Sveikutės, na, pasidalinsiu ir aš savo receptuku
Kadangi vis tas pats, silkė su tuo, silkė su anuo , tai vat norisi kažko ir naujo ant stalo padėti
Reikės : tarkim (kiekį pasirenkam pagal tai, kiek norėsim pasigaminti šio tikrai fantastiško patiekaliuko) 300 g šviežios lašišos ir tiek pat rūkytos lašišos. Šviežią lašišą, kad saugu būtų valgyti, reiktų pirmiau užšaldyti ir tik po to jau atšildžius, supjaustom smulkiais kubeliais. rūkytą lašišą taip pat pjaustom smulkiais kubeliais. Jei kas bijo ar tiesiog nemėgsta valgyti "žalios" lašišos, drąsiai galima ją pakeisti sūdyta lašiša. Proporcijos nesikeičia.
Viską sudedam į vieną dubenėlį, išspaudžiam ant lašišos pusę citrinos sulčių ( jei didesnis kiekis lašišos, tai ir citrinos sulčių galima daugiau išpausti), šiek tiek malto juodo pipiriuko, smulkiai kapotų svogunų laiškų ( nedaug) ir žiupsnelis kapotų krapų (taip pat ne daug)
Šlakelis alyvuogių aliejaus, tik nereikia padauginti.Geriau mažiau nei per daug. Na, aš tokiam kiekiui lašišos pilu 2-3 sriubinius šaukštus. Nes jo neturi jaustis.
Viską išmaišome
Patiekalas paruoštas
Skanaus
Vienais metais patiekiau visiems atskirom porcijom. Lėkštutėj salotų lapas, o ant jo lašišų bokštelis su citrinos griežinėliu. (bokštelį galima padaryti: į nedidelį kavai skirtą puoduką įlašinam lašiuką aliejaus ir ištepam visą puoduką, po to šaukštu jį pilną pridedam šios lašišos masės paspausdamos stipriau. Tuomet apverčiam ant lėkštutėj esančio salotų lapo ir stipriai krestelim. Labai gražiai iškrenta, nesugriūna ir forma išsilaiko
) O praeitais metais dariau bendrą masę (kaip su kavos puodudku, tik talpa didesnė) ir iš jos pjaustėmės visi kas pageidavom
Verta pabandyti, nes tikrai labai skanus ir paprastas patiekaliukas