pasidalinsiu ir aš
sluoksniotos tešlos krepšeliai su pesto ir pomidorais
iš esmės juos galima daryti su bet kuo
šituos dariau taip:
iš bemielės sluoksniotos tešlos išspausti apskritimus (su kokia stikline).
kad gautusi krepšelis reikia arba paimti mažesnio diametro stiklinę aštresneis kraštais arba tiesiog peiliu atsargiai įpjauti arba įspausti (tik neperpjauti kiaurai!) mažesnį apskritimą.jį pabadyti šakute ir dėti įdarą (tik į vidurį stengtis,kad nepatektų ant bordiuro). aš plonai tepiau klasikiniu pesto padažu,ant viršaus plooooną poro greižinėlį ir po 3 puseles mažų pomidoriukų (juos prieš tai pamarinavau su balzamico actu,alyvuogių aliejumi,česnakais ir prieskoniais).
bordiurą patepti plaktu kiaušiniu.kepti ant kepimo popieriaus iklotos skardos 220 C temperatūroje apie 10-15 minučių,geriau dėti aukščiau,gat nepridegtų iš apačios.
ant iškepusių dėjau pesto padažą per pusę su grietine
Papildyta:ir dar keli tokie paprasti:
vienas iš variantų užkandinių sumuštinių.man jie skaniausi būtent taip padaryti

ant iš vienos pusės apkepto batono riekės užtepti majonezo su česnaku,apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir uždėti pomidoro grežinėlį

temoje prieš tai dėjau tailandietiškų sparnelių receptą.šitas variantas pagal skoį labai panašus,bet dar lengviau padaromas

tiesiog pamarinavau per naktį medaus/sojos padažo/česnako mišinyje ir kepiau orkaitėje.geriau kepti tefloninėje arba silikoninėje formoje,nes skardą teko "drajinti" kaip reikiant

dar lavašą dariau.nuotrauka nekokia,daryta paskubomis

bet buvo laaaabai skanu
ant vieno lavašo lapo dėjau smulkiai pjaustytą vištieną,apkeptą/troškintą su pievagrybiais,grietine ir česnakais.ant jo dėjau dar vieną lavašo lapą,iš abejų pusių plonai-plonai aptepta majonezu per puse su lyditu sūrelių,ant jo salotų lapai,plonais grežinėliais porai,pomidorai ir salotų prieskoniai.susukau į "dešrą" su plevele ir laikiau porą val. šaldytuve

na ir dar toks įdomesnis mesos salotų variantas.panašiai pagal
šį receptą tik nesiterliojau su tais apvertimais,tiesiog dėjau atvirkštine tvarka
virti kiaušiniai/majonezas/bulvės/majonezas/tarkuotas (prieš tai pašaldytas) lyditas sūrelis/majonezas/virta mėsa/majonezas/apkeptos-patroškintos morkos(virtų nemėgstu)/majonezas/svogūnų laiškai ir marinuoti pievagrybiai (juos dar patepiau alyvuogių aliejum su česnakais)