Plikyta tešla
450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.