na va jei jau yra tokia labai gera tema "kaip pigiai pavalgyti", tai gal būtų galima pasidalinti patirtimi ir apie pigius pyragus, sausainius ir t.t. kiek paskaičiau čia receptuose, tai viskas gan prabangu, o finansai šiuo metu neleidžia, bet gerai būtų savaitgaliui ką nors skanaus prakept ar pan. jei kas turite kokį topini "papigiaiską" neįmantrų receptėlį, tai prašom labai pasidalint ir kuo greičiau
Na, pasikartosiu gal koki trecia karta, bet labai skanus ir nebrangus yra berods viksrelio morku pyragas- jo receptas temoje naminiai pyragai-2 pirmame puslapyje. Suprantu, kad gal but tingi eit i tema ieskot, bet as labai tingiu perrasinet.
Dar labai nebrangus yra kefyro pyragas! Reikes: 2 kiausiniu, nepilna stiklinaite cukraus (arba daugiau jei norisi), stikline kefyro, na miltu tiek, kad butu grietines tirstumo tesla (na, suprantu, kad norisi pakart uz toki pasakyma, bet cia toks "nereceptinis" pyragas, tai sunku pasakyt... stiklines tikrai reikes, o paskui det po sauksta ir ziuret), saukstelio kepimo milteliu, as dedu dziovintu slyvu dar- laaabai man patinka, bet galima ir razinu arba ko kito, galima ir be nieko.
O gaminti labai paprasta- istrinti kiausus su cukrumi, supilti kefyra, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir sudeti miltuose pavoliotas gerybes (jei dedate). Supilti i riebalais patepta ir miltais pabarstyta forma. Kepti ~180C orkaiteje, kokias 40 min. Jei reikia ir ilgiau. Bet po pusvalandzio rekomenduoju pasiziuret, nes nuo skardos formos priklausys kiek keps. (jei pavirsiaus plotas didelis ir pyragas nestoru sluoksniu supiltas, tai gan greitai)
Nu paaiskinau kaip mokejau, tikiuosi supratot!
Dar labai nebrangus yra kefyro pyragas! Reikes: 2 kiausiniu, nepilna stiklinaite cukraus (arba daugiau jei norisi), stikline kefyro, na miltu tiek, kad butu grietines tirstumo tesla (na, suprantu, kad norisi pakart uz toki pasakyma, bet cia toks "nereceptinis" pyragas, tai sunku pasakyt... stiklines tikrai reikes, o paskui det po sauksta ir ziuret), saukstelio kepimo milteliu, as dedu dziovintu slyvu dar- laaabai man patinka, bet galima ir razinu arba ko kito, galima ir be nieko.
O gaminti labai paprasta- istrinti kiausus su cukrumi, supilti kefyra, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir sudeti miltuose pavoliotas gerybes (jei dedate). Supilti i riebalais patepta ir miltais pabarstyta forma. Kepti ~180C orkaiteje, kokias 40 min. Jei reikia ir ilgiau. Bet po pusvalandzio rekomenduoju pasiziuret, nes nuo skardos formos priklausys kiek keps. (jei pavirsiaus plotas didelis ir pyragas nestoru sluoksniu supiltas, tai gan greitai)
Nu paaiskinau kaip mokejau, tikiuosi supratot!
Nu mano chebrai tai kaip tik tie papigiaiski saldumynai ir sueina geriausiai
Anksčiau marmalindavau su visokiom grietinėlėm, žele , ananasais ir t.t, tai voloidavosi šaldytuve kokias 4 dienas, o dabar va paimu vaflių lakštus, sutepu virtu kondensuotu pienu, tai per dieną surija, nespėju nei paragaut. Dar kartais darau tokius kamuoliukus: rududu krmą paverdu, sulauzau smulkiai pusantro poko sausainių, sumetu juos i rududu, išmaišau, padarau iš tos makalynės rutuliukus, apvolioju susmulkintuose riešutuose, palaikau kokią valandą šaldytuve ir atiduodu savo smakams
Anksčiau marmalindavau su visokiom grietinėlėm, žele , ananasais ir t.t, tai voloidavosi šaldytuve kokias 4 dienas, o dabar va paimu vaflių lakštus, sutepu virtu kondensuotu pienu, tai per dieną surija, nespėju nei paragaut. Dar kartais darau tokius kamuoliukus: rududu krmą paverdu, sulauzau smulkiai pusantro poko sausainių, sumetu juos i rududu, išmaišau, padarau iš tos makalynės rutuliukus, apvolioju susmulkintuose riešutuose, palaikau kokią valandą šaldytuve ir atiduodu savo smakams
Prisiminiau aš savo pyragą, jis ikrai pigus , greitas ir labai skanus.
2 stiklinės manų kruopų
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
aliejaus skardai patepti
virtas kondensuotas pienas pertepimui
kokoso drožlės apibarstymui (bet čia dėl gražumo)
Viską sumaišyti ir kepti kol paruduoja (geriausia patikrinti degtuku)
Skanaus
2 stiklinės manų kruopų
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
aliejaus skardai patepti
virtas kondensuotas pienas pertepimui
kokoso drožlės apibarstymui (bet čia dėl gražumo)
Viską sumaišyti ir kepti kol paruduoja (geriausia patikrinti degtuku)
Skanaus
nemoku aprašyt gražiai. esmė tokia ištepi skardą sviestu tada dedi sluoksniai 1. stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų, 1,5 stiklinės cukraus, 1 a.š kepimo miltelių (viską sumaišyti), 2. tarkuoti obuoliai. paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių. paviršių apdėt sviestu. kept kokį 30 - 45 min. čia tas garsusi pyragas iš baro "prie parlamento".
QUOTE(hobo @ 2005 05 09, 09:46)
nemoku aprašyt gražiai. esmė tokia ištepi skardą sviestu tada dedi sluoksniai 1. stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų, 1,5 stiklinės cukraus, 1 a.š kepimo miltelių (viską sumaišyti), 2. tarkuoti obuoliai. paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių. paviršių apdėt sviestu. kept kokį 30 - 45 min. čia tas garsusi pyragas iš baro "prie parlamento".
Nesuprantu ką reiškia paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių...
O as zinau dar paprastesni recepta obuoliu pyragui
Isplakam 6 kiausinius su stikline cukraus iki putu, dedam miltu tiek, kad gautusi tirstoka tesla (6 kiausam dedu 5-6 saukstus su kaupu). Skarda istepam sviestu, supjaustom kokius 4 obuolius ir juos uzpilam tesla. Ir i orkaite! 40 min. ir jau gatava. Labai skanu
Isplakam 6 kiausinius su stikline cukraus iki putu, dedam miltu tiek, kad gautusi tirstoka tesla (6 kiausam dedu 5-6 saukstus su kaupu). Skarda istepam sviestu, supjaustom kokius 4 obuolius ir juos uzpilam tesla. Ir i orkaite! 40 min. ir jau gatava. Labai skanu