Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(Pinacea @ 2008 09 02, 21:04)
Mano mamytei nueme chemija  bigsmile.gif  bigsmile.gif Tiesa pasakius net nezinau ar dziaugtis ar verkt. Mat kiti du radiologai paneige vienos "pasiputusios" radiologes (pasiputus, nes mamyte turejo savaite laukti atsakymo, ka shiaip padaro per valanda, o kai susitikus perdave, dar burbtelejo piktai, kad laika gaishina  doh.gif ) ish Kauno kliniku ishrasha, kad kepenyse yra metastaziu. Ju (vienas ish onkologines ligonines, kitas ish kliniku, bet vaiku skyriaus) nuomnone, kepenyse yra tik vienas darinys, jis metastazems neiprastoj vietoj, o daryta punkcija(i kuria niekas nekreipe demesio) buvo neigiama. Darysim vel pakartotinai punkcija kita savaite.

Kaulu scintigrama shiandien parode krutinkaulio srityje pora zidinuku, kaip kad ishrashe rashoma, "galima mts" - taciau tai toj pacioj vietoj, kur mamyte reanimavo priesh du menesius, ir krutinkaulis buvo keliose vietose luzes. Gydytojas sako, kad kaulu fraktura taip pat matoma scintigramoj, kaip ir mts. Taip kad vel nera 100%  doh.gif
Dabar gydymas tolimesnis hormonais (arimideksu)...  mano mamyte sako, jei ishsiaishkins, kad kepenyse ner pikto darinio, ir hormonu negers... Ash jai siulau bet kokiu atveju darini operuoti, tuo labiau, kad yra operuojamoj vietoj.

Shiuo metu musu kieme vel sviecia saule  bigsmile.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif

Sveikute,Pinacea, 4u.gif
Labai smagu dėl Jūsų saulėto kiemo.Tebūna taip visą laiką. 4u.gif O kiek Jūsų mamytei dar buvo likę chemoseansų.Jei teisingai supratau,tai nereikia baigti viso kurso?
Na ,kitą savaitę,gal padarys tikslesnę kepenų punkciją ir linkiu ,kad viskas būtų kuo geriausiai.TAIP IR BUS. drinks_cheers.gif Mane domina,ar kai daro kepenų punkciją,duoda kokią vietinę narkozę? O gydytojai siūlo operuoti tą darinuką?

Ir dar - tik mano nuomonė.Jei ir nebus nieko pikto,Jūs turėtumėte įkalbėti savo mamytę gydytis hormonais.Vis tiek gydytojai geriau žino.Manau dėl tokių vaistukų saviveiklos nereiktų.Tuo labiau,kad ARIMIDEX - vienas naujausių preparatų.

Stiprybės ir geros sveikatos Jūsų mamytei, ir Jums, ir Jūsų šeimai. 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Aciu, rasu lanka.. 4u.gif
Kas liecia kepenu punkcija, tai pirma karta dare be nejautros.. nelabai maloni procedura, bet geriau dvi tokios proceduros nei dar like 2 seansai chemijos ax.gif Del darinuko gydytojai kol kas nieko nesake, tik radiologas pasake, kad operuotinoj vietoj. Kiek klausinejausi daktaru pas mus, Vokietijoje, visi siulo operuotinose vietose ishsioperuoti, tuo labiau, kad kepenys linke regenruotis. Apie tai dar su savo gydytoja neshnekejo.
Del hormonu, mamyte pasiskaite apie visus imanomus pashalinus poveikius, tai labai bijo, kad ne ka didelis skirtumas nuo chemijos gali buti. Kita vertus, ji ir taip geria nemaza puokshte visokiu hormonu del savo sklerodermijos doh.gif Na, manau ji neapsispres pati savavalishkai be gydytojo patarimo. biggrin.gif Dabar jau pradejo mastyti apie musmiriu ir rupuziu antpilus doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 09 02, 21:55)
biggrin.gif Dabar jau pradejo mastyti apie musmiriu ir rupuziu antpilus  doh.gif  biggrin.gif

