Įkraunama...
Įkraunama...

Ar savo kūdikiams darote masažus?

4u.gif As mama triju vaiku.Nuo pacios pirmos savaites dariau kudikiams lengva masaza. lotuliukas.gif
Nuo 1 men. iki metu masaza ir gimnastika kas antra diena.Po metu tik dariau gimnastika. fitness4.gif
Masazas labai gerai padeda vaikui vistitis,o tai pat kai vaikas serga ar lengvai persala.clap.gif
Kai buvau jauna mama apie masazus suzinojau is daktaru,knygu ir interneto.
Pati neturiu specialaus issilavinimo,bet visada norejau geriau ismokti masazistes amato. g.gif
Atsakyti
Aš savo mažių ir masažuoju ir mankštinu kiekvieną dieną, nes tai skatina geriau vystytis, tiesa, tas masažas nėra profesionalus, bet geriau negu nieko, kažkiek parodė sesutė, bet praktiškai tai, ką jau pati mokėjau mirksiukas.gif O poliklinikoje masažuoja tik tuos vaikučius, kurie turi rimtų fizinių negalių.
Atsakyti
Mano sūneliui 10,5 mėn. Masažuoju jį pati, tiesa, dabar jau rečiau, o kažkur iki pusės metukų, tai dariau kasdien. Kaip masažuoti, išmokau iš knygų ir interneto, dar patarė mama, o mūsų miestelio medikų tai neprisiprašysi, kad pamokytų: nemato prasmės, neturi laiko ir pan. Truputį pikta, kai darbuotojas nevykdo savo pareigų ir dar žiūri pasipiktinęs, neva kokios tu čia nesąmonės uižsimanei, kaip moki, taip masažuok. Nesakau, kad taip visur, bet pas mus taip, bent jau man taip buvo.
Atsakyti
Darau kasdien ir masaza ir mankstele tokia lengva, maziukui labai patinka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelisxxx @ 2008 05 28, 12:09)
Aš savo mažių ir masažuoju ir mankštinu kiekvieną dieną, nes tai skatina geriau vystytis, tiesa, tas masažas nėra profesionalus, bet geriau negu nieko, kažkiek parodė sesutė, bet praktiškai tai, ką jau pati mokėjau mirksiukas.gif O poliklinikoje masažuoja tik tuos vaikučius, kurie turi rimtų fizinių negalių.

Nebūtinai mirksiukas.gif Mes turėjom padidėjusį raumenų tonusą ir ėjom daryti masažų. Kiekvienam vaikučiui priklauso 18 seansų per metus nemokamai tongue.gif Bet jeigu vaikutis sveikas, tai nėra reikalo vesti pas profesionalią masažuotoją. Galite pačios namie daryti lengvą masažą ar pratimukus. Tik nereikėtų savavališkai daryti gydomojo masažo - tai tik profesionalių medikų darbas.
Atsakyti
mano vyro teta masaziste tai parode kaip reikia masazuoti kudikeli, tai dabar masazuojames kasdien. Dar mano mazius turi bedu su pedutem, suka i vidu, joms skiriam ipatiga demesi masazuojant
Atsakyti
QUOTE(Žemuogių pieva @ 2008 05 28, 16:39)
mano vyro teta masaziste tai parode kaip reikia masazuoti kudikeli, tai dabar masazuojames kasdien. Dar mano mazius turi bedu su pedutem, suka i vidu, joms skiriam ipatiga demesi masazuojant

Mums irgi taip buvo. Ir dar ilgokai neatsistatė. Bet kai pradėjo daugiau vaikščioti, tai pėdutė tiesi būna ir vaikšto normaliai ax.gif
Beje, mes masažavomės su tokiu guminiu spygliuotu kamuoliuku, masažistė rekomendavo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 28 gegužės 2008 - 17:02
QUOTE(mylimuke @ 2008 05 28, 18:02)
Mums irgi taip buvo. Ir dar ilgokai neatsistatė. Bet kai pradėjo daugiau vaikščioti, tai pėdutė tiesi būna ir vaikšto normaliai  ax.gif
Beje, mes masažavomės su tokiu guminiu spygliuotu kamuoliuku, masažistė rekomendavo  mirksiukas.gif

4u.gif Saunuoles jus tiesog supermamos thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Žemuogių pieva @ 2008 05 28, 16:39)

zinai ir manoji vilija pedute suka i vidu,jai skire masaza, tik pasake 11 menesiu kada stoves stipriau ant koju...bet as pati darau bet nezinau ar teisingai kada parodziau daktarui pasake gerai.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kkristinak @ 2008 05 28, 18:58)
4u.gif    Saunuoles jus tiesog  supermamos thumbup.gif
Papildyta:
zinai  ir manoji vilija pedute  suka i vidu,jai skire masaza, tik pasake 11 menesiu kada stoves stipriau ant koju...bet as pati darau bet nezinau ar teisingai kada parodziau daktarui pasake gerai....  biggrin.gif

Mums sakė kaip tik geriau išmasažuot kol dar nevaikšto, nes mažieji paprastai labiau leidžiasi masažuojami. Be to, kuo anksčiau viskas atsistatys, tuo geriau...
Dėl kojyčių, tai reikia masažuot išorinę pėdutės briauną ax.gif
Atsakyti
Esu pasiemusi is bibliotekos knyga"kudikiu masazas"bandziau,bet man neiseina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 05 28, 19:00)
Mums sakė kaip tik geriau išmasažuot kol dar nevaikšto, nes mažieji paprastai labiau leidžiasi masažuojami. Be to, kuo anksčiau viskas atsistatys, tuo geriau...
Dėl kojyčių, tai reikia masažuot išorinę pėdutės briauną  ax.gif

zinai mes darem masaza 6 menesiu prafilaktikai. daktare pasake kad tik galim daryti po pusmecio. schmoll.gif
as rytoi pati nueisiu pas masazotoja paprasisiu kad ji man paroditu kaip daryti .vistiek ji patirusi,ir labai faina masazotoja . assa.gif
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2008 05 28, 19:08)
Esu pasiemusi is bibliotekos knyga"kudikiu masazas"bandziau,bet man neiseina blush2.gif

bigsmile.gif tau iseina,kada darai masaza vaikelis turi tik juoktis nuo tavo svelniu rankiciu .kada verke ne daryk prajuokink duok jam suprasti kad tu darai jam gera vaikams patinka kada juos lieca.is pirmo lengva masaza o po to jau gimnastika clap.gif
Atsakyti
QUOTE(kkristinak @ 2008 05 28, 23:03)
zinai mes darem masaza 6 menesiu prafilaktikai. daktare pasake kad tik galim daryti po pusmecio. schmoll.gif
as rytoi pati nueisiu pas masazotoja paprasisiu kad ji man paroditu kaip daryti .vistiek ji patirusi,ir labai faina masazotoja . assa.gif

O kiek seansų masažo turėjot? Mes irgi nemokamus dalinom per pus, bet po tų kelių mėn taip ir nebenuėjom daugiau blush2.gif
Atsakyti