cia receptas ne mano tik isbandziau ji kepti gimtadieniui bet visiems labai patyko.
receptuka radau stai cia
http://www.sintagma....ta/receptai.nsftik virsuj as dariau pertepima is plaktos grietineles tik. lengvai padaromas ir labai skanus.
p.s. nemoku ideti normaliai nuorodos kad rodytu. tai nukpoijuosiu gal nesupyks niekas
Tortas Gėlytė"
Biskvitinės tešlos tortas su skirtingos spalvos želė sluoksniais
4 kiaušiniai
370 g cukraus
100 g miltų
1000 g grietinės
10 šaukštų želatinos
1 pakelis agrastų želė
1 pakelis braškių želė
2 pakeliai vanilės cukraus
Tešlai: 4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 100 g miltų.
Viršui: 200 g grietinės, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai želatinos, saldainių papuošimui.
Pertepimams: 800 g grietinės, 1 pakelis agrastų želė, 1 pakelis braškių želė, 6 šaukštai želatinos, 8 šaukštai cukraus, 2 pakeliai vanilės cukraus.
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą.
Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus.
Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį.
Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksnį.
30 min. laikome šaltai.
Nuimame tortinės formos šonus ir išpjauname gėlytės formą.
Šonus aptepame grietine ir apibarstome trupiniais.
Viršaus puošimui grietinę išsukame su cukrumi, supilame ištirpintą želatiną.
Kai masė ima stingti, apipilame tortą.
Puošiame marmeladiniais saldainiais.
Žalias sluoksnis. Paruošiame agrastų želė. Kai ji sustingsta, pertriname šakute ir sudedame 400 g grietinės. Įberiame 4 šaukštus cukraus, 1 pakelį vanilės cukraus ir išsukame. Supilame išleistą želatiną (3 šaukštus) ir pilame ant torto.
Rožinis sluoksnis. Jį paruošiame taip pat kaip žalią, tik imame braškių želė.