Taip uzsimaniau medaus torta pagaminti per iseigines...zinau,kad labai daug rabo ten su juo....nu bet skonis nerealus.....Gal kas galit parasyti issamu receptuka,kaip kas po kuo kiek laiko ir tt.
Medaus tortas
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos (Kepimo milteliai)
Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos (Kepimo milteliai)
Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
o buna kad tesla labai ruda ar beveik juoda...tai kuo reikia ideti i ja???
Galvoju gal sventem issikepti, bet sakykit o zeles ar kokio standiklio nereikia i pertepima deti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 14, 20:14)
Galvoju gal sventem issikepti, bet sakykit o zeles ar kokio standiklio nereikia i pertepima deti
Cia kaip tu nori. As tai nedejau.
labai skanus isejo ir pavyko kaip pirma karta darant bet is tos teslos as iskepiau 11 lakstu
Katty, aciu uz informacija. As ruosiuos ir velykoms kepti. sakyk, tai manai imti tik pusei teslos dalyku, nes as noriu tik maziuka kepti . Gal turi?
o kaip ten ta tesla kaitinat ant garu?
Na as isivaizduoju ,kad reikia i didesni inda isipilti vandens, uzkaisti , kai uzvirs prisukti ugni o tada jau ant virsau kitame inde maisyti ta mase. Zodziu, negalima tiesiai ant ugnies sildyti tos mases.
jo teisingai kaip rusiskai vadinama "vadinaja bania" As irgi maniau,kad is tos teslos iseis labai jau didelis tortas,aisku jis buvo nemazas visai praporcingas su 11 luksu,svere kazkur 2 kg.Bet per sventes manau suvalgysit visa,mes per dvi dienas suvalgem....dar reikes daryti nes skonis nerealus,bet galima deti biski daugiau grietines,nes kremo pritruko
na ir as butinai pagaminsiu velykoms, as tik manau kad i ta krema dar zele gabaliuku idesiu, nes labai zele megstu
QUOTE(aguonele @ 2008 03 17, 19:41)
Na as isivaizduoju ,kad reikia i didesni inda isipilti vandens, uzkaisti , kai uzvirs prisukti ugni o tada jau ant virsau kitame inde maisyti ta mase. Zodziu, negalima tiesiai ant ugnies sildyti tos mases.
Jo,taip ir reikia daryt.
Papildyta:
QUOTE(Katty @ 2008 03 18, 09:44)
jo teisingai kaip rusiskai vadinama "vadinaja bania" As irgi maniau,kad is tos teslos iseis labai jau didelis tortas,aisku jis buvo nemazas visai praporcingas su 11 luksu,svere kazkur 2 kg.Bet per sventes manau suvalgysit visa,mes per dvi dienas suvalgem....dar reikes daryti nes skonis nerealus,bet galima deti biski daugiau grietines,nes kremo pritruko
As pamirsau visai parasyt kiek iseina is tos teslos blynu.
Jo,tortas iseina nemazas,bet tikrai skanus,tai greitai ir suvalgomas.