O anksčiau nevartojo ko nors panašaus,ar dar ką iš žymiųjų papildų?
Mano mamytė pradėjo gerti Befunginą.Gydytoja nieko prieš nebuvo. ax.gif
Atsakyti
4u.gif Kokios greituolės, neturėjau laiko atsakyti ir pakomentuoti, bėgot ir nubėgot...kiek daug jau naujų postų ir įvykių. smile.gif
upsikaz
QUOTE(upsikaz @ 2008 08 30, 13:38)
Kol kas tik vienas ir labai bendro pobūdžio: kaip Jūs sakote, PET'as tikslingas tuomet, kai kiti tyrimai neinformatyvūs. kas šiuo atveju yra 'neinformatyvu'??  g.gif 

Kai atlikus visus tyrimus neįmanoma vienareikšmiškai pasakyti ar remisija, ar aktyvi eiga, jeigu aktyvi, koks išplitimas. Tie pakitimai, kurie fiksuojami ar dėl ligos, ar dėl vaistų poveikio...tai yra: taip į gydymą sureagavo sveikas organas.
Pvz. Man vėlyva stadija, o markeris toks kaip pas sveiką žmogų, jis neinformatyvus. Limfmazgiai, kurie stebimi per maži, kad juos laikyti navikiniais. neinformatyvūs. Paimti biopsiją nepatogu, be to iš limfmazgių kažkodėl biopsiją nelabai nori imti, įtariu, kad dėl galimo išsisėjimo. Vienintelis stebėjimas laukimas. Laukiant ir nežinant į ką koncentruoti dėmesį, galima smarkiai suvėluoti.
Labai geras pavyzdys yra Pinacejos mamytė: reumatologai sako nėra vėžio, onkologai sako yra vėžys, vieni radiologai sako MTS, kiti – nėra jokių MTS.
(Man tik neaišku, kodėl jei rodo scintigrama pakitimus krūtinkaulio srityje, nedaroma Pinaceos mamai tos srities rentgenas).
Dar vienas pavyzdys. Praeitais metais buvo operuota kairė krūtis, echoskopas rodė dėmelę, biopsija nieko nerodė, dėl šventos ramybės šalinant limfmazgius buvo pašalinta ir audiniai, kur ta dėmelė matėsi. Atsakymas viskas gerai. PET-as tai būtų parodęs. Po raktikauliu limfmazgiai buvo pažeisti, juos reikėjo tos operacijos metu šalinti, tai įmanoma, bet echoskopas nerodė, KT taip pat. PET-as, kurį dariausi po operacijos, rodė.
Aišku, kaip kiekvienas tyrimas - gali klysti. Jis fiksuoja jautriau, bet klaidingų fiksavimų taip pat būna.
rasų lanka
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 31, 19:29)
Klausimėlis.Ar Jūs naujajame PET viešbutyje irgi buvot apsistoję? Ar tame tyrimų centre visada taip tuščia(turiu omenyje žmones)Ir dar įdomu, kai važiuojate, ar kelionę taip smulkiai iš anksto suplanuojate, ką norite pamatyti, pasidomit lankytinomis vietomis - ar važiuojate spontaniškai, tik žinodami ,kad į tą regioną ,o
ten jau kaip pasirodys. 4u.gif

Taip. Viešbutis labai jaukus, įrengtas moderniai. Elektroniniai durų užraktai, skystų kristalų televizoriai, patogios lovos, liftai. Man nakvynė nekainavo, nes atvykau mokamam tyrimui, bent čia sutaupyti buvo galima. Vyrui ir dukrai 250 Lt para. Yra tik dviviečiai ir vienviečiai kambariai. Dukrytė gyveno viena ir tuo buvo labai patenkinta. Centre iš ryto žmonių būna daugiau. Nuotrauka padaryta į darbo pabaigą, laukėme atsakymo. Viskas labai gerai sustyguota, žmonių susikaupimo beveik nebūna. Šį kartą tyrimas vėlavo, bet tik 0,5 h. Pirmą kartą pakvietė laiku.
Kelionę susiplanavau iš anksto. Kadangi tai antras važiavimas norėjosi kažką pamatyti daugiau ir nevažiuoti tuo pačiu maršrutu. Prieš metus būdami labai pavargom, ilgas važiavimas, beveik be sustojimų, todėl pasirinkome tokį variantą, kad nepervargtume, kažką pamatytume, būtų kelios nakvynės. Viešbučius rezervavau iš anksto per Staypoland rezervavimo sistemą. Aišku, pinigų išleidome daugiau. daug informacijos radau internete, aš, kaip ir Jūs smile.gif, puikiai moku naudotis internetu ir jo paieškos sistemomis. Pasižiūrėjau kas pakeliui įdomaus, daug supermamose radau patarimų. Čia renkasi visos Lietuvos gudrutės. Pasinaudojau jų patirtimi, įspūdžiais keliaujant po Lenkiją.
teta
Ačiū už akmenuką, gera girdėti Jūsų naujienas.
QUOTE(Teta @ 2008 09 01, 23:16)
Į ribas neįtelpa tik ALT, AST, GGT, LDL ir cholesterolis. Bet dar neišsiaiškinau, kas jie tokie ir kurioj vietoj dėl jų turi skaudėti biggrin.gif

