Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 09, 15:35)
Nu tu čia ir pavarei apie spalvas.......... g.gif
Nu dabar parodom savo gėlynus remiantis šiom spalvų teorijom. bigsmile.gif

Nea tai jus nerodykit, jus galit pasitikrint kiek nuojauta jus apgavo, kiek teisingai pasufleravo. Jei jums grazu ir tinka taip kaip yra- nu tai viskas fain, juk jus nelaikysit egzamino, kad irodyt, kodel taip, o ne kitaip. Man geltona ir ruzava nesiziuri, o kad nebutu tiesiog 'grazu', 'negrazu', pasitelkiu spalvu teorija.
linuke- na jei raudonas raugerskis augtu, rausva kraujazole, melsve ir avizuole nemaiso bet kuriuo atveju, jei viendiene butu geltonai oranzine- spalviskai 'grotu'. Arba jei palikt geltona viendiene, tai vietoj rausvos kraujazoles kokia melyna gelyte pasodinciau. Melynai ar violetiniai zydinciu didele ivairove. Traukiantis aki spalvomis gelynas butu. Bet cia grynai spalviskai, nezinau kaip ten su auksciais ir issidestymais pas tave.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 09, 01:25)
kas cia??? bigsmile.gif
gal aethionema rotundifolija?
Kur Knifofija pavasari Kaune pardavinejo....

beje noriu pasidziaugti Knifofijos dovanotu augaliuku [kai tos zadetos Aethionemos man nebeliko], jau labai man jis patinka, ir tinka mano spygliuociu sodely, is kur beziuretum rolleyes.gif

na lyg ir rasiausi pavadinima, bet nerandu blush2.gif
Knifofija,aciu 4u.gif

Nu labai jau graži tavo dovana wub.gif . O tas augalėlis aš maniau kad tai vienas iš šilokų visi jie pas mane žydi geltonai tik šis rūžavas, bet aš gal klystu gal kas pamatęs mano paistalus mane pataisys blush2.gif )

QUOTE(tinosiukas @ 2008 07 09, 02:46)
Kai iš manęs tokia gėlininkė, tai tik ir klausk kas ten žydi, ir dar pas kaimynę  lotuliukas.gif  Aš savo sode pusės gėlių dar nepažystu, bet tikiuosi susipažinti po truputį  blush2.gif

Ai ir iš manęs nelabai jau vykus gėlininkė doh.gif bet stengiuosi blush2.gif ir SM forumiečių pagalba jau daugelį augalų bent savo darželyje pažįstu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 07 09, 10:50)
4u.gif  o iš kur galima būtų šitą programą parsisiųsti ax.gif

www.torrent.lt

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 09, 11:50)
Ir as tokia ragane turiu  blush2.gif , laukiu ziedu ax.gif . Ir katileli toki nusipirkau blush2.gif , tik dar vazone tupi, nes kaip pradejo nuo sekmadienio lyt, tai lyja ir lyja

Ta raganė man palikimu paliko bigsmile.gif (kai atsikrausčiau ji jau ten 15 metų augo) man ji patinka tik kažkas jai darosi lapai apačioje taip parudavo doh.gif net nežinau nei ką daryt. O kita panaši raganiukė tik spalva violetinė tai priversta į medį lipti bet aš ją turbūt iš ten kraustysiu nes ji atrodo kabinasi bet neužauga iki tiek kiek man reikia ir žydi menkai tai teks jai rasti tinkamesnę vietelę.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 07 09, 15:55)
Nea tai jus nerodykit, jus galit pasitikrint kiek nuojauta jus apgavo, kiek teisingai pasufleravo. Jei jums grazu ir tinka taip kaip yra- nu tai viskas fain, juk jus nelaikysit egzamino, kad irodyt, kodel taip, o ne kitaip. Man geltona ir ruzava nesiziuri, o kad nebutu tiesiog 'grazu', 'negrazu', pasitelkiu spalvu teorija.
linuke- na jei raudonas raugerskis augtu, rausva kraujazole, melsve ir avizuole nemaiso bet kuriuo atveju, jei viendiene butu geltonai oranzine- spalviskai 'grotu'. Arba jei palikt geltona viendiene, tai vietoj rausvos kraujazoles kokia melyna gelyte pasodinciau. Melynai ar violetiniai zydinciu didele ivairove. Traukiantis aki spalvomis gelynas butu. Bet cia grynai spalviskai, nezinau kaip ten su auksciais ir issidestymais pas tave.

