QUOTE(dilditele @ 2008 07 18, 23:13)
Kirba man toks klausimelis, gal visai ne i tema - kas geriau skystas ar kietas muilas?? Namuose. Nes kiek zinau kieti muilai viesose vietose nehigieniska ir pan. Cia gal chemikes daugiau pasakys, bijau sumeluot, tas kietumas priklauso nuo grandines sakotumo. Bet o kas yra sveikiau?
Ir dar is kitos operos, jau susipainiojau - titano dioksidas nera blogai????
Ir dar is kitos operos, jau susipainiojau - titano dioksidas nera blogai????
Nors as ne chemike, bet as visom keturiom tik uz kieta muila, nes muilas buvo gaminamas nuo senu laiku, nesudetinga jo rasti pagaminto is naturaliu medziagu (arba net ekologisku), jam nereikalingi konservantai.
bedos prasideda kai kosmetikoj yra vanduo. juk zinot, kad vandeny smagiai dauginasi visokia "gyvunija" todel kosmetika gaminama pramoniniu budu, ta, kuri skysta, neisvengia visokiu konservantu ir pan., kad negestu. cia mano nuomone. nors, tiesa sakant, ten kur auksciau uzrasiau vienos parduotuves nuoroda, tai ten dievagojasi kad gamina is naturaliu ingridientu, kad ner jokios chemijos ir net jokiu konservantu (ir kremo, ir kondicionieriaus sudety irgi nematyt konservantu)! mano isigyto kremo galiojimo laikas tik 3 men., krapstyti krema primygtinai rekomenduojama svaria mentele bet ne pirstais (che che, as vis tiek vis pirstuku baksteliu)
Pafotkinsiu savo kosmetika tiesa, tame puslapyje kiekvieno produkto aprase yra surasyti ir ingridientai.