Padidėję ar sumažėję?
ALT, AST, GGT kepenų fermentai. Pasaugokite kepenis, mažiau alkoholinių gėrimų, riebaus maisto ir daugiau skysčių (vandens) bei kepenų darbą gerinančios arbatos. Tai šalutinis chemijos poveikis. LDL susijęs su kepenimis ir cholesteroliu. Žemo tankio lipoproteinas (ką tik perskaičiau smile.gif ), taip vadinamas blogasis cholesterolis.

QUOTE(Pinacea @ 2008 09 02, 20:04)
Shiuo metu musu kieme vel sviecia saule  bigsmile.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif

Pinacea , geros naujienos. Viltingos.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 09 02, 21:36)
Padidėję ar sumažėję?
ALT, AST, GGT kepenų fermentai. Pasaugokite kepenis, mažiau alkoholinių gėrimų, riebaus maisto ir daugiau skysčių (vandens) bei kepenų darbą gerinančios arbatos. Tai šalutinis chemijos poveikis. LDL susijęs su kepenimis ir cholesteroliu. Žemo tankio lipoproteinas (ką tik perskaičiau smile.gif ), taip vadinamas blogasis cholesterolis.

Pasiskaitinėjau ir aš. Supratau, kad padidėjimas nėra labai baisus - prie rimtų ligų minimi kelis kartus viršijančios normos. O mano tik ALT "žymiau" išlenda: 67 (norma 0-31). GGT 50 (norma 5-36), AST 34 (norma 0-32), LDL 4 (norma 0-3). Keista tik, kad po kažkurio chemijos seanso ALT buvo normos ribose, o dabar "užaugo". Ar čia pavėluota reakcija, ar "sveiko ir sotaus" gyvenimo pasekmė? Na, atostogos baigėsi, teks daugiau vandenuko pagerti, pabandyti iš Ruolės atsivežtos arbatėlės.
Atsakyti
Laba diena. Nežinau ką galvoti, ką daryt, baisu...Tėčiui po kompiuterinės tomografijos rado smegenų auglį, gydytojai iškarto pasakė, jog beveik tikri, kad tai piktybinis, ir blogiausiai, jog tokioje vietoje, kad negali operuoti. Mama palūžus, aš dar prie jos bandau laikytis, o kai viena lieku, labai sunku... Dabar laukiam biopsijos, po to skirs gydymą chemoterapija, ar švitinimu.
Skaitai tokias istorijas, visada būna baisu, bet niekad negalvoji, kad tai palies ir tavo šeimą, tikiesi jog visa tai kažkur toli, bet taip staiga gali viskas pasikeisti...
Atsakyti
QUOTE(Vikulė @ 2008 09 03, 09:33)

bet taip staiga gali viskas pasikeisti...

Gyvenimas toks. Pasiskaitinėk čia, nesijausi tokia vieniša, rasi informacijos. Bus drąsiau. Svetainė vienijanti sergančius galvos navikais.
Atsakyti
Ačiū, adis, už nuorodą. Bandau skaitinėt, bet kol kas sunkiai sekasi susikaupt, mintys, kažkaip vis sukasi ratais, čia skaitai, čia verki, čia vėl galvoji...
Atsakyti
QUOTE(Vikulė @ 2008 09 03, 09:33)
Nežinau ką galvoti, ką daryt, baisu...Tėčiui po kompiuterinės tomografijos rado smegenų auglį, ...