mano tas gėlynas man nepatinka dabar koks yra schmoll.gif nelabai dar ir užbaigtas. Ir noriu ten augančias gėles pertvarkyti/persodinti. Vakare gal pabandysiu įmesti foto to gėlyno formos. Kažin, o jei į vieną pusę susodinčiau geltonas-oranžines, o kitoj pusėj ružavas g.gif Gėlyno forma trikampį primena.
Atsakyti
[quote=linuke_,2008 07 09, 14:36]
O kaip tujom tokia vieta g.gif

tujos irgi nebijo dregmes, ju saknys gilyn eina, bet zeme vis delto palengvink smeliuku......
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 09, 00:25)
kas cia??? bigsmile.gif
gal aethionema rotundifolija?
Kur Knifofija pavasari Kaune pardavinejo....

beje noriu pasidziaugti Knifofijos dovanotu augaliuku [kai tos zadetos Aethionemos man nebeliko], jau labai man jis patinka, ir tinka mano spygliuociu sodely, is kur beziuretum rolleyes.gif
user posted image

user posted image

na lyg ir rasiausi pavadinima, bet nerandu blush2.gif
Knifofija,aciu 4u.gif

Pirma foto šilokas.
O augaliukas tai taškuotoji šilingė "Alexander" (lysimachia punctata "Alexander")
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 07 09, 15:45)
dekui 4u.gif
neseniai studijavau sita dalyka apie spalvas ax.gif ir ta apskritima...
paminejai derinimo principus... Mano turimoje schemoje  - taip, derinamos gretimos, o priesingos spalvos derinamos  tieses [tada 2 sp] ir lygiakrascio trikampio principu.  ir parodyta pavyzdziu tu triju skirtingu spalvu - visai gerai ziurisi, na aisku skonio reikalas. galima svelninti su svelnesniais atspalviais arba ''skiesti'' su balta.
Zodziu, cia man dar mokytis ir mokytis... juk praktikoje susiduriu su tokia realybe, kaip zydejimo laikas ir tt. be krasto.
Dar, kadangi tame gelyne didele augalu ivairove, tai spalvu galvosukis neimintas. Iki siol siekiau ir pasiekiau isdestymo del erdves/atstumu/vaizdo. Spalvu klausimas vel reikalauja nemazu pakeitimu. galvosiu, spresiu...

Gaure yra visai kitame augalyne.
geltonos nakvisos - irgi, tik tesinyje pagrindinio gelyno.
Sakau, erzina,kad salia baltu ramuniu, dar nenuzydejus didziajai rozei, salia pasirodys rudbekijos, bet is kitos puses jos bus ilgai ilgai, kai jau roze nezydes... [nebent uosvis ja rudeniop vel prazydins] ir su gaisrena nesipjaus...
Lelijos bus raudonai/oranz ir geltonos, dar mazos margos gelsvos ir aukstos nepamenu kokios blush2.gif lygtai raudonos..
Prieky rozes jau zydi svies.rozines ir violet, gerokai veliau geltona ir skaisciai raudona.

siap paemus nuo vasaros vidurio vyraus siltesnes spalvos - raud/gelt/ruda. melynai /violet visiskai isnyks [sorry, tams melyna kurpele truputi matysis toliau]. tik kada cia ta ruzavumo jura nubyres g.gif
Tiesa, sian priekiui desiniau skylei nupirkau gazaniju - na tokiu ieskojau, kas ir silta, ir salta butu, tai geltona su bordo/viollet  doh.gif  na tures but gerai biggrin.gif

Nu vat su ta forografija taip ir buna.. As suprantu, kad pas tave toks 'xytras' gelynas, tokie kaip du sparnai, vienas i viena puse, kitas i kita puse 'atsuktas'. Nuotraukoj bent man vistiek jie i viena liejasi..na bent jau spalviskai tai vistiek man i viena visuma sueina. As pritariu, kad suderinti tiek visokiu dalyku- atstumus, aukscius, zydejimo laika, spalvas, ( o jei dar kerus ir lapu spalvas doh.gif) tai yra tikrai sudetinga. Jau atrodo atrinkai gele kuri tiktu pagal viska, o jos nera niekur pirkt nors nusisauk. Tai zodziu suprantu tave. O gal su dalimi gelyciu atsisveikinus visgi paprasciau but.. blush2.gif ?
Atsiprasau, kad vel kritikuoju kaip visazine:) Kad neatrodyciau 'geriausiai viska zinanti' pasakysiu, kad pas mane gelyne tik trys spalvos(nu neskaiciuojant atspalviu), bet uztat daug maziau zydejimo:)
Atsakyti
daryk kol patiks, as savo gelyna jau trecia karta persodinu..........kadangi geliu neturiu tokiu kokiu noriu, teisingiau pinigu tokioms kokias noriu nusipirkti, tai is to ka turiu, arba ka drauges duoda tasau i visus kampus, ... kai kas lieka ilgiau....smile.gif......
geltonas raugerskis turi salotini atspalvi siek tiek o su ruzava salotine tai jau nesiderina.......ivozk ta kraujazole i puoda ir pasistatyk prie takelio dar slamuti kabanti pilka ikisusi salia......

Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 07 09, 15:01)
mano tas gėlynas man nepatinka dabar koks yra schmoll.gif nelabai dar ir užbaigtas. Ir noriu ten augančias gėles pertvarkyti/persodinti. Vakare gal pabandysiu įmesti foto to gėlyno formos. Kažin, o jei į vieną pusę susodinčiau geltonas-oranžines, o kitoj pusėj ružavas g.gif Gėlyno forma trikampį primena.

vistiek vienu kartu visa gelyna matai........
Atsakyti
[quote=smth1,2008 07 09, 15:14]
[quote=linuke_,2008 07 09, 14:53]
Ačiū merginos 4u.gif tiek prisiūlėt, net galva apsisuko doh.gif

dar tada apie augimvietę:
tas mano kampas pietinėje sklypo pusėje. Saulė visą laiką, nebent iš vakarų pusės kada kaimynai sugalvotų akliną tvorą tverti. O žemė - tai sunkus molis ir sakyčiau, ten gana šlapia būna pavasarį, nes viena žemesnių vietų sklype. Ai, tiesa, dar vėjai pas mus siaučia blink.gif
kukmedis įtariu neaugtų dėl drėgmės
kalninė pušis - na nežinau irgi gal per drėgna būtų g.gif
eglutė visai patiko bigsmile.gif Tos svyrančios įskiepytos, tai labai man patinka wub.gif bet toj vietoj norėčiau, kad truputį laja būtų platesnė - augalui palikta apie 1,5 m spindulio. Nors svyrančios eglutės idėja man patiko rolleyes.gif Tik kaip jai drėgna vieta?
Tujos man ypač nepatinka tos paprastos gyvatvorinės. Bet kokia gal geltonais spygliukais ir gražiai žiūrėtųsi (būtų geltonasis kampelis rolleyes.gif )
O kaip tas uolinis kadagys atrodo g.gif gal lotynišką pavadinimą 4u.gif
O kažin kaip žiūrėtųsi raudonlapis su geltonlapiu raugerskis g.gif

o kėniai tai turbūt ne iš pigiųjų doh.gif
[/qoute]

As tai siulyciau isprausti spalvu kitokiu, nedaryti visko geltonai- tada ir geltona labiau isryskes, ir ta kita spalva. Pas mane zalias raugerskis su raudonu maisosi tai man grazu:) Kada nors galesiu ikelt. Niu keniukai ziurint kokio dydzio. Yra mazuteliu ir uz 30Lt. Bet kaip teisingai apzeldintoja pastebejo kol jis uzaugs- ji raugerskiai uzgos. O didesnis...nu..kokia 150Lt:)
[/quote]
Visad įdėmiai skaitau tavo traktatus ir stebiuosi, kaip profesionaliai mastai. apie spalvas labai gražiai parašei, tik norėčiau pridėti, kad yra trys bazinės spalvos, balta, juoda ir pilka, jos dera visur.
Atsakyti
Aciu:) Na taip, situ spalvu nepaminejau, nes jos kaip ir nesiskaito pagrindinemis, yra achromatines ir spalvu rutulyje eina poliuose. Cia kazkaip nerisliai isisreiskiau, bet faktas, kad baltos spalvos geles tiks visur. Juodu ir pilku rast..turbut sunkoka? smile.gif (nekalbant apie lapus)
Atsakyti
Pas mus šiandien lietus siaubingas, neina lauke pabūti nei trupučio, viską priplakė prie žemės.

O čia žadėtosios foto.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
turiu klausima............
kaip itvurtntos berods jei teisingai iziebiu tos perkunropes tame rutulyje, ypatingai idomu apacioje?
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 07 09, 16:48)
turiu klausima............
kaip itvurtntos berods jei teisingai iziebiu tos perkunropes tame rutulyje, ypatingai idomu apacioje?

Geras klausimas:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 09 liepos 2008 - 16:13