as kepu tokia pusrytine duonele, pagal senoje temoje rasta recepta (uzstatau ir rytui, tada pilu salta piena is saldytuvo):
Duona, Kepama aparate
Skliaustuose parašysiu kiek gramų ar mililitrų reikia 750 g. duonai.
1. Susmulkintas gabaliukais sviestas - 60g. (50g.)
2. Druska -2 arbatiniai šaukšteliai (1,5 a.š.)
3. Cukrus - 2,5 valgomieji šaukštai (2 v.š.)
4. Pienas - 310 ml (260 ml)
5. Miltai 550C tipo (jie skirti duonos ir bandelių kepimui) - 470 gr. (400 gr.)
6. Saulėgražų - aš dedu 3 v.š.
7. Mielės - 5g. arba 1,5 a.š. ( 1a.š.)
dedu ir moliugu seklu, ir sezamu...
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 11, 17:14)
pektino buna konditeriniu prekiu skyrelyje, prie visokiu zelatinu, vaniliniu cukru, mieliu ir pan. Ant pakuotes gali buti parasyta arba pektinas, arba uogieniu standiklis. o dar prie cukraus buna specialus cukrus uogienems virti, tai jis man rodos jau su pektinu paruostas.
supratau


pamirsau apie Kifle ragelius 
as juos kepu kada turiu laiko, buna sviezi ilga laika (na, iki kol suvalgom, o suvalgom per 2-3 dienas
) jie - ne saldus, tad tinka ir dzemo uzsitepti, ir desros uzsideti...

as juos kepu kada turiu laiko, buna sviezi ilga laika (na, iki kol suvalgom, o suvalgom per 2-3 dienas

daug kas raso, kad duona rytui uzsistato - tai jus ja silta valgot? lyg pamenu, jog mano mociute neleisdavo valgyti ka tik iskeptu mieliniu kepiniu, nes sunkiai virskina
kazkada ir as siltos duonos uzvalgiau, tai kazkaip sustojo man viskas


QUOTE(triule @ 2008 12 12, 09:48)
daug kas raso, kad duona rytui uzsistato - tai jus ja silta valgot? lyg pamenu, jog mano mociute neleisdavo valgyti ka tik iskeptu mieliniu kepiniu, nes sunkiai virskina
kazkada ir as siltos duonos uzvalgiau, tai kazkaip sustojo man viskas 


As buvau uzstaciusi 8 val ryto, o valgem kokia 10.30 tai buvo dar silta tokia


Merginos, į ką reiktų atkreipti dėmesį, perkant duonkepę? Ačiū.

QUOTE(vira @ 2008 12 14, 16:50)
Ziemosugnele,ar tavo duonkepėj galima maišyti tešlą koldūnams,picai?
Ar galima kepti su džiovintais vaisiais ir uogom,riešutais?
Ruošiuosi pirkti,kol kas apsistojau ties šiuo variantu,nes kepa prancūzišką batoną
Ar galima kepti su džiovintais vaisiais ir uogom,riešutais?
Ruošiuosi pirkti,kol kas apsistojau ties šiuo variantu,nes kepa prancūzišką batoną

aha, galima viska daryti



Šiandien pabandžiau užsiprogramuot Malsenos Daniškų bandelių mišinį. Šiaip gavos skani duonelė, tik labai korėta, tad įtariu, kad sudėty gali būt puriklių (nenagrinėjau sudėties, nes išmečiau pakelį). Dažiklių tikrai yra, nes spalva tokia oranžinė, nenatūrali. Pjaunant duona susilipina kaip pirktos "maximinės" (pjoviau jau atvėsusią gerokai, po kokių dviejų val. po kepimo pabaigos).
Vis dėl to daug skanesnė ta mamytės duona
Vis dėl to daug skanesnė ta mamytės duona

pritariu dėl *mamytės* duonelės
Išbandžiau keleta ruginiu duoneliu - visgi ši man skaniausia
jaučiu, todėl, kad drėgniausia... šiandien kepdama viena šaukštą cukraus keičiau serbentų džemu - nu skani gavos i vos vos rūgštelė jaučias
obuolienės neturėjau, kaip viena mamytė rašė - tai ir paeksperimentavau




Sveikutes,
parodau, ka mano duonkepe paskutiniu metu prikepe:
Raugintu kopustu duona su kmynais (smulkiai pjaustyti rauginti kopustai dedami kaip bet kuris kitas priedas.) Originalus receptas

Morku duona su moliugu seklom (galima kepti pagal bet kuri recepta, dali skyscio keiciant morku tarkiais. Dariau su rupiais miltais):

Plikyta *mamytės* duonelė su saulegrazu ir moliugu seklom:

Avizu duona:

Ragaisis su razinom ir dziovintom papajom (galima daryti pagal bet kuri saldzios duonos recepta, pridedant daug dziovintu vaisiu):

Dar kelios ne duonos, taciau idesiu, nes irgi dariau duonkepeje:
Sokoladinis keksas (is Malsenos misinio) su razinom:

Keksas "Zebras". Gaminimo technologija

parodau, ka mano duonkepe paskutiniu metu prikepe:

Raugintu kopustu duona su kmynais (smulkiai pjaustyti rauginti kopustai dedami kaip bet kuris kitas priedas.) Originalus receptas

Morku duona su moliugu seklom (galima kepti pagal bet kuri recepta, dali skyscio keiciant morku tarkiais. Dariau su rupiais miltais):

Plikyta *mamytės* duonelė su saulegrazu ir moliugu seklom:

Avizu duona:

Ragaisis su razinom ir dziovintom papajom (galima daryti pagal bet kuri saldzios duonos recepta, pridedant daug dziovintu vaisiu):

Dar kelios ne duonos, taciau idesiu, nes irgi dariau duonkepeje:
Sokoladinis keksas (is Malsenos misinio) su razinom:

Keksas "Zebras". Gaminimo technologija

QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 14, 16:02)
aha, galima viska daryti
o prancuziskas batonas cia super gaunasi
is vakaro vakar uzstaciau snd ryte su nutela kirtom, labai skanu buvo 



Sakykite, kokios firmos duonkepe jus turite ? Audziu ir as minti senio salcio tokio daikto paprasyti
