š. druskos
2 v.š.cukraus
540 g. rupių kvietinių miltų
2 v.š. sėlėnų
Po 2 v.š. linų sėmenų ir sezamo sėklų
5,5 g mielių
Šią duoną lengviau virškina, nei iš baltų valytų miltų.
radau nuorodą apie Ustukių miltus:
http://ausis.gf.vu.l.../078/07ust.html
310 g pieno ar pasukų;
1 a.š. druskos
2 v.š.cukraus
540 g. rupių kvietinių miltų
2 v.š. sėlėnų
Po 2 v.š. linų sėmenų ir sezamo sėklų
5,5 g mielių
Šią duoną lengviau virškina, nei iš baltų valytų miltų.
radau nuorodą apie Ustukių miltus:
http://ausis.gf.vu.l.../078/07ust.html
ka tik sia kepiau. skani tikrai, bet gal i salduma tokia , tai su kokiais lasiniais bandziau pries prasidedant kepimo programai isimt tuos teslos maisytuvus is indo: tesla bijodama isemiau, nes buvo pakilus labai, o kai paemiau, subliusko.bet perminkiau pora kart ir idejau atgal. duona iskepe gerai, bet vos as ja is indo iskraciau - prikepe tie galiukai (ant kuriu dedasi maisytuvai), nes jie nedengti teflonu
QUOTE(kobriukas @ 2008 04 30, 17:03)
na va truputi laik yra tai pirma receptuka idesiu o kaip vaikas prabus padarysiu nuotrauka savo duonytes
Duonyte panasi i Borodino duona
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
na as kaip visada dariau isradimus tai i ruginius miltus damaisiau ruginiu sėlenu tik labi iskilo ir kepant sukrito virsus gal but per mazai miltu buvo arba perdaug salyklo ...bet pati duonike tai pasaka
Duonyte panasi i Borodino duona
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
na as kaip visada dariau isradimus tai i ruginius miltus damaisiau ruginiu sėlenu tik labi iskilo ir kepant sukrito virsus gal but per mazai miltu buvo arba perdaug salyklo ...bet pati duonike tai pasaka
ryt gal bandysiu sia, tik idesiu Borodino duonos neatsiejamo prieskonio- kalendros
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 20:32)
Clatronicas
Man irgi keistak čia taip ilgai š mala, ryškiai nieko nesigaus, nes keksų taip ilgai minkyt nereik Jis čia kaip mielinę tešlą - pamaišo, pakildo, pamaišo, papypsi razinom, dabar kildina Programa 10 - keksams. Bet kažkodėl man ji primena labai saldžių bulkų programą, gal kažkas blogai suprogramuota
Man irgi keistak čia taip ilgai š mala, ryškiai nieko nesigaus, nes keksų taip ilgai minkyt nereik Jis čia kaip mielinę tešlą - pamaišo, pakildo, pamaišo, papypsi razinom, dabar kildina Programa 10 - keksams. Bet kažkodėl man ji primena labai saldžių bulkų programą, gal kažkas blogai suprogramuota
Tai jau tikrai keistoka.. pas mane tai kelias minutes pamaiso, kelias ramiai pastovi ir iskart kepa... Laukiam rezultato jau igaunu entuziazmo, bandysiu ta citrinini pyraga dar karta. O kokius miltus naudojai?
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 18, 20:10)
Tai jau tikrai keistoka.. pas mane tai kelias minutes pamaiso, kelias ramiai pastovi ir iskart kepa... Laukiam rezultato jau igaunu entuziazmo, bandysiu ta citrinini pyraga dar karta. O kokius miltus naudojai?
naudojau 550C. Liko pora minuciu, is kvapo ir vaizdo jauciu, kad bus siandien/ryt suniui svente
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 21:54)
naudojau 550C. Liko pora minuciu, is kvapo ir vaizdo jauciu, kad bus siandien/ryt suniui svente
tai jau isduok paslapty kur pirkai tokius miltus ir pasakykit jus man kur galima rasti pieno milteliu
QUOTE(Katu @ 2008 12 18, 21:54)
naudojau 550C. Liko pora minuciu, is kvapo ir vaizdo jauciu, kad bus siandien/ryt suniui svente
Chm keista, juk receptukas visai paprastas, turetu gautis.. o as savo pyraga kepiau is 405D miltu, jie lyg ir turetu lengviau iskilti, bet va... keksas tai skaniai gaudavosi, nors is esmes ji issikept visai nesudetinga ir orkaitej, nenaudojant jokiu duonkepiu - juk ir teslos minkyt nereikia..
Papildyta:
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 18, 22:04)
tai jau isduok paslapty kur pirkai tokius miltus ir pasakykit jus man kur galima rasti pieno milteliu
as vietoj pieno milteliu naudoju sojos pieno miltelius ir rezultatu esu visiskai patenkinta arba galima apseiti be milteliu - vietoj vandens pilti piena arba vandeni maisyti su pienu.