QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 05 20, 16:09)
Vakarienei bandysiu darytis Sparking pasiūlytą vištieną su medum. Suviliojo pasisakymai, kad skanu. Sėkmės man ir jei skanu ačiū recepto paplatintojai
Gavosi labai skaniai
Nesitikejau,kad tiek daug gamins .
Apsilaižiau o dabar parašysiu savo receptėlį ( atsiprašau, jei kartosiuos, visos temos neskaičiau -per skanu )
Taigi, nusiperku vištienos krūtinėlės filė arba broilerių mėsytės be kaulų( būna supakuota padėkliukuose)~ 1- 1,5 kg, 2 pakučius grietinėlės 30 proc. riebumo.Mėsytę suprieskoniuoju( pati pirkau Santa marijos prieskonius vištienai, bet jūs galit su savo mėgstamais) ir apkepu keptuvėj. Supjaustau 1 didelę arba 2 mažesnes svogūno galvas žiedais ir sudedu į skardelę. Ant svogūnų dedu apkeptą vištieną ir užpilu grietinėle. Troškinu orkaitėj 20 min.
Mano šeimyna labai mėgsta šį patiekalą, o labiausiai mėgstu aš, nes darbo nedaug ir skanu garnyras pagal jūsų skonį- ryžiai, makaronai, daržovės
Taigi, nusiperku vištienos krūtinėlės filė arba broilerių mėsytės be kaulų( būna supakuota padėkliukuose)~ 1- 1,5 kg, 2 pakučius grietinėlės 30 proc. riebumo.Mėsytę suprieskoniuoju( pati pirkau Santa marijos prieskonius vištienai, bet jūs galit su savo mėgstamais) ir apkepu keptuvėj. Supjaustau 1 didelę arba 2 mažesnes svogūno galvas žiedais ir sudedu į skardelę. Ant svogūnų dedu apkeptą vištieną ir užpilu grietinėle. Troškinu orkaitėj 20 min.
Mano šeimyna labai mėgsta šį patiekalą, o labiausiai mėgstu aš, nes darbo nedaug ir skanu garnyras pagal jūsų skonį- ryžiai, makaronai, daržovės
Merginos, gal kuri zinot toki receptuka... Kazkada valgiau, bet nebera pas ka paklausti.
Esme, kad virra vista su namu gamybos makaronais. O tie makaronas kazkas panasaus i tai, kad iskociojama tesla, pribarstoma kazkokiu prieskoniu, susukama i voleli, supjautoma skrituliukais ir verdama.. Bet daugiau nieko nezinau. Labai skanu. Gal kam teko ka nors panasaus valgyti?
Esme, kad virra vista su namu gamybos makaronais. O tie makaronas kazkas panasaus i tai, kad iskociojama tesla, pribarstoma kazkokiu prieskoniu, susukama i voleli, supjautoma skrituliukais ir verdama.. Bet daugiau nieko nezinau. Labai skanu. Gal kam teko ka nors panasaus valgyti?
Maniskis turi firmini vistienos trosini: krutinele supjaustyti gabaleliais, ismarinuoti su prieskoniais ir siek tiek sojos. Pakepinus sudeti ivairiu darzoviu: siaudeliais pjaustytos morkos, siaudeliais pjaustyti zali agurkai, paprika, bambuko galima kas megsta ir t.t.+ saldziarukstis padazas. Labai skanu
QUOTE(Sparkling @ 2008 03 19, 13:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką .
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
as irgi taip darau, tik vistiena pjaustau juostelem
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 17:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
kaip butu jei askepu kepimo maiselyje o tada eciau troskinti gretineje????
QUOTE(uogute @ 2008 05 28, 20:28)
kaip butu jei askepu kepimo maiselyje o tada eciau troskinti gretineje????
nelabai supratau klausimo . pati niekad nesu bandzius vistiena kepta kepimo rankovej dar patroskinti. Rankovej ji buna tokia sultinga ir minksta, tai kam dar ja troskinti? Nebent pabandyciau i rankove greitineles pilti..O i si troskini tai labai mazai tos grietineles pilu.
P.S. dabar troskinas...
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 19:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Atrodo nuostabiai Būtinai reikės išbandyti
QUOTE(doovka @ 2007 12 29, 20:14)
kadangi baigesi senoji tema užvesiu nauja ir pranešiu mano šiandienos vištienos pietus kokie buvo...
taigi krūtinėlė buvo pamušta taip plonai kaip tik imanoma stačiakampio formos pabarstyta druska ir pipirais ir palikta pailset...
tada idarui supjaustom kumpio-smulkiai;surio kvadratukais, galima ir sutarkuot, raugintu agurku ir helmans majonezo viska sumaišom dar truputi pipiru ir turim idara. imam krutinele deda gera saukšta įdaro ir užlenkiam voliojam kiausinio plakinį tada dziuveseliuose ir taip du kart. poto apkepam is abieju pusiu gerai ikaitintam aliejuj ir dedam visus kepsnelius i blekute ir kepam orkaitej koki dvidesimt minuciu uždengta. mes valgem su ridikeliu ir agurkeliu salotom ir dar keptom bulvytem
taigi krūtinėlė buvo pamušta taip plonai kaip tik imanoma stačiakampio formos pabarstyta druska ir pipirais ir palikta pailset...
tada idarui supjaustom kumpio-smulkiai;surio kvadratukais, galima ir sutarkuot, raugintu agurku ir helmans majonezo viska sumaišom dar truputi pipiru ir turim idara. imam krutinele deda gera saukšta įdaro ir užlenkiam voliojam kiausinio plakinį tada dziuveseliuose ir taip du kart. poto apkepam is abieju pusiu gerai ikaitintam aliejuj ir dedam visus kepsnelius i blekute ir kepam orkaitej koki dvidesimt minuciu uždengta. mes valgem su ridikeliu ir agurkeliu salotom ir dar keptom bulvytem
bandysiu siandien ..... pasiziurejau visu produktu turim, po to parasysiu kaip sekesi