Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

Mamos,kuriu vaikuciai sirge laringitu,turbut gali apie ji daug papasakot. Girdejau,kad vienakart susirgus,jis kartojasi.Ir tas ,,malonumas" atrodo labai baisiai.Ir dar zinau,kad gydo ligoninej.Klausimas : kokios proceduros ten atliekamos,kuriu negalima padaryt namie?Ir kokia yra pirmoji pagalba ,susirgus laringitu?Ar ilgai tenka praleisti ligonineje?
Atsakyti
man pačiai nuolat besikartojantis (granuliozinis) laringitas
:-/, ir visos priemonės tepadeda tam tikram trumpam laikotarpiui, net ir gydytojai nieko nebepataria, gali kartais gert antibiotikus, čiulpti įvairias tabletes, purkšti, skalauti, bet tik tam kartui padės.
Atsakyti
Apie gydyma ligonineje nelabai ka galiu pasakyti, bet zinau, kad labai padeda inhaliacijos. Labai gerai yra kvepuoti i vandeni ilasinus jodo. Vaikeliui pasidaro lengviau, kosulys atlegsta. Gerai tai, kad ta procedura galima daryti tik pastebejus pirmus pozymius ir uzbegti ligai uz akiu. Laringitu sirgdavo mano brolis, kol gyvenome bute. Mano mama broli "garindavo" mieganti. Prie loveles pastatydavo elektrini virduli (jis budavo skirtas tik tam reikalui, nes po to isplauti nebeimanoma), lovele apklodavo is visu pusiu. Vaikas miega ir kvepuoja tais garais. Zinoma, ne minutei negalima atsitraukti, kad vaikas neapsiplikytu. Mama bande ir kitaip - virtuveje, virs puodo, kai vaikas nemiega, bet tada jis siaubingai verkdavo, priesindavosi. Persikelus i nama viskas liovesi, nes savas kiemas ir grynas oras padejo. Butinai reikia buti su tokiu vaiku kuo ilgiau prie juros ir siaip grudinti visais imanomais budais.
Atsakyti
Mamy, maniškis yra keletą kartų sirgęs. Tai galiu patarti , kad priemonių reikia imtis vos išgirsti pirmus laringitiškus kosėjimus (lyg šuo lotų). Aš duodavau 4-5 kartus  per dieną kvėpuoti garais su eukalipto aliejum, trindavau tepalu krūtinę, vėdindavau kambarius, purkšdavau į gerklę vaistus (dabar nebeatsimenu kokius), dėdavau garstyčių lapelius. Tuomet lengviau pernešdavo ir naktinius priepolius. Taigi, stipriausi dusimo priepoliai būna nakį, todėl prieš naktį prigarindavau kambarį garų ir visada budėdavau. Prasidėjus priepoliui vaiką nešdavau į vonią, kur paleisdavom stipriai karštą vandenį iš dušo, kad prigaruotų ir laikydavom kol praeis. Kartą kvietėm greitąją, bet atvažiavo po pusvalandžio tik sad.gif tai jau patys buvom susitvarkę. Ligoninėj dėl to nė karto negulėjom, nes kiek žinau, ten nieko ypatingo nedaro - tai pat vaikui daromos inhaliacijos ir tiek.
sĖKMĖS, ir geriau iš vis nesirkit smile.gif
Atsakyti
Mano abu vaikai turi ta "malonuma" Didysis pradejo sirgti nuo 2 metu ir vare iki 6, mazoji pirmasyk susirgo 9 men. Na, i metus kartojasi kokius 5 kartus tai tikrai. Baisiausias tas lojantis kosulys. Paguldai vaika visai sveika miegot ir nakti staiga "uzloja". Tada pirmiausia i vonia, atsuku vos ne verdanti vandeni, uzkamsau plysius ir sedim. Paskui kompresas ant kaklo(pusiau spiritinis), eufilino ir tavegilio tabletyte ir vel i lova. Dazniausiai toks priepuolis buna tik pirma nakti, diena taip nekosi. Sunu gabendavau i ligonine kai tik uzlodavo, dukros jau ne, pati gydau. Ligoninej vaistai, ir kvepavimas deguonimi bei vaistukais. Taip pat kompresai. Jei nera komplikaciju, laiko kokias 3-4 dienas. Antibiotikai nepadeda, nebent paskui dar prisideda kokia liga.
Atsakyti
mano vaikui, kai taip lojančiai kosėjo, gydytoja nakčiai rekomendavo "nospa" ir kažkokį sirupą liepė gert, dabar nepamenu pavadinimo.
Atsakyti
Ligoninej gal tik tiek geriau, kad garinti patogiau, ten aparatai yra, kaukes, jei vaikas nesipriesina. O siaip, kai kvieti tokiu atveju greitaja, bent jau man sake, kad jie privalo vezti i ligonine, nes yra buve atveju, kad nespejo.... ohmy.gif
Atsakyti
 Žinau, kad tai baisi liga. Kaimynės vaikai labai dažnai ja sirgdavo. Paūmėja dažniausiai naktį - vaikas pradeda dusti. Po kelių tokių naktų kaimynė atrodydavo kaip šmėkla. Jai iš vis jau buvo stogas pavažiavęs - sakydavo, jei vaikas naktį sukosėjo, nebesumerkiu akių iki ryto. Gydydavo antibiotikais, garindavo, dažnai gulėdavo ligoninėj. Oj oj .

P.s.apie tuos galiu kalbėt kaip apie savo, nes mes kartu juos auginom( aš savo pirmajį tuo metu auginau). Tai sužinojau vieną tokį dalyką. Belaukiant greitosios, jei vaikas dūsta, vyniokit i kaldrą ir neškit į balkoną. Tas ypač tinka šaltesniu oru. Kažkaip ten geriau būna ir pavyksta oro įkvėpti. Čia greitosios gydytoja kaimynei patarė. Aš tai nepatarinėju, tik pasakau ką žinau.
Atsakyti
Galima ir langa atidaryt. Ir labai svarbu ikalbet vaika, kad neverktu, nes kai rekia - dar blogiau. Mano didysis jau zinojo, o su mazaja sunku susitart...Is tos ligos isaugama, tiek galiu pridurt. Tas priklauso nuo vaiko gerklu sandaros - augant pleciasikazkoks ten plysys ir ta liga pamazu dingsta. Tikrai, kai isgirsti ta kosuli, tai siaubas. Kas negirdejo to baisumo, tai net neisivaizduoja. Ir dazniausiai priepuolis buna tik pirma nakti.
P.S. Va, mazoji kaip tik sianakt "uzlojo".... sad.gif Palikau namie aprista kompresu ...
Atsakyti
Oi mamces,aciu uz info.Tik vienas neaiskus dalykelis - vienos pataria i vonia karstais garais kvepuot,o kitos - i balkona kvepuot saltu oru. ???
Atsakyti
Zinau viena, jeigu vaikas dusta tai jokiu karstu garu. Sakau tai is patirties.
Atsakyti
Libra, yra skirtumas, kai dusta nuo laringito, ir kai nuo astmos, pvz. Net ir ligoninej duoda is aparato pro kauke siltais garais pakvepuot...O tinka, matyt, ir garai ir saltas oras. Ir ta ir ta gydytojai pataria. As jau su tuo laringitu turiu oi kiek patirties. Sunus sirgdavo periodiskai,rudeni- ziema-pavasari, per metus po kokius 5 kartus. Kaskart paguledavom ligoninej, kol nuo kokiu 5 metu pradejau nebevezti. Ir butent kad silti garai yra tos ligos gydymo pagrindas! wink.gif
Atsakyti