BANANINIS KEKSAS
14 saukstu miltu, 4 kiausiniai, pakelis sviesto, stikline (ar didesne puse puoduko) grietines, kvapu, 2 bananai, 10 saukstu cukraus, kvapu, dziuvelesiu skardelei pabarstyti. Saukstelis kepimo milteliu. Glajui kiausinio baltymas ir cukraus pudros 3 saukstai.
Kekso forma patepti sviestu (cm iki virsaus nereikia, geriau kyla), ir pabarstyti dziuveleliais ar miltais.
Bananus supjaustyti labai smulkiais gabaleliais (as juos net i kose sugrudu), sumaisyti su grietine ir cukraus 5 sauksais.
Islydyta keptuveje sviesta supilti i bliuda ir imusti kiausinius, tada viska issukti su mikseriu, supilti 5saukstus cukraus, kvapus, kepimo miltelius, per sietuka persijoti 14 saukstu miltu ir tada dar karta issukti su mikseriu iki vienalytes mases.
Sudeti grietin su bananais i issukta mase, viska ismaisyti saukstu.
Sudeti gauta tesla i kekso forma, kepti 200 laipsniu orkaitej, 1 h. Patikrinkite, ar nereikia daugiau pakepti ismeigdami degtuka (jei bus aplipes tesla, tai reikia dar kepti; mat mano orkaite senovine, tai gal su kitom uzteks valandos, turi gautis sviesiai rudas)
Istraukus ir siek tiek atvesusi atsargiai isversti i lekste. Kiausinio baltyma isplakti su cukraus pudra, kol gausis baltos putos, jomis aptepti keksa.
Neisigaskit, jei vidus atrodys slapias, kaip neiskepes, tai tik nuo bananu!
o aš kepiau panašų keksą su bananais ir man kažkodėl gavosi kartus, o kai prapjauni, tai bananai juodi
kaži kodėl taip? buvau net pagalvojusi, kad kai bananai kepa, gal koks kartumas iš jų skiriasi? gal jūs ką patarsit?