ziemos ugnele - bent jau maniskes duonkepes recepte prancuziska batona reikia kepti orkaiteje, tik tesla pasidaryti duonkepej, jei pas tave tas pats - ziurek - nieko neiskepsi isminkys, iskildys tau tesla, o tada - kociok batonus, ipjauk, pakildyk ir kepk orkaitej....
Niekada nemaciau prancuziska batono duonos formos
pasakok, kaip sekesi
Na, daugelyje duonkepiu yra prancuzisko batono programa iskaitant kepima. taciau kepant orkaiteje gal ir skaniau - daugiau traskios pluteles
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 19:49)
ziemos ugnele - bent jau maniskes duonkepes recepte prancuziska batona reikia kepti orkaiteje, tik tesla pasidaryti duonkepej, jei pas tave tas pats - ziurek - nieko neiskepsi isminkys, iskildys tau tesla, o tada - kociok batonus, ipjauk, pakildyk ir kepk orkaitej....
Niekada nemaciau prancuziska batono duonos formos
pasakok, kaip sekesi
Niekada nemaciau prancuziska batono duonos formos
pasakok, kaip sekesi
istiesu,tai labai skanus tas batonas gavosi ir plutele traski buvo su rama cream bonjur niam niam buvo tada isbandziau Katu saldzia bulka, tai viskas ciki buvo, tik as tundra ja karsta prapjoviau ir visa susmego db bandau uogiene virti, bet speju s...gausis jau db o tada nz ar snd, speju rytoj keosiu Nomkes duona su jogurtu
as tai uzsikabliavus ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...
tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...
na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...
na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 22:18)
as tai uzsikabliavus ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...
Kaip ta pusrytine duona atrodo? nerandu kazkaip receptuko
Ir tuos ragelius - uzprogramuoji tesla rytui ir kepi? ar kepi bet kada, bet ir ryte jie buna skanus?
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 23:18)
as tai uzsikabliavus ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...
tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...
na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...
na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
as tai vis dar su ta uogiene vargstu, 11 programa nepasitvirtino db ijungiau 10, bus matyt kas gausis jeigu s... desiu Nomkes duona su jogurtu....iskeps nakty, ale nieko, isjungsiu ir viskas.... arba gal rytoj tada geriau kepsiu, bus siltute ryte....o jeigu uzprogramuociau rytui, nieko neatsitiks, nu jogurtas ten ieina, nesuges gal?
laba dienuke
tai kompotas-dzemas-uogiene, net nz kaip cia pavadinti gavosi super namai kvepejo oi oi kaip skaniai....snd vaikui su vandenuku praskiedziau geria labai skaniai isbandziau dar Nomkes duona su jogurtum, uzstaciau kad ryte butu is vakaro, tai super, atsikeliau namai kvepia visi sviezia duonyte, o ir pati duonte labai skani gavosi rytojui bandysiu juoda duonele kazkokia tiesa kepu ne is 550C miltu, Nomkes duonai masiau 550D su 812 B, snd skambinau broliui kad alytuj i duonine palektu gal gaus tu 550C nes as kaune aplekiau 5 pardes ir neradau tokiu niekur
tai kompotas-dzemas-uogiene, net nz kaip cia pavadinti gavosi super namai kvepejo oi oi kaip skaniai....snd vaikui su vandenuku praskiedziau geria labai skaniai isbandziau dar Nomkes duona su jogurtum, uzstaciau kad ryte butu is vakaro, tai super, atsikeliau namai kvepia visi sviezia duonyte, o ir pati duonte labai skani gavosi rytojui bandysiu juoda duonele kazkokia tiesa kepu ne is 550C miltu, Nomkes duonai masiau 550D su 812 B, snd skambinau broliui kad alytuj i duonine palektu gal gaus tu 550C nes as kaune aplekiau 5 pardes ir neradau tokiu niekur
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 11, 12:43)
laba dienuke
tai kompotas-dzemas-uogiene, net nz kaip cia pavadinti gavosi super namai kvepejo oi oi kaip skaniai....snd vaikui su vandenuku praskiedziau geria labai skaniai
tai kompotas-dzemas-uogiene, net nz kaip cia pavadinti gavosi super namai kvepejo oi oi kaip skaniai....snd vaikui su vandenuku praskiedziau geria labai skaniai
gal receptuka mesteltum ? pas mane irgi yra ta programa, bet dar neismeginau...
Papildyta:
pas mane tai yra tokie receptukai prie duonkepes prideti:
1) 600g obuoliu, 600 g rabarbaru, 5 saukstai cukraus.