Šį pavasarį vienam paaugliui buvo diagnozuotas galvos smegenų auglys. Pradžioje sakė, kad operacija negalima, chemijos nėra. Vėliau, nustačius, kad tai yra IV stadija, berniuką operavo. Operacija praėjo labai sėkmingai, žinant jos riziką. Operuota buvo Kauno klinikose. Po to buvo skirtas chemijos kursas ir švitinimas. Dalį šio kurso jis jau praėjo. Berniukas rugsėjo 1-ąją ėjo į mokyklą kartu su visais vaikais. Jo dar laukia tolesnis gydymas, bet siaubą keičia viltis.
Atsakyti
QUOTE(Vikulė @ 2008 09 03, 10:33)
Tėčiui po kompiuterinės tomografijos rado smegenų auglį, gydytojai iškarto pasakė, jog beveik tikri, kad tai piktybinis, ir blogiausiai, jog tokioje vietoje, kad negali operuoti.

Sveika,
Mano senelė turi auglį galvoje.Neoperuojamoje vietoje.Turi jį nuo 18 metų (Taip manome,nes kaip ji pasakoja,jau ankstyvoje jaunystėje užeidavo labai stiprūs galvos skausmai toje vietoje,kur jis dabar yra).Bet niekada nesikreipė į gydytojus.Tais laikais kaime.... :ax:Pagimdė ir užaugino 4 vaikus. Apie auglį sužinojome atsitiktinai tyrimų metu.Prieš 8 metus.Dėl amžiaus ir kitų sveikatos problemų operuoti gydytojai atsisakė.Dabar mano senelei 86 metai ir ji laikosi,ir dar mus visus pamoko,kaip gyventi reikia. bigsmile.gif

Nepanikuokit iš anksto.Gal nėra taip blogai,kaip Jūs galvojate.Laikykitės ir stiprybės.Dėl piktybiškumo - gydytojai irgi gali klysti 4u.gif

P.s.Ačiū,Teta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 03 rugsėjo 2008 - 12:32
Labai ačiū už gerus žodžius. Kaip smagu skaityti, tokius pasakymus teikiančius vilties. Dabar su mama kabinamės už menkiausio kraštelio vilies, kad gal dar viskas bus gerai, bet tai labai sunku, kai protu suvoki, jog gali pasitvirtint blogiausios diagnozės. Dabar tas slegiantis laukimas...
Atsakyti
QUOTE(Vikulė @ 2008 09 03, 08:33)
Laba diena. Nežinau ką galvoti, ką daryt, baisu...Tėčiui po kompiuterinės tomografijos rado smegenų auglį, gydytojai iškarto pasakė, jog beveik tikri, kad tai piktybinis, ir blogiausiai, jog tokioje vietoje, kad negali operuoti. Mama palūžus, aš dar prie jos bandau laikytis, o kai viena lieku, labai sunku... Dabar laukiam biopsijos, po to skirs gydymą chemoterapija, ar švitinimu. 
Skaitai tokias istorijas, visada būna baisu, bet niekad negalvoji, kad tai palies ir tavo šeimą, tikiesi jog visa tai kažkur toli, bet taip staiga gali viskas pasikeisti...

Patikėk, jei galima gydyti švitinimu, chemoterapija, juk tikrai yra vilties pasveikti. Dar praleisit daug šviesių giedrų dienų kartu. Pamenu, kaip prieš daugiau nei metus man onkologinis buvo kažkas tikrai košmariško. O, kad dabar sutiktų guldyti mano tėtį į ligoninę... Bet pasakė, kad beviltiška taikyti bet kokį gydymą ir jis paprasčiausiai uždus. Niekas nebepadės. Ir tik šiaip taip apmalšiname skausmą. Va čia tikrai kraupu. Bet aš skaičiau tiek pozityvių istorijų. Būna visaip. Dabar tikrai suprantu ir suvokiu, kad žmonės negyvena amžinai. Bet daugybė žmonių pasveiksta ir beviltiškose situacijose, o juk jūsiškė tokia nėra. Linkiu jūsų tėčiui pasveikti iš visos visos širdies, nes suprantu, kaip skaudu, o šeimai nepalūžti.
Atsakyti