2) 750 g apelsinu, 600 g cukraus, 50 g pektino. tik idomu, ar cia apelsinai su zievelem turetu buti dedami? siaip esu girdejusi, kad jei mermeladas verdamas su zievelem, tai reiktu truputi sodos ideti...
sugunde cia mane pagaliau ismeginti ir sia programa
Papildyta:
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 11, 12:43)
tiesa kepu ne is 550C miltu, Nomkes duonai masiau 550D su 812 B, snd skambinau broliui kad alytuj i duonine palektu gal gaus tu 550C nes as kaune aplekiau 5 pardes ir neradau tokiu niekur
o kodel nepatinka 812B? as visada tik is tokiu ir kepu ir . o kazkada apziurejau parduotuviniu duonu etiketes, tai irgi pasirode, kad dazniausiai maisomi 812 su dar rupesniais miltais..
zinok ta marmelada ar kompota, nz kaip pavadinti, nes vakar buvo skystokas, snd tirstas, dariau is akies, apie 560gr uogu, as dejau saldytas tai nelabai visas sutryne, bet dar geriau nes nu kompotas su siektiek cielom uogytem gavosi....tad apie 300gr cukraus ir viskas...sudejau uogas, cukru ir uzstaciau 10 programa, apie valanda laiko ten kaitino, maise ir gavosi labai skaniai speju is ne saldytu uogu, nu pvz bananu, persiku kokiu, gautusi dar skaniau...o dejau vysnias, braskes, spanguoles ir bruknes nu tikrai labai skanu snd lietinius kepsiu bus vietoj uogienes...nes sutirstejo kaip ir minejau
kas del miltu tai as ir naudojau bent jau prancuziskai duonai 812B , bet cia visur raso 550 C kad reikia, bet ju net duoninej brolis nerado...tai kepsiu is situ visa laika, arba pamaisysiu su 550D ar 405D beroc ties, va to pektino as neturejau...beroc ci sutristintojas kazkoks bet ir be jos snd labai tirstas...tad glima apseiti
kas del miltu tai as ir naudojau bent jau prancuziskai duonai 812B , bet cia visur raso 550 C kad reikia, bet ju net duoninej brolis nerado...tai kepsiu is situ visa laika, arba pamaisysiu su 550D ar 405D beroc ties, va to pektino as neturejau...beroc ci sutristintojas kazkoks bet ir be jos snd labai tirstas...tad glima apseiti
na, pektino kaip tik turiu uzsilikusio nuo siumetiniu uogieniu virimo
bet kazin ar tuos marmeladus galima uzsukt i stiklainiukus ir laikyt ilgesni laika ar ten greitam sunaudojimui? pasidalink patirtim, jei pastebejai, ar duonkepe uzvirino ta uogu mase ar tiesiog pakaitino?
jauciu leksiu apelsinu pirkt, kaip tik sezonas
bet kazin ar tuos marmeladus galima uzsukt i stiklainiukus ir laikyt ilgesni laika ar ten greitam sunaudojimui? pasidalink patirtim, jei pastebejai, ar duonkepe uzvirino ta uogu mase ar tiesiog pakaitino?
jauciu leksiu apelsinu pirkt, kaip tik sezonas
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 11, 15:06)
na, pektino kaip tik turiu uzsilikusio nuo siumetiniu uogieniu virimo
bet kazin ar tuos marmeladus galima uzsukt i stiklainiukus ir laikyt ilgesni laika ar ten greitam sunaudojimui? pasidalink patirtim, jei pastebejai, ar duonkepe uzvirino ta uogu mase ar tiesiog pakaitino?
jauciu leksiu apelsinu pirkt, kaip tik sezonas
bet kazin ar tuos marmeladus galima uzsukt i stiklainiukus ir laikyt ilgesni laika ar ten greitam sunaudojimui? pasidalink patirtim, jei pastebejai, ar duonkepe uzvirino ta uogu mase ar tiesiog pakaitino?
jauciu leksiu apelsinu pirkt, kaip tik sezonas
nu man is tu uogu 560 gr gal ir cukraus isejo apie litras uogienes tos tai nu va snd su lietiniais nvalgysim...skiedziu maziukei vis pagerti o del uz virimo, nu duonkepe labai karsta buvo, bet uogiene nevire ne burbuliavo, tai del ilgesnio islaikymo net nz...galima jauciu bandyti, jeigu su tuo pektinu gal ir isbus o kur jo yra pirkti?
speju zinok ta kieky gali pati koreguoti...kiek pridesi uogu, cukraus tiek ir gausis....ne manau kad butina jau po puse kg deti tu vaisiu ir tiek cukraus daug...nes isties labai labai saldu
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 11, 16:55)
pektino buna konditeriniu prekiu skyrelyje, prie visokiu zelatinu, vaniliniu cukru, mieliu ir pan. Ant pakuotes gali buti parasyta arba pektinas, arba uogieniu standiklis. o dar prie cukraus buna specialus cukrus uogienems virti, tai jis man rodos jau su pektinu paruostas.